GEGRILD VOLKORENBROOD MET PADDENSTOELEN
Recept

Gegrild volkorenbrood met paddenstoelen

Dit heb je nodig 4 personen

  • Parijse champignons
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • olijfolie
  • verse tijm
  • 2 el graanmosterd
  • 2 dl lichte sojaroom
  • voorgebakken roggebroodjes
  • Parmezaanse kaas
GEGRILD VOLKORENBROOD MET PADDENSTOELEN

Bereiding

4 stappen

1 / 4

Snij de Parijse champignons in plakjes en gooi ze samen met de sjalotjes in een goed hete pan in flink wat olijfolie. Strooi er rijkelijk verse tijm over.

2 / 4

Doe er, wanneer de paddenstoelen en de sjalotjes goed beginnen te kleuren (ik vind het in dit gerecht niet zo erg dat de sjalotjes wat bruin zijn), de graanmosterd en de sojaroom bij.

3 / 4

Snijd de roggebroodjes doormidden, doe er een beetje olijfolie op en grill ze in de oven of in de pan.

4 / 4

Beleg de broodjes rijkelijk met de paddenstoelen en als je echt een wandeling van 20 kilometer achter de rug hebt, mag je er nog wat Parmezaanse kaas over schaven. Al moet ik zeggen dat de belegen lightkaas van Oudendijk hier ook perfect bij past.

Laat het smaken.

Oh wat is de herfst toch een prachtig seizoen. Want de paddenstoelen zijn weer daar. Een goede ouderwetse “toast champignon” is sowieso lekker. Paddenstoelen zitten niet enkel vol smaak, ze zijn ook heel gezond, niet duur, en op de koop toe ook  prima wanneer je op dieet bent, want qua calorieën zijn het lichtgewichten. Ik maak er graag mijn eigen versie van, met sjalotjes, tijm, mosterd en sojaroom light, op een lekkere volkorentoast. Geloof me: die moet je echt eens uitproberen. Wanneer ik trouwens in een zotte bui ben durf ik de paddenstoelen, voor ik de room en de mosterd toevoeg, wel eens te flamberen met een flinke geut cognac. Het maakt de smaak enkel intenser!

Bereiding

  1. Snij de Parijse champignons in plakjes en gooi ze samen met de sjalotjes in een goed hete pan in flink wat olijfolie. Strooi er rijkelijk verse tijm over.
  2. Doe er, wanneer de paddenstoelen en de sjalotjes goed beginnen te kleuren (ik vind het in dit gerecht niet zo erg dat de sjalotjes wat bruin zijn), de graanmosterd en de sojaroom bij.
  3. Snijd de roggebroodjes doormidden, doe er een beetje olijfolie op en grill ze in de oven of in de pan.
  4. Beleg de broodjes rijkelijk met de paddenstoelen en als je echt een wandeling van 20 kilometer achter de rug hebt, mag je er nog wat Parmezaanse kaas over schaven. Al moet ik zeggen dat de belegen lightkaas van Oudendijk hier ook perfect bij past.

MIJN WIJNTIP

MIJN CHARDONNAY

Ik hou enorm van een mooie chardonnay. Zeker wanneer hij gemaakt is zoals deze wijn, in een rijke Bourgondische stijl. Door de combinatie van fruit, een luxueus vleugje vanille en een krokante mineralige afdronk gaat hij geen moment vervelen!

Bestel hier mijn Chardonnay

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer