Ik ben plots erg rare dingen aan het doen in de keuken
Nieuws

Ik ben plots erg rare dingen aan het doen in de keuken

Ik kook graag. Al jarenlang sta ik met veel vreugde en passie, en vooral met veel goesting in de keuken. Ik durf experimenteren, maak rare combinaties, durf al eens fouten te maken. Dat moet je doen als chef, zeker als Would Be Chef.

Er is één ding dat ik niet kan, niet durf, niet doe. Dat is ingewikkelde desserts maken. Bij desserts, en zeker bij gebak, moet je je aan strikte recepten houden. En dat is toch minder mijn ding. Een beetje verkeerd afwegen en je hebt beton of slappe pap. Saai vind ik dat. Enfin: vond ik dat.

Want ik ben rare dingen aan het doen. “Ik ben volle bak aan de bak met bakken.” Echt waar. En ik vind het heerlijk. Spannend ook. Ik heb de voorbije dagen blueberry muffins gemaakt. Een paar keer. Telkens met andere recepten. En gisteren was het denk ik tot nu toe de beste baksessie van allemaal. En de cashew cookies die ik gisteren echt voor het eerst heb gemaakt smaken ook helemaal niet slecht. Maar daar ga ik nog een paar variaties op maken. Ze mogen nog iets langer in de oven. Iets zoeter ook…

Vanochtend heb ik de muffins trouwens meegenomen naar de studio. Benieuw wat ons ochtendteam van Joe er zal van vinden. Hopelijk vallen ze in de smaak. Maar ik gok eigenlijk van wel. Ze zijn luchtig, en zoet, en de verse blauwe bessen zijn zo lekker.

En de cashew cookies? Daarmee ga ik één van de komende weken trakteren. Yep, ik ben volop aan het experimenteren. Met een goede reden. Maar dat zal je nog wel ontdekken de komende weken hier…

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer