WORTEL SPAGHETTI MET RIVIERKREEFTJES
Recept

Wortel spaghetti met rivierkreeftjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een grote ui
  • Een appel
  • 400 gr wortelslierten (voorverpakt of zelf te schillen)
  • 500 gr rivierkreeftjes
  • Olie, peper en zout
  • Citroentijm of koriander
 
WORTEL SPAGHETTI MET RIVIERKREEFTJES

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Snipper een grote ui en stoof die in wat olie in de wok, afkruiden deed ik met zout uit Ibiza met gembersmaak, maar gewoon zout en peper kunnen natuurlijk ook.

2 / 6

Voeg de wortelslieten toe, en een beetje vocht (bouillon of zelfs wat water).

3 / 6

Voeg de alpro cuisine coconut toe en stoof alles gaar.

4 / 6

Snipper de appel, met schil en al, en laat even meestoven.

5 / 6

Voeg wanneer de wortelslierten gaar zijn (al dente, je wil wat beet houden) nog even de voorgekookte rivierkreeftjes toe. Die moeten enkel warmte nemen (maar niet verder garen, want dan worden ze taai).

6 / 6

Werk af met wat citroentijm of wat koriander.

Laat het smaken.

Soms wil een mens wel eens wat lichter koken, en dan zeker op maandag na een goedgevuld weekend met een goedgevulde buik. Groentenspaghetti bijvoorbeeld. Er bestaan veel handige machientjes om slierten van je groenten te maken, en ik vind het zelfs iets zen hebben, om je groentjes te kuisen en je eigen spaghetti te maken.

Maar eerlijk is eerlijk: ook in de supermarkt kun je voorgesneden spaghetti van wortel vinden, dus als het snel moet gaan kun je die toch gewoon gebruiken. In dit gerecht heb ik de wortel gecombineerd met gestoofde ui en appel, met wat alpro cuisine coconut ook en met lekkere voorgekookte rivierkreeftjes. Roze garnalen kunnen natuurlijk ook prima. Een licht en gezond gerecht, maar daarom niet minder smaakvol.

Bereiding

  1. Snipper een grote ui en stoof die in wat olie in de wok, afkruiden deed ik met zout uit Ibiza met gembersmaak, maar gewoon zout en peper kunnen natuurlijk ook.
  2. Voeg de wortelslieten toe, en een beetje vocht (bouillon of zelfs wat water).
  3. Voeg de alpro cuisine coconut toe en stoof alles gaar.
  4. Snipper de appel, met schil en al, en laat even meestoven.
  5. Voeg wanneer de wortelslierten gaar zijn (al dente, je wil wat beet houden) nog even de voorgekookte rivierkreeftjes toe. Die moeten enkel warmte nemen (maar niet verder garen, want dan worden ze taai).
  6. Werk af met wat citroentijm of wat koriander.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer