Dit zijn ze: de 50 beste restaurants van de wereld
Nieuws

Dit zijn ze: de 50 beste restaurants van de wereld

Het is zover, de TOP 50 van de wereld werd vanavond voorgesteld in Singapore. Wat nieuw was dit jaar was dat restaurants voortaan nooit meer dan één keer op de eerste plaats kunnen eindigen.

Dus Osteria Francescana kon dit jaar dus zeker niet de nummer één worden, net als El Celler De Can Roca, The Fat Duck, Eleven Madison Park etc… Noma wel omdat het oude Noma dicht is en er nu een Noma 2.0 bestaat, en die is dan ook op Nummer 2 geëindigd.

Maar er is dus vooral goed nieuws voor ons land met op plaats 43 Hof Van Cleve.

En er is een nieuwe nummer 1: Mirazur in Menton in Frankrijk.

Dit zijn ze: de vijftig beste restaurants van het afgelopen jaar. We hebben bij alle restaurants de link toegevoegd zodat je zelf de sites kunt bekijken… en wie weet ook boeken…

50 Schloss Schauenstein (Fürstenau, Zwitserland)

49 Leo (Bogotá, Colombia)

48 Ultraviolet (Shanghai, China)

47 Benu (San Franciso, Verenigde Staten)

46 Librije (Zwolle, Nederland)

45 Suhring (Bangkok, Thailand)

44 The Test Kicthen (Kaapstad, Zuid-Afrika)

43 Hof Van Cleve (Kruishoutem, België)

42 Belcanto (Lissabon, Portugal)

41 The Chairman (Hong Kong)

40 Tim Raue (Berlijn, Duitsland)

39 A casa do Porco (Sao Paulo, Brazilië)

38 Hisa Franko (Kobarid, Slovenië)

37 Alinea (Chicago, Verenigde Staten)

36 Le Bernardin (New York, Verenigde Staten)

35 Atelier Crenn (San Francisco, Verenigde Staten)

34 Don Julio (Buenos Aires, Argentinië)

33 Lyle’s (London, Verenigd Koninkrijk)

32 Nerua (Bilbao, Spanje)

31 Le Calandre (Rubano, Italië)

30 Elkano (Getaria, Spanje)

29 Piazza Dumo (Alba, Italië)

28 Blue Hill (New York, Verenigde Staten)

27 The Clove Club (London, Verenigd Koninkrijk)

26 Boragó (Santiago, Chili)

25 Alleno (Parijs, Frankrijk)

24 Quintonil (Mexico city, Mexico)

23 Cosme (New York, Verenigde Staten)

22 Narisawa (Tokyo, Japan)

21 Frantzen (Stockholm, Zweden)

20 Tickets (Barcelona, Spanje)

19 Twins Garden (Moskou, Rusland)

18 Odette (Singapore)

17 Steirereck (Wenen, Oostenrijk)

16 Alain Ducasse Plaza Athenée (Parijs, Frankrijk)

15 Septime (Parijs, Frankrijk)

14 Azurmendi (Larrabetzu, Spanje)

13 The White Rabbit (Moskou, Rusland)

12 Pujol (Mexico City, Mexico)

11Den (Tokyo, Japan)

10 Maido (Lima, Peru)

9 Disfrutar (Barcelona, Spanje)

8 Arpege (Parijs, Frankrijk)

7 Mugaritz (San Sebastian, Spanje)

6 Central (Lima, Peru)

5 Geranium (Copenhagen, Denemarken)

4 Gaggan (Bangkok, Thailand)

3 Asador Etxebarri (Atxondo, Spanje)

2 Noma (Kopenhagen, Denemarken)

1 Mirazur (Menton, Frankrijk)

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer