Weet je wat zo raar voelde bij m'n eerste restaurant in maanden
Nieuws

Weet je wat zo raar voelde bij m’n eerste restaurant in maanden

Opgelet: bovenstaande foto is van voor de heropening, zelfs van voor de lockdown van Trattoria 2000, want nu ziet alles er een beetje anders uit in mijn favoriete Italiaanse restaurant.

Gisteren heb ik het gedaan. Heb ik het gedurfd. Ik ben voor het eerst weer op restaurant gegaan, na maanden lockdown. Het was eigenlijk nog niet gepland. Maar het regende niet, het was helemaal niet koud, en ik had even geen zin om te koken na een lange werkdag.

Ik dacht: we bellen even of er nog een tafeltje vrij is op het terras van Trattoria 2000, onze favoriete Italiaan hier vlak om de hoek. Antonella kon ons gerust stellen: er was nog een tafeltje vrij, en ja, geen probleem, we zouden echt ver van de andere klanten zitten. Ik dacht: we wagen het er op.

Ik was er vast van overtuigd dat die eerste restaurantervaring raar zou zijn. Onwennig na al die maanden. Ongemakkelijk ook, met die afstand tussen de tafels, die mondmaskers, en de schrik om ergens besmet te raken. Dus het was met half knikkende knieën dat we er heen gingen.

Maar weet je wat raar is? Niks voelde vreemd of gevaarlijk of onwennig of raar. Behalve de kus en het handen schudden was de ontvangst net zo hartelijk als anders. Vanachter haar mondmasker is Antonella even vriendelijk en flapuit als vroeger.

Het eten was net zo lekker als voor de lockdown, de borden leken zelfs een tikje creatiever zonder nu plots al te gek te proberen doen. Het kalfsvlees van de saltimbocca alla romana was boterzacht. De drank smaakte heerlijk. En de prijzen waren niks verhoogd. Het was gewoon weer thuiskomen. Maar op een veilige manier.

Die afstand tussen de tafels: dat is wel fijn eigenlijk. Het geeft je ruimte en een gevoel van veiligheid, en je kunt roddelen of ruzie maken zonder dat de tafel naast je mee aan het luisteren is. De blijheid van het personeel omdat ze eindelijk hun job weer kunnen doen spat er van af. Maar ze dragen een mondmasker, dus dat spatten gebeurt veilig. En weer volop klant kunnen zijn, doet zoveel deugd.

Nee, ik kan niet anders zeggen dan dit: het rare is dat er bijna niks raars voelt, integendeel. Het voelt vertrouwd. Tussen het voorgerecht en hoofdgerecht zaten we zelfs alweer te tokkelen op onze Smartphone, om maar te zeggen: er is (bijna) niks veranderd…

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer