Ik ga ook weer op restaurant, maar voorlopig op één voorwaarde ...
Nieuws

Ik ga ook weer op restaurant, maar voorlopig op één voorwaarde …

Vanaf maandag gaan de restaurants en café’s dus weer open. Yes!!!! Na enkele hele zware maanden mag ook de horeca weer op een verantwoorde en voorzichtige manier weer gasten ontvangen. Het worden nog spannende maanden, want velen vrezen nog of ze het financieel wel zullen redden, maar ze zijn wel blij en opgelucht dat ze nu tenminste weer mogen doen wat ze het liefste doen: mensen verwennen.

Ik ben een hele grote fan van de horeca, ik ken veel restaurateurs persoonlijk en ik wil ze ontzettend graag helpen en ondersteunen. Maar ik ben zelf de voorbije maanden uiterst voorzichtig geweest, en nu meteen keihard uit m’n bubbel spatten voelt nog een beetje onwennig aan. Ik ben zelf nog een beetje bezorgd hoe de cijfers straks gaan evolueren. Daarom denk ik dat ik nog heel even de kat uit de boom zal kijken. Sorry.

Maar één belofte alvast, zodra ik zelf ook voel: OK, dit verloopt goed en veilig, dan ga ik het wel weer wagen om eens lekker op restaurant te gaan. Ik kijk er ontzettend naar uit. Maar ik moet eerlijk zijn: dan voorlopig toch nog liefst op een terras. Het lijkt me net iets makkelijker om daar voldoende afstand te bewaren, en in de open lucht is het sowieso veiliger. Alleen spijtig dat na een periode van prachtig weer er nu wat koude regendagen aankomen. Slechte timing dus voor de horeca.

Maar laat ik zo afspreken: ik laat het begin volgende week nog wat regenen, en zodra het zonnetje weer een klein beetje tevoorschijn komt, ga ik ook weer een tafeltje boeken in één van mijn lievelingsrestaurants. In Trattoria 2000, onze lievelings-Italiaan in Keerbergen, in Het Gebaar bij Roger van Damme in Antwerpen of als we eens een uitstapje maken, in het restaurant van Gert De Mangeleer in de oude Hertog Jan, of in Pegasus in Poperinge.

Laat de zon dus maar snel komen. En heel veel succes aan alle mensen in de horeca met de heropening.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer