Iemand een goede tip voor Parijs?
Nieuws

Iemand een goede tip voor Parijs?

Na een lange drukke week met bijzonder veel plezierige activiteiten op de radio, voor Rode Neuzen Dag en op deze foodblog, vertrek ik deze ochtend lekker vroeg met de Thalys naar Parijs. Ik sluit er aan bij een grote groep Belgische ondernemers die er samen zijn voor hun jaarlijkse Leaders Meeting. Vanavond ben ik de DJ op het galabal, en vanmiddag mag ik in een lezing de tentoonstelling “On The Wall” met allemaal schitterende kunst waarin de King Of Pop Michael Jackson centraal staat, in Le Grand Palais, inleiden.

Maar als je dan toch in Parijs bent, dan wil je natuurlijk ook even lekker eten. Morgenmiddag heb ik één van mijn favoriete topadressen geboekt. L’ Épicure in het Bristol Hotel. Ik heb de beste herinneringen aan dit prachtige drie sterrenrestaurant, dan tijdens zijn presidentschap wel eens “de kantine van Sarkozy” werd genoemd, omdat het de vaste stek was voor de officiële maar vooral officieuze lunches van Nicolas Sarkozy. Peter Goossens fluisterde me op de uitreiking van de Michelinsterren nog in dat l’Épicure volgens hem ook één van de toppers van dit moment is in de Franse hoofdstad. Betaalbaarder dan andere drie sterrenrestaurants, klassiek, maar erg lekker. Ik ben benieuwd. Ooit at ik er een waanzinnig gerecht met konijn en octopus, een combinatie waar ik nadien zelf ook wel eens mee aan de slag ben gegaan. Maar dat is voor morgen.

Ik ben voor vanmiddag nog op zoek naar een topplek voor een lichte lunch, in het centrum van Parijs. Liever niet te duur, maar wel erg lekker. Sinds ik zo vaak m’n tijd doorbreng in Barcelona ben ik nauwelijks nog in Parijs geweest, het kan makkelijk 5 jaar geleden zijn dat ik er was. Dus ik ben niet zo ontzettend goed meer mee met welke restaurantdjes vandaag nog absolute aanraders zijn. Dus alle suggesties zijn heel welkom. Sowieso hoop ik dat Parijs geen heksenketel zal zijn, er zijn vandaag namelijk grote betogingen en acties gepland van de “gele hesjes”, dus ik hou mijn hart vast. Hoe dan ook heb ik ontzettend veel zin in dit weekend, en m’n allereerste DJ-set in Parijs.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer