De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere
Nieuws

De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere

Vandaag te gast in onze culinaire zomerreeks op Would Be Chef, de grootste en meest bekende arbiter die ons land gekend heeft: de sympathieke Frank De Bleeckere. Van 1998 tot 2010 was hij één van de internationale topscheidsrechters bij de FIFA. En vandaag is hij nog steeds actief als woordvoerder van de scheidsrechters bij de KBVB.

Frank is voor mij trouwens een super belangrijke kameraad. Toen we in 2011 in de ochtendshow van Kürt Rogiers en mezelf op Qmusic “Het WK Ornelis en Rogiers” deden was Frank elke week scheidsrechter van een ludieke competitie tussen Kürt en mezelf. Hij was er dan ook bij toen ik bij het trappenlopen op de Sint-Romboutstkathedraal in Mechelen bijna een hartaanval kreeg omdat ik nul conditie had en 30 kilo te zwaar was. Hij motiveerde me nadien ook om iets aan m’n gewicht te doen, en de rest is geschiedenis…

Frank heeft door z’n carrière in het voetbal heel veel gereisd. Maar vandaag vragen we hem wat z’n favoriete reisplek is en wat hij dan op vakantie het liefste eet.

WAT IS JE BESTE REISBESTEMMING OOIT?

Mijn speciaalste reisbestemming was IJsland. Reykjavik als hoofdstad is al niet alledaags en je eerste bezoek als je aankomt in de hoofdstad , moet je de Blue Lagoon proberen. Een natuurlijke warmwaterbron, een natuurlijke jacuzzi. Fantastisch!! Verder is IJsland een vulkanisch eiland met watervallen, gletsjers en gletsjermeren. Heel mooie natuur.

ETEN OP VAKANTIE, WAT MOET DAT VOOR JOU ZIJN?

Eten op vakantie dat is voor mij nieuwe zaken uitproberen. Ik probeer dan ook graag de traditionele keuken van ter plekke uit. Dat in combinatie met bijna elke dag mijn jogging, is de ideale formule om op vakantie te genieten en toch gezond te leven.

WAT IS DE BESTE MAALTIJD DIE JE OOIT OP VAKANTIE EN WAAR?

Ik hou van de zon en van Spanje. Zo heb ik in Murcia een toprestaurant leren kennen, 2 sterren restaurant, La Cabana Buenavista. Het is een wandeling in de tuin en je valt van de ene verrassing en smaak in de andere. Je kan je menu zelf samenstellen en men gebruikt producten uit de eigen tuin om schitterende smaken te verkrijgen. En wat het belangrijkste is, het is betaalbaar !! Op en top genieten, voor de lunch ben je al snel 4 uur kwijt. Lunchen van 2 tot 6. Ik wil dit restaurant aan iedereen aanbevelen. Eens proberen Sven…

WAAR GAAT DE VAKANTIE DIT JAAR HEEN EN WAAROM?

Door het voetbal en de arbitrage kom ik uiteraard op veel plaatsen, maar we gaan eigenlijk in juli en augustus nooit op vakantie. We blijven in de mooie en rustige Vlaamse Ardennen. Dit is voor ons, de mooiste zomervakantie. We nemen de Vespa voor een ritje, we doen een terrasje, gaan eens lekker eten, kortom rust en genieten. We gaan buiten de drukke periodes op vakantie en een fantastische stad die ik graag bezoek is Valencia (sorry Sven, ik ken enkel Camp Nou in Barcelona ?). De combinatie van de oude stad met het futuristische deel vd stad met het brede strand is fantastisch. Valencia is ook een heerlijke fietsstad. Ik heb er vroeger nog vele matchen gefloten, in Mestalla, de thuisbasis van voetbalclub Valencia.

De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere
De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere
De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere
De vakantietips en plannen van Frank De Bleeckere

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer