GELD SPAREN IN NEW YORKSE RESTAURANTS
Nieuws

Geld sparen in new yorkse restaurants

Gastronomie, en zeker de toprestaurants, zijn behoorlijk duur in New York. Meestal moet je in de toprestaurants ook een menu nemen, en de prijzen daarvan zijn pittig. Eén voordeel op dit moment: de dollar staat laag ten opzichte van de euro. Dus daarom is reizen naar Amerika tegenwoordig relatief betaalbaar. Neemt niet weg dat de betere restaurants zeker met de Europese kunnen wedijveren qua prijskaartje.

Het was mijn goede maat Jens, die met z’n vrouw Lieve een paar jaar in New York woonde, die me echter een goede tip gaf. Ga niet voor de aangepaste wijnen bij het menu. Een etentje in Per Se (de driesterren zaak op Colombus Circle) was bij hen zo eens redelijk uit de hand gelopen. Ga gewoon voor een fles waar je zin in hebt, en die betaalbaar is. Gouden tip zo bleek.

Soms kosten de wine pairings hier meer dan de prijs van een menu. Terwijl je prima flesjes op de kaart kunt vinden aan een fractie van dat bedrag. En eerlijk gezegd, soms ben ik zo’n wijnarrangementen met tien verschillende wijntjes ook snel beu. Je smaakpapillen worden in alle richtingen geduwd, en een goede flesje wijn naar eigen keuze kan soms veel beter werken om wat rust te bewaren. Een flesjes witte wijn of champagne tot aan het hoofdgerecht en dan een glas rood, ik vind het de goede aanpak. Op die manier hebben we hier echt al goed geld uitgespaard.

En ja, hoe raar het ook klinkt, bekijk toch ook eens de Franse wijnen (of andere Europese of wereldwijnen). In Amerika altijd Amerikaanse wijn drinken is uiteraard een goed idee. Maar je gaat er niet per se goedkoper van af komen. Amerikaanse wijnen zijn sowieso prijzig, en in de toprestaurants staan vooral de toppers onder de Amerikaanse wijnen op de kaart, met alle gevolgen van dien, en kun je soms goedkopere (en zeker even lekkere alternatieven vinden uit pakweg Frankrijk. Raar maar waar.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer