Toprestaurant Sea Grill vertrekt uit het centrum van Brussel
Nieuws

Toprestaurant Sea Grill vertrekt uit het centrum van Brussel

Straf nieuws. Sea Grill, het beroemde en uitstekende restaurant van Yves Matagne zal op 31 december definitief de deuren sluiten en vertrekken uit het centrum van Brussel. Het Radisson Blu Hotel waar het restaurant jarenlang gevestigd was, wordt volledig gerenoveerd. Eerst werden de kamers aangepakt en nu is het de beurt aan de lobby en de gelijkvloerse verdieping om te worden gemoderniseerd en daarom was er geen plaats meer voor Yves Matagne z’n Sea Grill.

Maar dat wil niet zeggen dat het culinaire succesverhaal van Yves Matagne voorgoed afgelopen is. Want vanaf 7 mei 2020 zal het twee sterren-restaurant Sea Grill permanent verhuizen naar Villa Lorraine, aan de rand van het Terkamerenbos, waar de decoratie en het interieur volledig getransformeerd worden. Villa Lorraine was het eerste restaurant buiten Frankrijk dat ooit drie Michelinsterren kreeg, in 1972. De komst van Matagne naar deze prachtige zaak is een weer een mooie nieuwe pagina in dit prachtige culinaire verhaal.

Voor hij naar Villa Lorraine vertrekt verhuist Yves Mattagne trouwens naar een pop-up restaurant dat de deuren opent van 15 januari tot en met 30 april 2020, maar waarvan de locatie nog geheim wordt gehouden.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer