Gent: de hotspots volgens local foodies
Nieuws

Gent: de hotspots volgens local foodies

Plan je binnenkort een tripje richting Gent en wil je meteen alle culinaire hotspots op een rij? Goed nieuws, want voortaan delen we op Would Be Chef ook de niet te missen adresjes van de experts ter plaatse! Inderdaad Gent door de ogen van de local foodies! Maak kennis met Lars Lagaisse, Angelique Foré en Dries Henau & Yuri Vandenbogaerde. Elk van hen kent de Gentse binnenstad uit de broekzak en durft wel al eens een nieuw resto uitproberen of een klassieker te testen. #9000forlife 

Heb jij nog topadresjes die we niet mogen missen? Laat het ons gerust weten via social media of mail naar [email protected]. Alvast smakelijk!

Lars Lagaisse

https://www.instagram.com/p/Bo7Dy6lHEkG/

Lars ken je vast als @belmodolars op Instagram. Hij werkt als social media expert bij Belmodo en is samen met Timo Delorge de drijvende kracht achter het Gentse kaartenmerk Kaart Blanche. Lars zijn favoriet in Gent is Pain Perdu. Hier schuif je aan tafel voor een heerlijk ontbijt, een smaakvolle koffie, een lekkere lunch of een uitgebreide brunch. Je kiest er uit verschillende salades, boterhammen en croques.

Lars’ favoriet is de British Croque. Of zoals hij het zelf omschrijft ‘heerlijke toast met kaas en kip, klinkt basic but it’s not’. Iedereen is er volgens Lars keilief (shout out naar Lot & Toto) en bovendien verkopen ze aan de kassa heel leuke en originele kaartjes van Kaart Blanche. Bij lekker weer is de gezellige tuin achterin de place-to-be. Lars spotten doe je er meestal tijdens de lunch.

Pain Perdu
Walpoortstraat 9
9000 Gent
09/224.18.25
www.painperdugent.be

Dries Henau & Yuri Vandenbogaerde

https://www.instagram.com/p/Bmxuvh3HIOQ/

Van een wasserette tot een éclair … al wat de boys Dries & Yuri aanraken verandert in goud! Beiden bedachten het succesvolle Wasbar en met hun laatste wapenfeit strelen ze de tongen van de zoetebekjes. Met Chez Claire serveren ze de meest heerlijke éclairs voorzien van een fancy jasje. Beiden kennen Gent van binnen en van buiten en delen maar al te graag hun lievelingsplekjes.

Kiezen is verliezen dus selecteerden de boys 2 van hun favoriete resaurants; Publiek en Revue. Publiek verkiezen ze voor de geplande dineertjes terwijl Revue perfect is voor de lunch of vrijdagavondetentjes ‘op den bots’. Bij Revue bestellen ze steevast balletjes in tomatensaus of roggevleugel. Voeg daar nog een zalig terras, op wandelafstand van alles (ook van hun thuis) en de telkens smakelijke suggesties en je hebt redenen genoeg voor een bezoek aan Revue.

Bij Publiek spot je hen eerder op een avond in het weekend. Publiek serveert smakelijke menu’s vol van seizoenproducten, denk aan parelhoen, limousin rund of duif uit Steenvoorde. Afsluiten doe je hier met een heerlijke Dame Blanche of een geraffineerd kaasbordje. “Publiek biedt je een belevenis en werkelijk elke keer dat je hier buitenkomt voel je je verliefd. Een keuken met sterrenniveau” aldus Dries & Yuri.

Publiek
Ham 39
9000 Gent
09/330.04.86
www.publiekgent.be

Revue
Nederkouter 1
9000 Gent
09/391.49.79
www.revue-gent.be

Angelique Foré

https://www.instagram.com/p/BiG8LtSHVhP/

Meet mummy, entrepreneur, fashionista & food lover Angelique Foré. Voor Angelique is Gent haar thuisstad. Ze werkt er en woont er met haar fiancé en 2 kids. Na haar studentenjaren is ze er blijven plakken en ondertussen heeft ze er 20 jaar ervaring in Gent op zitten. Haar favoriete restaurant is De Superette. “Het is dé plek in Gent voor ongedwongen gezelligheid. De geur, de smaak, de verlichting, het interieur, de sound … alles zit er goed. Ik voel me er thuis”, verklaart Angelique.

Angelique geniet er vooral van het brunchmenu. “Je start er met een plankje vol brood, boerenboter en charcuterie en kaas. Echt comfort food met een stevige dosis nostalgie. I like!” Eigenaar Kobe Desramaults is Angelique’s schoonbroer, voor haar is het dus eigenlijk altijd een beetje op bezoek bij familie.

“De Superette is mijn favoriete stek tijdens het weekend. Lekker makkelijk met de kids, met oma en de hele familie en vrienden. In de week ‘s avonds is het dan weer heel geschikt voor een date night!” aldus Angelique.

De Superette
Guldenspoorstraat 29
9000 Gent
09/278.08.08
www.de-superette.be

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer