WORTEL SPAGHETTI MET RIVIERKREEFTJES

Soms wil een mens wel eens wat lichter koken, en dan zeker op maandag na een goedgevuld weekend met een goedgevulde buik. Groentenspaghetti bijvoorbeeld. Er bestaan veel handige machientjes om slierten van je groenten te maken, en ik vind het zelfs iets zen hebben, om je groentjes te kuisen en je eigen spaghetti te maken.

Maar eerlijk is eerlijk: ook in de supermarkt kun je voorgesneden spaghetti van wortel vinden, dus als het snel moet gaan kun je die toch gewoon gebruiken. In dit gerecht heb ik de wortel gecombineerd met gestoofde ui en appel, met wat alpro cuisine coconut ook en met lekkere voorgekookte rivierkreeftjes. Roze garnalen kunnen natuurlijk ook prima. Een licht en gezond gerecht, maar daarom niet minder smaakvol.

Bereiding

  1. Snipper een grote ui en stoof die in wat olie in de wok, afkruiden deed ik met zout uit Ibiza met gembersmaak, maar gewoon zout en peper kunnen natuurlijk ook.
  2. Voeg de wortelslieten toe, en een beetje vocht (bouillon of zelfs wat water).
  3. Voeg de alpro cuisine coconut toe en stoof alles gaar.
  4. Snipper de appel, met schil en al, en laat even meestoven.
  5. Voeg wanneer de wortelslierten gaar zijn (al dente, je wil wat beet houden) nog even de voorgekookte rivierkreeftjes toe. Die moeten enkel warmte nemen (maar niet verder garen, want dan worden ze taai).
  6. Werk af met wat citroentijm of wat koriander.