RECEPT GEMBER- EN CITROENTHEE
Recept

Recept gember- en citroenthee

Dit heb je nodig 1 persoon

  • Gember
  • Een halve citroen
  • Kokend water
  • 1 el honing
RECEPT GEMBER- EN CITROENTHEE

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Snij vijf dwarse plakjes van een paar millimeter van je gember. Schillen hoeft niet, je eet de gember niet op!

2 / 6

Pers het sap van een halve citroen. Hier trouwens een goede truc om meer sap uit je citroen te halen.

3 / 6

Giet er een 250 milliliter kokend water op.

4 / 6

Je kunt er nog wat honing aan toevoegen.

5 / 6

Ik giet het in een thermomok, zo kan ik onderweg naar het werk kleine beetjes slurpen, want in één keer drink je dit spul niet uit, geloof me.

6 / 6

Oh ja, je kunt nog allerlei lekkere dingen toevoegen, wat rozemarijn, wat munt, een beetje kurkuma, want sinaasappelsap of -schil.

Laat het smaken.

Ik ben en blijf een grote fan van gember- en citroenthee. Het is super simpel om klaar te maken, en behoorlijk efficiënt om gezond aan de dag te starten en makkelijker je vet te verbranden.

Of het echt heel lekker is, laat ik even in het midden, maar ikzelf vind het een heerlijk drankje om de dag gezond te starten. Waarom niet eens proberen?

Bereiding

  1. Snij vijf dwarse plakjes van een paar millimeter van je gember. Schillen hoeft niet, je eet de gember niet op!
  2. Pers het sap van een halve citroen. Hier trouwens een goede truc om meer sap uit je citroen te halen.
  3. Giet er een 250 milliliter kokend water op.
  4. Je kunt er nog wat honing aan toevoegen.
  5. Ik giet het in een thermomok, zo kan ik onderweg naar het werk kleine beetjes slurpen, want in één keer drink je dit spul niet uit, geloof me.
  6. Oh ja, je kunt nog allerlei lekkere dingen toevoegen, wat rozemarijn, wat munt, een beetje kurkuma, want sinaasappelsap of -schil.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Aspergesalade met gekookte ham

Aspergesalade met gekookte ham

Natuurlijk zijn asperges ook op de boterham erg lekker. Samen met de gekookte ham en de lekkere kruiden is dit een mooie spread voor op de boterham. Je kunt uiteraard verse asperges gebruiken, die zijn het lekkerste, maar als die er niet zijn kun je ze ook uit blik of bokaal gebruiken … Lees meer

Bananengebak met hazelnoot chocolade

Bananengebak met hazelnoot chocolade

23 februari is de internationale feestdag van het bananengebak. Al enkele jaren is dat een trend, en ik heb twee jaar geleden ook eens een origineel recept ontwikkeld dat ik vandaag graag met je deel … Lees meer

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Toast Tomate Crevette met de KitchenAid Toaster #collab

Getoast brood uit de broodrooster is altijd lekker. Het geeft een extra bite die plezant is. En in het weekend of bij de brunch vind ik het heerlijk om een net iets luxueuzere versie dan de traditionele toast met boter en kaas te maken … Lees meer

Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv

Gevulde croissants met ham, zongedroogde tomaatjes en feta #adv

Een croissantje is altijd lekker. Heerlijk makkelijk ook om zelf te maken. En gezellig ook. Terwijl je de koffie voor het ontbijtje zet kun je aan de slag met het handige croissant-deeg in brikverpakking van Danerolles … Lees meer

CROQUE MONSIEUR DE LUXE

Croque monsieur de luxe

In het weekend wordt het ontbijt al snel eens een brunch. En dan mag het allemaal al eens wat chiquer, toch? Waarom niet eens deze heerlijke luxe-croques klaarmaken dit weekend … Lees meer

START DE ZATERDAG MET EEN GEZOND ONTBIJT

Start de zaterdag met een gezond ontbijt

De belangrijkste maaltijd van de dag, is ongetwijfeld het ontbijt. Door mijn ochtendshow op Joe met Anke Buckinx moet ik elke dag al rond kwart over vier opstaan, en dan heb je in principe niet zo veel tijd en ook niet zo veel honger … Lees meer

Supergezonde smoothie met papaya, venkel, limoen & gember

Supergezonde smoothie met papaya, venkel, limoen & gember

Papaya is één van de lekkerste en meest gezonde fruitsoorten, en venkel is een heerlijke groente met een mooie anijssmaak die ook zeer gezond is. Beide staan in de wetenschap trouwens bekend als ideale ingrediënten voor een gezonde spijsvertering … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer