GEGRILD VOLKORENBROOD MET PADDENSTOELEN

Oh wat is de herfst toch een prachtig seizoen. Want de paddenstoelen zijn weer daar. Een goede ouderwetse “toast champignon” is sowieso lekker. Paddenstoelen zitten niet enkel vol smaak, ze zijn ook heel gezond, niet duur, en op de koop toe ook  prima wanneer je op dieet bent, want qua calorieën zijn het lichtgewichten. Ik maak er graag mijn eigen versie van, met sjalotjes, tijm, mosterd en sojaroom light, op een lekkere volkorentoast. Geloof me: die moet je echt eens uitproberen. Wanneer ik trouwens in een zotte bui ben durf ik de paddenstoelen, voor ik de room en de mosterd toevoeg, wel eens te flamberen met een flinke geut cognac. Het maakt de smaak enkel intenser!

Bereiding

  1. Snij de Parijse champignons in plakjes en gooi ze samen met de sjalotjes in een goed hete pan in flink wat olijfolie. Strooi er rijkelijk verse tijm over.
  2. Doe er, wanneer de paddenstoelen en de sjalotjes goed beginnen te kleuren (ik vind het in dit gerecht niet zo erg dat de sjalotjes wat bruin zijn), de graanmosterd en de sojaroom bij.
  3. Snijd de roggebroodjes doormidden, doe er een beetje olijfolie op en grill ze in de oven of in de pan.
  4. Beleg de broodjes rijkelijk met de paddenstoelen en als je echt een wandeling van 20 kilometer achter de rug hebt, mag je er nog wat Parmezaanse kaas over schaven. Al moet ik zeggen dat de belegen lightkaas van Oudendijk hier ook perfect bij past.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay