9 GANGEN FEESTLUNCH OP INSTASTORIES
Nieuws

9 gangen feestlunch op instastories

Het mag dan wel een stormachtige dag worden (alhoewel de zon hier nu wel schijnt terwijl ik dit schrijf, maar voor hoe lang?) dat gaat ons niet tegenhouden om er een gezellige lunch van te maken.  Ik heb vrienden uitgenodigd die ik al 25 jaar ken, allemaal fijnproevers, en zelfs één restaurateur. Ik wil dus wel een beetje scoren.

Lang geleden trouwens dat ik nog eens zo uitgebreid gekookt heb. Gisteren de hele dag aan de slag geweest, eerst inkopen gedaan, en dan tot zeven uur ‘s avonds aan de slag geweest. Zonder de hapjes heb ik een negengangenlunch voor m’n gasten in petto. Eén van de vriendinnen die op bezoek komen is geen vleeseter, maar dat vind ik een extra uitdaging. Dus: veel vis, schaaldieren en veel groentjes. En een vegetarische steak tartare. Allemaal kleine gerechtjes, op zich makkelijk om te bereiden, maar ik denk dat ze samen een mooi geheel zullen vormen.

Ik ga deze middag alle gerechten op mijn instastories plaatsen. Dus als je me nog niet volgt, en je hebt zin om stiekem mee te kijken, één adres: www.instagram.com/svenornelis

Voor elk van u een mooie feestdag, en voor de mensen in de provincie Antwerpen (en zij die daarbuiten ook zin hebben om hun moeder te eren, want dat kunnen we niet genoeg doen, toch?) een hele fijne moederdag gewenst.

O ja, dit is mijn menu voor vandaag. Ik zal de komende dagen zoveel mogelijk recepten posten hier op de blog.

 

°°TORTILLA MET TARTAAR VAN ZEEBAARS °°

°°CAESAR SALAD°°GEROOKTE SPROT°°

°°STEAK TARTARE VEGGIE°°KWARTELEI°°APPELKAPPERS°°

°°QUINOA°°COURGETTE°°WORTEL°°MOSSELEN°°

°°GEROOKTE SARDINE°°PALING°°RODE BIET°°GRANNY SMITH°°

°°VITELOTTE°°NOBASHI°°TRUFFEL°°CITROEN°°VELDSLA°°

°°DIM SUM VAN KREEFT THAI STYLE°°

°°ZEETONG°°COMTE°°HAZELNOOT°°BLOEMKOOL°°PETIT GRIS°°GNOCCHI°°

°°FRAMBOZEN°°GRANAATAPPEL°°KOKOS°°MUNT°°

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer