Ben ik knettergek? Zo ziet mijn kerstplanning er uit!
Nieuws

Ben ik knettergek? Zo ziet mijn kerstplanning er uit!

Het is weer zover. Alles is nu al rond. De kalender is erbij gehaald, ingevuld, en die stress hebben we dus ook weer achter de rug. Ik weet al wanneer we naar Barcelona vliegen. Ik weet waar we eten op kerstavond en kerstdag. Er komt een neefje met z’n vriend op bezoek de tweede kerst en een vriendin van ons vanaf 30 december tot 2 januari. Ik weet waar ik moet DJ’n op oudjaar (ik vlieg speciaal terug naar België) en ik heb m’n restaurantje voor 1 januari ook al vastgelegd. De etentjes met de familie en de schoonfamilie begin januari zijn gepland, en zelfs het nieuwjaarsetentje met de buren staat in de agenda half januari. Voilà. Het kan lente worden.

Ben ik gek? Gestoord? Of pakken jullie het ook op die manier aan? Zijn jullie planners, die al kort na de zomervakantie de agenda voor de feestdagen proberen in te vullen? Hebben jullie nu al stiekem zin in die heerlijke kerstsfeer? En misschien wel de belangrijkste vraag: is het OK voor jullie als ik dit jaar eens een volledig kerstmenu voor jullie bedenk? Met allemaal toffe nieuwe lekkere gerechten? Laat maar weten welke ingrediënten ik eens gebruiken moet in mijn feestmenu om jullie gelukkig te maken. Gek hé, het is eind september, het wordt een zonnig weekend, en toch ben ik nu al volop aan het plannen voor de feestperiode aan het einde van het jaar. Sorry, het is sterker dan mezelf…

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer