WORTEL SPAGHETTI MET RIVIERKREEFTJES
Recept

Wortel spaghetti met rivierkreeftjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • Een grote ui
  • Een appel
  • 400 gr wortelslierten (voorverpakt of zelf te schillen)
  • 500 gr rivierkreeftjes
  • Olie, peper en zout
  • Citroentijm of koriander
 
WORTEL SPAGHETTI MET RIVIERKREEFTJES

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Snipper een grote ui en stoof die in wat olie in de wok, afkruiden deed ik met zout uit Ibiza met gembersmaak, maar gewoon zout en peper kunnen natuurlijk ook.

2 / 6

Voeg de wortelslieten toe, en een beetje vocht (bouillon of zelfs wat water).

3 / 6

Voeg de alpro cuisine coconut toe en stoof alles gaar.

4 / 6

Snipper de appel, met schil en al, en laat even meestoven.

5 / 6

Voeg wanneer de wortelslierten gaar zijn (al dente, je wil wat beet houden) nog even de voorgekookte rivierkreeftjes toe. Die moeten enkel warmte nemen (maar niet verder garen, want dan worden ze taai).

6 / 6

Werk af met wat citroentijm of wat koriander.

Laat het smaken.

Soms wil een mens wel eens wat lichter koken, en dan zeker op maandag na een goedgevuld weekend met een goedgevulde buik. Groentenspaghetti bijvoorbeeld. Er bestaan veel handige machientjes om slierten van je groenten te maken, en ik vind het zelfs iets zen hebben, om je groentjes te kuisen en je eigen spaghetti te maken.

Maar eerlijk is eerlijk: ook in de supermarkt kun je voorgesneden spaghetti van wortel vinden, dus als het snel moet gaan kun je die toch gewoon gebruiken. In dit gerecht heb ik de wortel gecombineerd met gestoofde ui en appel, met wat alpro cuisine coconut ook en met lekkere voorgekookte rivierkreeftjes. Roze garnalen kunnen natuurlijk ook prima. Een licht en gezond gerecht, maar daarom niet minder smaakvol.

Bereiding

  1. Snipper een grote ui en stoof die in wat olie in de wok, afkruiden deed ik met zout uit Ibiza met gembersmaak, maar gewoon zout en peper kunnen natuurlijk ook.
  2. Voeg de wortelslieten toe, en een beetje vocht (bouillon of zelfs wat water).
  3. Voeg de alpro cuisine coconut toe en stoof alles gaar.
  4. Snipper de appel, met schil en al, en laat even meestoven.
  5. Voeg wanneer de wortelslierten gaar zijn (al dente, je wil wat beet houden) nog even de voorgekookte rivierkreeftjes toe. Die moeten enkel warmte nemen (maar niet verder garen, want dan worden ze taai).
  6. Werk af met wat citroentijm of wat koriander.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer