NEW YORK: EEN CULINAIR WALHALLA!
Nieuws

New york: een culinair walhalla!

Het is gelukt, we zijn in New York. Sinds jaar- en dag één van mijn lievelingssteden. Barcelona en New York, als je me vroeger vroeg: waar ga je het liefste op reis, was dat mijn antwoord. Maar toen kwam zo’n vijf jaar geleden dus de gedachte om een stekje in het buitenland te kopen.

Dat werd, zoals jullie wel weten, Barcelona. Voor een flatje in het buitenland is the Big Apple gewoon net iets te ver. Je gaat niet even voor een weekendje de plas over. En vooral: heel veel te duur. Waar je in Barcelona een stuk goedkoper eet dan in België is het omgekeerde het geval in New York. En dan heb je het nog niet eens over de woningprijzen die echt waanzin zijn.

Nu doordat we dus steeds naar Barcelona reisden de voorbije jaren (en daar nog wel een paar jaartjes moeten voor afbetalen) zijn alle andere reizen plots gestopt. Vonden we ook niet erg, het was een bewuste keuze, en Barca is altijd fun, zomer en winter. Maar sinds een goed jaartje begon het toch weer te kriebelen om nog eens naar New York te komen. En voilà, het is zover.

Gisteren vertrokken we ontzettend vroeg in Brussel, met de bedoeling om voor de middag (plaatselijke tijd) in New York te zijn. Dat ging dus even fout. We zaten al op het vliegtuig in London, glaasje champagne in de hand, toen de piloot liet weten dat er een ernstig technisch mankement aan ons vliegtuig was, en de herstelling daarvan zou een tijdje duren. Met een vertraging van maar liefst vijf uur arriveerden we (veilig) in ons hotel, de Sofitel aan 44th Street. Maar beter te laat dan met een vliegtuig dat niet in orde is natuurlijk.

Gisteren hebben we een kleine wandeling gemaakt en zijn dan gaan eten in The Modern, het knappe strakke restaurant met uitzicht op de beeldentuin van het Moma (het Museum Of Modern Art). Sinds jaar en dag één van onze favoriete restaurants. Het verslag komt er straks aan. Vanavond hebben we een tafeltje kunnen bemachtigen in Eleven Madison Park het nummer 1 restaurant van de wereld volgens de TOP50 van San Pellegrino. Zeer benieuwd of die plaats ook terecht is.

Het verslag van onze etentjes kan je hier altijd vinden, maar als je live fotootjes van de gerechten en de ambiance en de sfeer wilt, dan moet je gewoon even mijn Instagram account volgen. Ik ga ook wel wat fotootjes plaatsen op mijn algemene account van Sven Ornelis, maar omdat niet alle volgers daar in zoveel culinair gedoe geïnteresseerd zijn, ga ik deze week vooral de account van de Would Be Chef gebruiken om foto’s en filmpjes te delen. Als je mij nog niet volgde op Instagram, en je wilt m’n avonturen in New York mee beleven, dan is dit wel het moment! Ik kan niet garanderen dat je het water niet in de mond krijgt weliswaar.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer