Gans Europa bakt? Dreigt er een tekort aan meel?
Nieuws

Gans Europa bakt? Dreigt er een tekort aan meel?

Gisteren had ik in mijn ochtendshow op Joe een Belg aan de lijn die in Firenze woont. Hij vertelde dat de Italianen ondanks alles proberen de moed erin te houden. Ze houden zich zeker aan de strenge maatregelen, en proberen het thuis zo gezellig mogelijk te maken. En wat doen Italianen dan graag? Pasta maken. Brood bakken. Daarom zou er een schaarste aan meel zijn in de Italiaanse winkels. Teveel Italianen tegelijk zijn hun eigen pasta aan het maken. Ok, dat is Italië. Logisch denk je dan.

Maar gisteren kwam er nieuws uit Nederland. De Nederlandse krant het Algemeen Dagblad kwam toen met een soortgelijk bericht: “Meel op bij veel supermarkten: enorme drukte bij de molens” Blijkbaar zijn ook de Nederlanders massaal aan het bakken gegaan. De verkoop van broodmachines is trouwens maal 7 gegaan, ook bij ons in België, en mensen willen nu zeker voldoende voorraad en gaan dus op zoek naar grote verpakkingen meel en bloem. Het is zelfs zo erg dat het meel in de supermarkten niet meer op tijd aangevoerd kan worden, en daarom gaan mensen nu naar de molens overal in Nederland om aan voldoende meel te raken. Daar hebben ze moeten beslissen dat particulieren enkel “kleine verpakkingen” van 5 of 10 kilo kunnen kopen, zodat iedereen  nog bediend kan worden.

Bij ons in België zijn er overigens nog geen dergelijke berichten in de pers opgedoken, maar van Maite die met mij nu de ochtendshow maakt op Joe, en die een fervente bakker is, hoorde ik toch ook dat ze een paar keer terug naar de supermarkt is moeten gaan om bloem te vinden. Dus ook bij ons lijkt het niet zo evident en is de rush op bloem toch ook aan de gang, zo lijkt het wel.

En van vrienden met een broodmachine hoor ik ook dat die nu toch een stuk intenser wordt gebruikt dan vroeger, en ik zie de bakverhalen nu toch ook veel vaker opduiken op de sociale media. Er worden thuis meer broden gebakken, pannenkoeken en cakes. Op zich wel gezellig, dat mensen weer aan het bakken gaan. Maar zakken van tien of twintig kilo bloem kopen, dat is nu toch een beetje overdreven.  We gaan van bloem nu toch niet het nieuwe toiletpapier maken he?

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer