Reserveer vandaag om 10 uur voor "Roger van Damme x Would Be Chef"!
Nieuws

Reserveer vandaag om 10 uur voor “Roger van Damme x Would Be Chef”!

Goed nieuws: op woensdag 5 juni ‘s avonds gaan mijn goede vriend, bekende sterrenchef en beste patissier van de wereld, de sympathieke Roger van Damme en ik samen een quatre mains koken. We doen dat in zijn sterrenrestaurant Het Gebaar, dat normaal enkel in de week voor de lunch open is, maar speciaal voor deze gelegenheid eenmalig ‘s avonds open zal zijn.

Ik ken Roger al ontzettend lang, we gaan vaak samen uit eten, reizen wel eens met z’n tweetjes naar Barcelona, onze families zijn zelfs bevriend geraakt met elkaar, en onze passie voor lekker, smaakvol eten is compleet gelijklopend. En we hebben al vaak samen gekookt, privé thuis en op vakantie. En dat is altijd ontzettend plezant, en toegegeven: voor mij zeer leerrijk.

Reserveer vandaag om 10 uur voor "Roger van Damme x Would Be Chef"!

Roger heeft zijn menu samengesteld: hij heeft enkele van z’n favorietje recepten van deze blog uitgekozen, en gaat ze samen met mij koken in Het Gebaar in Antwerpen. Hij zal er een kleine twist aan geven, wat verfijning aanbrengen, met een klein gebaar’ een verschilletje maken. En mij plagend commanderen in de keuken, vrees ik. Maar we gaan ons vooral amuseren, en zorgen dat onze gasten erg lekker gaan eten.

Dit is het feestmenu voor woensdag 5 juni

Preisoepje met gorgonzola
Croque deluxe
Eitje met krab en pumpernikkel
Gevuld aardappeltje met kaviaar en steur
Thaise vol-au-vent
Mama’s appeltaartje met vanille saus

Vandaag gaan de reservaties open om 10:00! Reserveren doe je straks via www.hetgebaar.be De prijs bedraagt 150,- per persoon, inclusief uitstekende aangepaste wijnen en waterarrangement, en moet bij reservatie betaald worden. In totaal zullen we met veertig gasten deze unieke culinaire avond vieren en klinken op het leven.

We doen deze quatre mains omdat we iets te vieren hebben, omdat we eens fun willen maken, maar ook vooral voor het goede doel. De volledige winst van deze speciale culinaire avond gaat naar SuperKrachtig Lekker een fantastisch goed doel. Toen Kim en Stephanie een tijdje geleden langskwamen bij Kürt en mezelf in de Joe-studio en vertelden over hun goed doel, dacht ik: hier moet ik mijn schouders onderzetten!

De VZW SuperKrachtig Lekker is opgericht door Kim Milants en Stephanie, die bij de behandeling (leukemie) van haar dochter Jasmijn opmerkte dat er nogal weinig aandacht uitgaat naar de voeding van patiënten.

https://youtu.be/G6di7hyqHzo

Zij zamelt met SuperKrachtig Lekker geld in voor de bouw van een keuken in het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola in het UZ Gent, een keuken waar de ouders gezond en lekker kunnen koken voor hun kinderen.

Mis deze unieke kans niet, en zorg dat je een tafeltje reserveert, straks vanaf tien uur! Ik hoop je daar te ontmoeten.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer