De reistips van onze bekendste beenhouwer: Hendrik Dierendonck
Nieuws

De reistips van onze bekendste beenhouwer: Hendrik Dierendonck

Hendrick Dierendonck is zo’n beetje de bekendste beenhouwer van ons land. Zijn beenhouwerij, met enkel het beste kwaliteitsvlees kun je vinden in Sint-Idisbald. In 2001 namen Dierendonck en zijn vrouw Evelyne de slagerij van Dierendoncks vader over. Hij werd zeer succesvol met zijn promotie van lokaal vlees, onder meer van het West-Vlaams rood rund, en het gebruik van alle delen van het dier voor consumptie.

In 2011 opende hij een tweede slagerij te Nieuwpoort, later kwam er nog een derde locatie bij in de Katelijnestraat in Brussel. Dierendonck levert ook aan de allerbeste sterrenrestaurants en topbrasserieën. Hij heeft ook z’n eigen vleesrestaurant: Carcasse. Verder reist hij voor z’n passie de wereld rond, en is hij ook op sociale media een perfecte ambassadeur voor topvlees van bij ons. Wij vroegen Hendrik naar z’n zomertips.

De reistips van onze bekendste beenhouwer: Hendrik Dierendonck
De reistips van onze bekendste beenhouwer: Hendrik Dierendonck

Wat is je beste reisbestemming ooit?

Hoh, ik heb al zo vaak unieke locaties meegemaakt, en duur of niet duur doet er vaak niet toe. Maar de juiste sfeer, setting, gemoedsrust, en personen rondom je maken wel het verschil. Soms klopt het plaatje gewoon. De laatste jaren heb ik al redelijk wat door mijn werk kunnen rondreizen; ik had me vroeger nooit kunnen voorstellen om als beenhouwer zo de wereld te mogen zien. Ik word soms geïnviteerd op unieke locaties en de mensen die ik daar leer kennen zorgen daar dan voor een veel wijdere kijk op alles

Ik vind het niet zo evident om te zeggen welke reisbestemming de mooiste was, maar één van mijn zaligste ervaringen was vast en zeker Sarteano in Italië in het zuiden van Toscane. We logeerden er in een prachtig hotel (blijkbaar eigendom van een Amerikaanse rechter) dat zowat het hele dorpje in beslag nam en boven op een berg lag. De rust, de setting en het uitzicht waren werkelijk uniek. Total relax met een lekker wijntje, beter bestaat niet.

Eten op vakantie, wat moet dat voor jou zijn?

Lekker eten is wel vaak een hoofdbestanddeel van mijn reis. Daarom moet het heus niet moeilijk of complex zijn. Maar als we aan het ontbijten zijn bespreken we al samen waar of wat we ‘s middags en/of ‘s avonds gaan eten. Meestal gaan we dan op zoek naar restaurantjes waar de lokale mensen eten, gewoon lekkere local food, met typische recepten eigen aan de streek. Vaak vind ik zo’n plekjes echte ontdekkingen. In het leven is het belangrijk dat de dingen juist samenvallen en uit gaan eten is daar het grootste voorbeeld van: waarom past die lokale wijn vaak soms zo goed bij die lokale voeding? Dat is gewoon erfgoed …

Wat is de beste maaltijd die je ooit at in het buitenland?

Ook niet evident. Zoals ik al zei: we zijn al veel lekker gaan eten in het buitenland, maar als ik dan toch één restaurant moet kiezen dat me bijzonder is bijgebleven dan is het toch Arca in Tulum Een Mexicaans bbq-restaurant op een unieke locatie. Alle gerechten worden er ook zo speciaal gebracht, met vooral veel lekkere lokale smaken. De combinaties die ze daar serveren worden uniek gepresenteerd met vaak ook heel lekkere mezcal bij (Mescal (of: mezcal) is een Mexicaanse soort gedistilleerde alcoholische drank, gemaakt van de Agave americana.)

Hoe zag de zomervakantie 2019 er uit?

Dit jaar gingen we weer eens naar Ibiza… Ik moest eerst 3 dagen werken op een event in San Francisco. En daarna vloog ik rechtstreeks de familie achterna. Ibiza was een tijdje geleden maar voor ons is het daar een echte rust- of familievakantie. Ver weg van alles en iedereen huren we een huisje op een unieke lokatie, je weet wel: even naar beneden wandelen en je zit in een klein baaitje waar we zo’n klein boemelbootje huren zonder vaarbrevet. Niks fancy maar ik hou wel van de sfeer daar en we doen er zowel bbq’s thuis of we zoeken ergens een klein weg gestoken restaurantje waar het gezellig tafelen is. Het mooie leven.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer