De trend: je kind van kop tot teen in een taart duwen...
Nieuws

De trend: je kind van kop tot teen in een taart duwen…

Ik zag het online al vaak passeren. Het is een trend die uit Amerika komt overgewaaid en die nu meer en meer in Nederland en ook in Vlaanderen populair is aan het worden: de Cake Smash.

Het principe is eigenlijk even simpel als geniaal. Wanneer je baby exact 1 jaar oud wordt, bestel je een gigantische taart. Liefst eentje met veel kleur en slagroom. En als je centen genoeg hebt bestel je dan ook nog eens een professionele fotograaf. En dan kan het smosfeest helemaal losbarsten.

Het idee is namelijk dat je baby zich dan helemaal mag laten gaan met en in die slagroomtaart, met zijn vingertjes, zijn handjes, zijn mondje, en zijn hele gezichtje mag het zich dan vol overgave op die smakelijke slagroomtaart gooien en deze geweldige gulzige kliedersessie wordt dan voor de eeuwigheid vastgelegd in een unieke glamoureuze fotoreportage.

Ik moet zeggen: het levert best wel schattige foto’s op. Een uniek aandenken aan de mooie eerste verjaardag. Maar ook al is het idee oorspronkelijk enkel en alleen bedoeld voor enkel en alleen die eerste verjaardag, toch zijn er in Amerika ook ouders die zo’n taartfeestje ook op de tweede, derde en zelfs latere verjaardagen nog eens overdoen. Maar dan is het spontane er wel een klein beetje van af misschien?

En nog één bedenking: is het allemaal ook geen beetje verspillen van eten ook? Daar ben ik, schattige foto’s of niet, toch ook een beetje gevoelig aan. Tenzij je de rest van de half vernielde taart natuurlijk nog gezellig opeet met het hele gezin of de familie.

De trend: je kind van kop tot teen in een taart duwen...

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer