Eerlijk: Hoeveel val je nu echt af van wandelen?
Nieuws

Eerlijk: Hoeveel val je nu echt af van wandelen?

Ik kreeg de vraag binnen de voorbije weken van vele volgers van deze blog: “Ik ben nu echt veel aan het wandelen, maar wanneer ga ik afvallen?” Veel mensen beginnen nu namelijk “Orneliskes” te doen, ze maken hun dagelijkse wandeling. Al was het maar om even aan de verplichte quarantaine te ontsnappen. Dat is goed. Als je afstand blijft houden van elkaar is wandelen natuurlijk erg gezond.

Door al dat wandelen ben ik in 2011 ook meer dan 35 kilo kwijt geraakt. Dus mensen denken en hopen dat wandelen voor hen ook wonderen gaat doen. Dus ze hopen dat de kilo’s nu gaan smelten als sneeuw voor de zon. Ik wil hun hoop toch een klein beetje temperen. Afvallen door wandelen gaat niet aan het tempo van drie kilo per week.

Ik combineerde mijn inspanningen met anders en gezonder gaan eten. Met veel water drinken en nauwelijks alcohol. Ik wandelde echt veel. En ik hield het bijna een jaar vol. In deze corona-tijden eten mensen ook wel wat meer, en ze drinken ook hun glaasje bier of wijn, of ze snoepen meer. Dan mag je al blij zijn dat je door je wandelen kunt vermijden dat je überhaupt verzwaart.

Dus als je echt af wil vallen leven zullen je voor het volledige pakket moeten gaan, en met wandelen alleen zul je er dan natuurlijk niet raken wanneer je ook blijft zondigen. Probeer dus gezond te koken, met veel groentjes en fruit. Let op dat je niet teveel snoept. Want als je onderstaande lijstje er even bij gaat nemen zul je merken dat je al een flink eind moet stappen om de calorieën van al je snoepgoed weg te wandelen.

Een klein zakje chips: 150 kCal… Dat wil zeggen, een half uur wandelen.

Een Twix: 248 kCal… Toch al zeker vijftig minuten wandelen.

Een (normaal) pakje friet met mayonaise: 600 kCal… Twee uur wandelen.

Een smoske: 700 kCal… Twee uur en twintig minuten wandelen.

Pizza Dr Oetker: 839 kCal… Bijna drie uur wandelen.

Big Mac Menu: 1305 kCal… Maar liefst vier en een half uur wandelen.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer