Antwerpen: de hotspots volgens local foodies
Nieuws

Antwerpen: de hotspots volgens local foodies

Antwerpen is zalig om te shoppen en cultuur op te snuiven maar al even interessant als het op culinair vlak aankomt. Zak je binnenkort af naar ‘t Stad, dan serveren we bij Would Be Chef graag enkele hotspots waar de local foodies reserveren. Maak kennis met Bieke Verheye, Patricia Goijens & Tanguy Ottomer.

Heb jij nog topadresjes die we niet mogen missen? Laat het ons gerust weten via social media of mail naar [email protected]. Alvast smakelijk!

Bieke Verheye

Antwerpen: de hotspots volgens local foodies

Globetrotter, foodie lover & granola addict Bieke Verheye is afkomstig uit West-Vlaanderen maar woont al geruime tijd in Antwerpen. Bieke is het creatieve brein achter La Favo, het Belgische merk dat garant staat voor héérlijke ontbijtgranen met het glutenvrije superfood quinoa als basisingrediënt. Bieke haar favoriete restaurant in Antwerpen is Little Bún. Voor haar dé plek als je verknocht bent aan Asian streetfood.

“Eigenlijk kan ik niet kiezen, want ik ben zo’n grote fan van de Vietnamese keuken dat alles me werkelijk smaakt! Maar met de pho bo aka de beef noodle soup kan je sowieso niet missen”, verklaart Bieke. Je eet er aan de bar of aan een tafeltje. Opgelet, het restaurant is vrij klein, maar dat levert je dan weer die cosy en huiselijke sfeer. Hier kan je terecht voor lunch, diner of om lekkere gerechten af te halen. Bieke kan je er meestal op een dinsdag- of donderdagavond vinden. Al durft ze ook wel op de andere dagen afhalen.

Huibrecht Berends & Hoa Truong, de eigenaars van Little Bún openden bovendien onlangs een nieuw restaurant in de Volksstraat genaamd Bún. Hier schuif je aan tafel voor Asian fine dining en sharing. Hoa Truong is de zus van Quyen van het bekende Vietnamese restaurant Little Asia in Brussel.

Little Bún
Sint-Jorispoort 22
2000 Antwerpen
03/234.04.16
www.bunantwerp.be

Tanguy Ottomer

https://www.instagram.com/p/BjcwUHEgLXL/?utm_source=ig_web_copy_link

Als er één iemand Antwerpen uit z’n broekzak kent, dan is het BeroepsAntwerpenaar (en ondertussen zelfs BeroepsBelg) Tanguy Ottomer. Alom gekend om z’n excentrieke snor én om z’n deskundige uitleg als Antwerps stadsgids. Tanguy kleint de kleinst verborgen plekjes van ‘t Stad en neemt ons met plezier mee naar z’n favoriet restaurant: Ciro’s.

“Ciro’s bereidt de beste steak van’t stad. Bovendien heeft het restaurant een zeer authentieke sfeer van weleer en krijg je hier een übergezellige en warme bediening”, vertelt Tanguy. Ciro’s is sinds generaties namelijk een begrip in Antwerpen. Het is het meest Antwerpse restaurant van Antwerpen en serveert een smakelijke brasseriekeuken met o.a. een toast champignon, een garnalencocktail, gravad lax en vol-au-vent, de lekkerste stukken vlees en klassiekers als zeetong en paling in’t groen. Tanguy spot je er meestal op vrijdag- of zaterdagavond. Reserveren is wel nodig!

Ciro’s
Amerikalei 6
2000 Antwerpen
03/238.11.47
www.ciros.be

Patricia Goijens

https://www.instagram.com/p/BnWlUy5g1_i/?utm_source=ig_web_copy_link

Interieurstyliste & -fotografe Patricia Goijens is oorspronkelijk uit Leuven maar mag al meer dan 7 jaar Antwerpen haar thuis noemen. Ze woont er samen met haar man architect Dieter Vander Velpen én hun Britse korthaar George. Haar favoriete restaurant is Lokal. Hier kies je uit tal van Frans-Belgische klassiekers als steak tartare, stoofvlees, vol-au-vent en slibtong meunière. De kaart verandert er regelmatig maar Patricia is er nu vooral verzot op de cannelloni van roggevleugel met spinazie, pompoenpapier en gekonfijte zoete aardappel.

Je kan er terecht voor een lunch, diner of gewoon om gezellig je krant te lezen bij een héérlijke kop koffie. Voor Patricia redenen genoeg om af te zakken naar Lokal, ze prijst vooral de vlekkeloze service en de verrassende combinaties in het bord, tegen democratische prijzen. Bovendien is Patricia lactose-intolerant en haar man gluten-intolerant. Bij Lokal houden ze hier bijzonder goed rekening mee.

Het restaurant ligt in de wijk waar Patricia & Dieter wonen. Daardoor kan je hen er regelmatig spotten; wanneer ze iets te vieren hebben, wanneer een slechte dag een goed einde nodig heeft of wanneer ze op date night gaan! Ze hebben er zelfs gelunched na hun burgerlijk huwelijk.

Lokal
Jan Van Rijswijcklaan 1
2018 Antwerpen
03/430.53.15
www.restaurantlokal.be

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer