GETEST: DE GERECHTEN VAN FOODBAG.BE
Nieuws

Getest: de gerechten van foodbag.be

“Of ik niet eens zin had om een box van foodbag.be uit te testen”, was de vraag. Nogal wat mensen die ik ken koken heel geregeld met aan huis geleverde boxen, maar zelf had ik het nog nooit gedaan. Als foodie vind ik het namelijk leuk om zelf elke dag weer nieuwe recepten te ontwikkelen. Maar ik heb daar dan ook uitgebreid de tijd voor. Ik ben elke namiddag vroeg thuis, omdat mijn werkdag natuurlijk heel vroeg start. Maar als je de dagelijkse hectiek van een gezin runnen moet, en ook nog eens fulltime werkt, ontbreekt vaak de energie om naar de winkel te gaan om verse ingrediënten te kopen. Laat staan dat je dan nog de tijd hebt om veel te experimenteren. Mijn broer Arn zei het onlangs nog: “we proberen elke dag vers, gezond en lekker te koken voor de kinderen, maar je betrapt er jezelf toch op dat je vaak dezelfde gerechten begint te maken”. Vandaar ook het grote succes van foodboxen.

Dus ja, ik wou zo’n box van foodbag.be weleens proberen. Zeker omdat foodbag zich profileert als een kwalitatief merk met veel respect voor producten van eigen bodem. Ze zijn ook de enige leverancier met een eigen kookatelier in België waar alle gerechten ontwikkeld en getest worden. Foodbag heeft drie formules. “Easy Dinner,” een box met gerechten die kids ook graag lusten, snel klaar te maken. De “Sanabox” van Sandra Bekkari (die je ook kent van haar dagelijkse kookprogramma op VTM) volledig volgens haar Sanamethode. En de “Original” met een combinatie van exotische & herkenbare gerechten. Die laatste box mocht ik uitproberen de voorbije week. En ik moet heel eerlijk zeggen: ik was behoorlijk verrast door de hoge kwaliteit van de ingrediënten.

In mijn box zaten kraakverse groenten, maar ook kaas van bio-boerderij “De Volle Maan”, brood van “Pain de Sebastien” en heerlijk vlees van Dierendonck, één van de allerbeste beenhouwers van het land. Ook al hou ik me eigenlijk nooit aan recepten omdat ik altijd wel een eigen twist wil geven aan gerechten uit kookboeken, toch heb ik mezelf deze week uiteraard verplicht om de aanwijzingen exact te volgen. Om te proeven of de smaken echt goed zaten en uit te testen of de (overigens absoluut niet moeilijke) recepten ook helemaal kloppen. En ja, dat deden ze. Zeg dat de Would Be chef het gezegd heeft: zelfs de grootste keukenklunzen zullen met deze recepten perfecte gerechten op tafel toveren. En ook al zijn de gerechten behoorlijk origineel, veel tijd nemen ze niet in beslag. In (soms zelfs minder dan) een half uur tover je lekkere gerechten op tafel.

De week begon met kabeljauw met kerstomaatjes, en “getakaas” (wat een mooi product: die “fetakaas” van geitenmelk) en een couscous met spinazie. Voor de noedel-salade van dinsdag had ik eerlijk gezegd wat schrik. Ik ben niet zo’n enorme fan van avocado’s (ik eet het wel maar vind het nogal vlak van smaak) en pompelmoes vind ik eigenlijk veel te bitter. Maar ik moet toegeven, in combinatie met de gepocheerde kip, de groentjes en de oosterse dressing was dit echt een lekker gerecht en vooral erg verrassend. Maar de topper van de week was toch de gebakken entrecote van Dierendonck, met de gepofte aardappel, de gebakken aubergines, de chimichurri en de granaatappel. Topkwaliteit van vlees, en een heerlijke combinatie met de Argentijnse saus en de groentjes. De salade met peer, het vierde gerecht van de week heb ik nog niet kunnen maken, omdat ik vandaag naar Barcelona vertrok, maar die staat voor maandag gepland.

Eerlijk is eerlijk: ik heb echt lekker gegeten de voorbije week en ik heb zelfs een paar smaakcombinaties ontdekt waar ik zelf niet meteen zou opgekomen zijn. Voor mensen die zich te vaak zorgen maken over wat ze “nu weer klaar moeten maken” is dit een aanrader. Je kookt wel zelf, met verse topingrediënten maar de keuzestress is wel weg. En je raakt geïnspireerd, want zelfs als je maar af en toe eens zo’n box zou bestellen, dan krijg je natuurlijk veel nieuwe ideeën waar je later zelf mee aan de slag kunt. Ik heb best veel reacties gekregen van mensen die zich afvroegen of je dan een abonnement moet nemen waardoor je maandenlang vastzit aan deze leverancier, maar dat is dus niet het geval. Je kunt gerust week per week bestellen, zodat je zelf de periodes kiest waarin je gebruik maakt van deze makkelijke en lekkere service. Als men volgende week een box wenst kan men bestellen tot donderdag 12u via de website foodbag.be

Ik wil de mensen van foodbag.be dan ook bedanken voor de lekkere box de voorbije week. Hopelijk blijven ze zo hard focussen op de kwaliteit van de ingrediënten, want die is echt top. De recepten zijn verrassend maar ook niet te ver gezocht. En alles is gewoon erg vers en lekker. Eén tip: misschien kan er af en toe nog een kleine extra tip meegeven worden op de overigens erg duidelijke en mooie receptenkaarten. “Hoe haal je het makkelijkst de zaadjes uit een granaatappel” bijvoorbeeld. Of: “wanneer weet je of je entrecote genoeg doorbakken is”. Dat soort dingetjes. Maar mijn conclusie is oprecht: als je overweegt om eens met zo’n kookbox aan de slag te gaan, en je houdt van kwaliteit aan een scherpe prijs, dan is foodbag.be absoluut een goede keuze.

GETEST: DE GERECHTEN VAN FOODBAG.BE
GETEST: DE GERECHTEN VAN FOODBAG.BE

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer