5 slimme trucjes om de grill van je BBQ proper te maken
Nieuws

5 slimme trucjes om de grill van je BBQ proper te maken

Vervelend he, die grill van je BBQ waar de restjes aangekoekt vlees hardnekkig aan blijven kleven. Wanneer je die dan niet meteen na het grillen kuist hangen ze er morgen of overmorgen, (of over een week) wanneer je weer barbecuen wil, nog aan. En het is toch behoorlijk onsmakelijk om daar dan weer op te gaan grillen. En nogal ongezond ook trouwens. Daarom, deze vijf tips om de grill weer proper te maken. Je weet: als jij nog andere tips hebt: allemaal welkom!

Bak de grill proper

Hitte is al een goed begin. Wanneer je gedaan hebt met grillen kun je best de BBQ nog een tijdje op de hoogste temperatuur laten bakken (bij een gasbarbecue is dat al helemaal makkelijk). De aangekoekte restjes worden dan als het ware weggebrand, en dan kun je nadien met een borstel het pikzwarte aanbaksel wegvegen.

Stoom de grill proper

Drenk krantenpapier in veel water, en leg al dat papier op de grill terwijl die nog erg heet is. Doe het deksel dicht en laat het water alles proper stomen.

Gebruik een ajuin

Wanneer de grill nog erg heet is kun je een halve ajuin op een stevige satéprikker steken en daarmee over de grill wrijven. Het vocht in de ajuin maakt de grill netjes.

Een citroen kan ook

De hete grill met een halve citroen proper wrijven lukt ook. Alweer het vocht en de zuren zorgen ervoor dat je ijzer proper wordt.

Stop de grill in de vaatwas

Dat doe ik eerlijk gezegd toch ook vaak hoor. De grill-ijzers van mijn Weberbarbecue gaan met alle gemak in de vaatwas en komen er altijd netjes uit!

5 slimme trucjes om de grill van je BBQ proper te maken

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer