De feesten zijn voorbij, tijd voor een simpel weekmenu
Nieuws

De feesten zijn voorbij, tijd voor een simpel weekmenu

Het is nu wel goed geweest zeker met al dat eten. Het was heerlijk, het was plezant, het was lekker, het was goed bedoeld, maar het was veel. Voor veel mensen te veel. Veel te veel. Dus nu gaan we het een beetje makkelijk houden deze week. Eerder lichte, eerder eenvoudige gerechten, om onze maag en onze portemonnee een beetje rust te gunnen.

Veel plezier met het koken, en hou het lekker gezond deze week!

MAANDAG

WORTEL SPAGHETTI MET RIVIERKREEFTJES
Recept

Wortel spaghetti met rivierkreeftjes

Soms wil een mens wel eens wat lichter koken, en dan zeker op maandag na een goedgevuld weekend met een goedgevulde buik. Groentenspaghetti bijvoorbeeld. Er bestaan veel handige machientjes om slierten van je groenten te maken, en ik vind het zelfs iets zen hebben, om je groentjes te kuisen en je eigen spaghetti te maken … Lees meer

DINSDAG

GEGRILD VOLKORENBROOD MET PADDENSTOELEN
Recept

Gegrild volkorenbrood met paddenstoelen

Oh wat is de herfst toch een prachtig seizoen. Want de paddenstoelen zijn weer daar. Een goede ouderwetse “toast champignon” is sowieso lekker. Paddenstoelen zitten niet enkel vol smaak, ze zijn ook heel gezond, niet duur, en op de koop toe ook  prima wanneer je op dieet bent, want qua calorieën zijn het lichtgewichten … Lees meer

WOENSDAG

linguini
Recept

Linguini met kip, erwtjes en prosciutto

Er zijn zo van die gerechten die je blijft maken. Deze zalige pasta, nog altijd één van mijn favoriete doordeweekse recepten, wil ik toch nog eens met jullie delen. Ik maak deze pasta altijd in een hele grote pan of wok. Heel makkelijk, heel lekker, en snel klaar. En bomvol lekkere smaken. Is in een wip klaar, en iedereen vindt het lekker … Lees meer

DONDERDAG

https://wouldbechef.be/recept/slahartjes-gevuld-met-roze-garnalen-surimi-eiwit-en-een-lichte-mayonaise-met-magere-yoghurt/

VRIJDAG

1,5 euro recept: moussaka met een twist
Recept

1,5 euro recept: moussaka met een twist

Het leven is de voorbije jaren enkel duurder geworden. Het gevolg is dat het voor veel mensen niet zo evident meer is om gezond en lekker eten op tafel te zetten voor hun gezin, zonder financieel in de problemen te raken. Toch ben ik er nog steeds van overtuigd dat er gezonde, lekkere èn toch betaalbare recepten moeten bestaan … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Het laatste weekmenu van het schooljaar én van het radioseizoen Sven & Anke!

Wat is het toch heerlijk om de zomer echt te voelen binnenkomen. Terwijl we aftellen naar de grote vakantie en een welverdiende pauze op de radio, schakelen we ook in de keuken over op de zomerse toer … Lees meer

Laat de zon in je hart met dit weekmenu

Deze week wordt een bijzondere, door Pinksteren krijgen we een korte werkweek. Vanaf woensdag krijgen we volop zon en hoge temperaturen, een echt voorproefje van de zomer … Lees meer

Zuiderse gevulde kipfilet

Mijn nieuwe weekmenu voor deze bijzondere week

Het is best wel een bijzondere week. De eerste van juni is imemrs aangebroken, de examens staan weer voor de deur (voor wie kinderen heeft of er zelf middenin zit: succes … Lees meer

Weekmenu: korte werkweek, groot smaakplezier

De laatste week van mei had er wat zonniger mogen uitzien … Helaas blijft het kwakkelweer aanhouden, met veel wolken en buien op de radar. Maar laten we positief blijven: de natuur snakt naar water na een droog voorjaar, en onze tuinen en landbouwers doen hun voordeel met de regen … Lees meer

GEVULDE PAPRIKA MET COUSCOUS KIPPENGEHAKT EN PARMESAAN

Geen stress in de keuken met mijn weekmenu

Zin in een week zonder stress over het avondeten? Met dit nieuwe weekmenu voor maandag tot vrijdag zet je elke dag een makkelijk en overheerlijk gerecht op tafel … Lees meer

Lentekriebels in de Keuken: 5 Frisse Gerechten voor Zonnige Dagen

De zon is volop in het land – en hoe! De komende dagen beloven warm en stralend te worden, en dat vraagt om gerechten die licht, fris en vrolijk zijn … Lees meer

SALADE MET VERSE TONIJN EN KETJAP

Een weekmenu met een vleugje Thailand

De krokusvakantie is weer voorbij, en ik heb voor jullie een nieuw weekmenu klaar. Omdat ikzelf nog een beetje aan het nagenieten ben van onze vakantie in Thailand, en omdat er toch ook in België wat lente in de lucht hangt, heb ik een paar tropische toetsen in het weekmenu gestoken … Lees meer

OOSTERSE VISBALLETJES

Daar is mijn heerlijke nieuwe weekmenu

Op Would Be Chef probeer ik altijd te inspireren, en dat is ook deze week het geval. Als je eens iets anders wilt koken, dan wil ik je graag vijf tips geven … Lees meer