WORTEL SPAGHETTI MET RIVIERKREEFTJES
Recept

Wortel spaghetti met rivierkreeftjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een grote ui
  • Een appel
  • 400 gr wortelslierten (voorverpakt of zelf te schillen)
  • 500 gr rivierkreeftjes
  • Olie, peper en zout
  • Citroentijm of koriander
 
WORTEL SPAGHETTI MET RIVIERKREEFTJES

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Snipper een grote ui en stoof die in wat olie in de wok, afkruiden deed ik met zout uit Ibiza met gembersmaak, maar gewoon zout en peper kunnen natuurlijk ook.

2 / 6

Voeg de wortelslieten toe, en een beetje vocht (bouillon of zelfs wat water).

3 / 6

Voeg de alpro cuisine coconut toe en stoof alles gaar.

4 / 6

Snipper de appel, met schil en al, en laat even meestoven.

5 / 6

Voeg wanneer de wortelslierten gaar zijn (al dente, je wil wat beet houden) nog even de voorgekookte rivierkreeftjes toe. Die moeten enkel warmte nemen (maar niet verder garen, want dan worden ze taai).

6 / 6

Werk af met wat citroentijm of wat koriander.

Laat het smaken.

Soms wil een mens wel eens wat lichter koken, en dan zeker op maandag na een goedgevuld weekend met een goedgevulde buik. Groentenspaghetti bijvoorbeeld. Er bestaan veel handige machientjes om slierten van je groenten te maken, en ik vind het zelfs iets zen hebben, om je groentjes te kuisen en je eigen spaghetti te maken.

Maar eerlijk is eerlijk: ook in de supermarkt kun je voorgesneden spaghetti van wortel vinden, dus als het snel moet gaan kun je die toch gewoon gebruiken. In dit gerecht heb ik de wortel gecombineerd met gestoofde ui en appel, met wat alpro cuisine coconut ook en met lekkere voorgekookte rivierkreeftjes. Roze garnalen kunnen natuurlijk ook prima. Een licht en gezond gerecht, maar daarom niet minder smaakvol.

Bereiding

  1. Snipper een grote ui en stoof die in wat olie in de wok, afkruiden deed ik met zout uit Ibiza met gembersmaak, maar gewoon zout en peper kunnen natuurlijk ook.
  2. Voeg de wortelslieten toe, en een beetje vocht (bouillon of zelfs wat water).
  3. Voeg de alpro cuisine coconut toe en stoof alles gaar.
  4. Snipper de appel, met schil en al, en laat even meestoven.
  5. Voeg wanneer de wortelslierten gaar zijn (al dente, je wil wat beet houden) nog even de voorgekookte rivierkreeftjes toe. Die moeten enkel warmte nemen (maar niet verder garen, want dan worden ze taai).
  6. Werk af met wat citroentijm of wat koriander.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer