Toch bijzonder nieuws deze week volgens Business Insider. Want vanaf juni ga je in Chicago in het McDonald’s wereldrestaurant de McFlurry Stroopwafel kunnen bestellen. De heerlijk zoete stroopwafels zijn al bijna een halve eeuw populair in Amerika als typisch Nederlands snoepgoed, en daar willen ze nu dus ook mee uitpakken bij McDonald’s.
Hier in Vlaanderen kun je stroopwafels natuurlijk ook in de winkel vinden. Bij Albert Heijn, de Nederlandse kruidenier in Vlaanderen kun je naast de gewone stroopwafels bijvoorbeeld ook specialekes vinden als stroopwafel met “sinaasappel en kaneel”, met aardbei, of “banaan en karamel”, en zelfs hele exotische als stroopwafels met “rozemarijn en zeezout” of “lavendel en zwarte peper”, en zelfs “mango en chili”! De stroopwafel is duidelijk een hele dikke hit!
En nog erg opvallend: één van de allerlekkerste desserts in Tickets, het geniale restaurant van Albert Adria in Barcelona, dat erg hoog staat in de lijst met de beste restaurants ter wereld is hun eigen versie van de “stroepwaffel” zoals ze het daar noemen. Het is een heerlijke ijssandwich. Als je daar ooit gaat eten: zeker bestellen, het is zo geweldig lekker. En als je niet aan een tafeltje raakt in Barcelona, in London heeft Albert Adria nu ook een dessertrestaurant: Cakes And Bubbles, een plek waar je zeker eens langs moet gaan, onder anders voor de zalige “stroopwafel”.
Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer
De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer
Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer
Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer
Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer
Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer
Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer
Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer