GEGRILD VOLKORENBROOD MET PADDENSTOELEN
Recept

Gegrild volkorenbrood met paddenstoelen

Dit heb je nodig 4 personen

  • Parijse champignons
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • olijfolie
  • verse tijm
  • 2 el graanmosterd
  • 2 dl lichte sojaroom
  • voorgebakken roggebroodjes
  • Parmezaanse kaas
GEGRILD VOLKORENBROOD MET PADDENSTOELEN

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Snij de Parijse champignons in plakjes en gooi ze samen met de sjalotjes in een goed hete pan in flink wat olijfolie. Strooi er rijkelijk verse tijm over.

2 / 4

Doe er, wanneer de paddenstoelen en de sjalotjes goed beginnen te kleuren (ik vind het in dit gerecht niet zo erg dat de sjalotjes wat bruin zijn), de graanmosterd en de sojaroom bij.

3 / 4

Snijd de roggebroodjes doormidden, doe er een beetje olijfolie op en grill ze in de oven of in de pan.

4 / 4

Beleg de broodjes rijkelijk met de paddenstoelen en als je echt een wandeling van 20 kilometer achter de rug hebt, mag je er nog wat Parmezaanse kaas over schaven. Al moet ik zeggen dat de belegen lightkaas van Oudendijk hier ook perfect bij past.

Laat het smaken.

Oh wat is de herfst toch een prachtig seizoen. Want de paddenstoelen zijn weer daar. Een goede ouderwetse “toast champignon” is sowieso lekker. Paddenstoelen zitten niet enkel vol smaak, ze zijn ook heel gezond, niet duur, en op de koop toe ook  prima wanneer je op dieet bent, want qua calorieën zijn het lichtgewichten. Ik maak er graag mijn eigen versie van, met sjalotjes, tijm, mosterd en sojaroom light, op een lekkere volkorentoast. Geloof me: die moet je echt eens uitproberen. Wanneer ik trouwens in een zotte bui ben durf ik de paddenstoelen, voor ik de room en de mosterd toevoeg, wel eens te flamberen met een flinke geut cognac. Het maakt de smaak enkel intenser!

Bereiding

  1. Snij de Parijse champignons in plakjes en gooi ze samen met de sjalotjes in een goed hete pan in flink wat olijfolie. Strooi er rijkelijk verse tijm over.
  2. Doe er, wanneer de paddenstoelen en de sjalotjes goed beginnen te kleuren (ik vind het in dit gerecht niet zo erg dat de sjalotjes wat bruin zijn), de graanmosterd en de sojaroom bij.
  3. Snijd de roggebroodjes doormidden, doe er een beetje olijfolie op en grill ze in de oven of in de pan.
  4. Beleg de broodjes rijkelijk met de paddenstoelen en als je echt een wandeling van 20 kilometer achter de rug hebt, mag je er nog wat Parmezaanse kaas over schaven. Al moet ik zeggen dat de belegen lightkaas van Oudendijk hier ook perfect bij past.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer