Belg maakt favoriete gerecht Elton John
Nieuws

Belg maakt favoriete gerecht Elton John

Op 25 maart 1947 werd Reginald Kenneth Dwight geboren in Engeland. Nu exact 72 jaar later is Elton John, zoals we hem allemaal kennen, een wereldwijd gevierde artiest die miljoenen platen heeft verkocht en geweldig veel prachtige songs heeft geschreven.

Elton heeft ook ontzettend veel gedaan voor het goede doel. Zo organiseert hij elk jaar een groot galadiner in Hollywood naar aanleiding van de Oscars, om fondsen in te zamelen voor AIDS-onderzoek. En wanneer Elton in die periode in Los Angeles arriveert gaat hij altijd minstens één avond dineren bij onze landgenoot Eddie Kerkhofs.

Eddie Kerkhofs, die oorspronkelijk afkomstig is uit Limburg, vertrok in 1966 naar Los Angeles om daar carrière te maken als chef. In 1977 opende Eddy zijn eigen restaurant Le Dôme, de plek waar alle beroemdheden wilden dineren. Hij raakte er bevriend met de filmsterren, en kookte op hun verzoek de lekkerste gerechten. Tot op vandaag kent hij velen van hen persoonlijk. Michael Douglas, Rod Stewart, Paris Hilton, Stevie Wonder, en vele anderen, ze konden de kookkunsten van deze sympathieke Amerikaanse Belg allemaal waarderen.

Een kleine tien jaar geleden waren Kürt Rogiers en ik een paar keer in Hollywood voor de oscars, en we leerden Eddie toen goed kennen. We gingen dineren in zijn nieuwe kleinschaliger, maar sympathieke restaurant “Il Piccolino” en werden ook voor het aperitief ontvangen bij hem thuis in zijn prachtige villa in de Hollywood Hills.

En toen Eddie op een keer bij ons in onze ochtendshow kwam praten over zijn leven als chef tussen de filmsterren, (een show die gezien het uurverschil ‘s avonds werd uitgezonden, van negen tot twaalf) vertelde hij dat hij net, zoals elk jaar opnieuw, gekookt had voor Elton John en zijn man. En hij had opnieuw het favoriete gerecht van Elton bereid: pasta met kaviaar.

Later maakte Eddie trouwens een superfijn programma op njam! met de naam “Hollyfood” en daarin vertelde hij hoe je dat gerecht zelf thuis kunt maken. Het recept en de aflevering kun je hieronder bekijken. Dus als je eens het favoriete gerecht van Elton John wil serveren, dan moet je zeker het recept van Eddie er eens bijnemen. Het is heerlijk!

www.njam.tv/recepten/spaghetti-met-kaviaar

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer