Pimp jouw "wonderdrank" om gezond af te vallen!
Nieuws

Pimp jouw “wonderdrank” om gezond af te vallen!

Ik heb hier al meermaals uitgelegd waarom ik een grote fan ben van gemberthee. Elke ochtend probeer ik zo’n grote thermostas lekkere thee met citroen en gember te maken, hier kun je het recept daarvan vinden!

Zowel gember als citroen stimuleren uitstekend de thermogenese of warmteproductie in je lichaam waardoor je gewoon meer vet gaat verbranden. Gember is ook zeer geneeskrachtig en ontstekingsremmend en de antioxidanten en vitamine C van citroen reinigen je lichaam. Super gezond dus en het helpt echt om af te vallen.

Intussen kan ik je enkele toffe manieren meegeven om dit drankje op te pimpen met enkele spannende ingrediënten

  1. Voeg wat honing toe. Zeker wanneer je de thee toch te zuur vindt.
  2. Vervang de citroen eens door limoen, dat is even lekker, maar geeft een andere frisse smaak.
  3. Kneus wat citroengras in je thee, zeker in combinatie met limoen.
  4. Doe wat kurkuma in je thee, het geeft een mooie kleur, en kurkuma is uiterst zuiverend.
  5. Een drupje vanille-extract kan ook lekker zijn?
  6. Voeg een drupje oranjebloesem toe. Je thee krijgt een heerlijk aroma van lente?
  7. Verse munt is zeer lekker in deze thee en maakt het ook wat frisser.
  8. Als je echt van Aziatische smaken houdt, probeer eens wat koriander toe te voegen.
  9. Ook kardemom toevoegen geeft het een lekkere smaak. Kardemom is een kruid uit de gemberfamilie. Het is een fris kruid wat onder andere in speculaaskruiden zit. Kardemom heeft in Aziatische landen bekendheid als traditioneel medicijn.
  10. Een chilipepertje maakt het extra pikant. Voor de hetere durvers.

Gerelateerde nieuwsberichten

“Eat What You Want Day” Wat is dat eigenlijk?

“Eat What You Want Day”… Je ziet zo’n bijzondere dag staan in de kalender en je vraagt je af: wat is dat nu eigenlijk voor een rare feestdag? Ik heb het even opgezocht: het is een informeel ‘feest’ dat onder andere in Amerika elk jaar op 11 mei wordt gevierd … Lees meer

Rood fruit met porto, munt en honing en roomijs

Volledig menu voor deze halve werkweek

Daar gaan we weer voor een nieuwe werkweek. Maar net als vorige week, met die eerste mei die als plezante rustpauze midden in de week tevoorschijn kwam, is dit ook maar een halve week … Lees meer

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer