WORTELSPAGHETTI MET RIVIERKREEFTJES

Het is januari, we hebben de feestdagen weer achter de kiezen, en nu gaan we toch een klein beetje opletten, zodat de ontmoetingen met onze weegschaal net iets vriendelijk gaan verlopen. Ik zag Sandra Bekkari wel al eens koken met “pasta van courgettes”, en er bestaan veel handige machientjes om slierten van je groenten te maken… dus ik dacht al lang: moet ik ook eens proberen.

Maar eerlijk is eerlijk: toen ik vanmiddag in de supermarkt de voorgesneden spaghetti van wortel zag liggen, dacht ik: dat is handig zeg. En mooi! Want er waren zowel slierten gele als oranje wortel. Omdat ik echt licht wou koken heb ik de wortel met gestoofde ui gecombineerd, met wat alpro cuisine coconut ook en met lekkere voorgekookte rivierkreeftjes.

Toen ik de beelden van de bereiding op m’n Instagram Stories plaatste kreeg ik meteen heel veel reacties. Of het recept online zou komen? Kijk, hier is het al! Smakelijk, en hou het licht en gezond, maar daarom niet minder smaakvol.

Bereiding

  1. Snipper een grote ui en stoof die in wat olie in de wok, afkruiden deed ik met zout uit Ibiza met gembersmaak, maar gewoon zout en peper kunnen natuurlijk ook.
  2. Voeg de wortelslieten toe, en een beetje vocht (bouillon of zelfs wat water)
  3. Voeg de alpro cuisine coconut toe en stoof alles gaar
  4. Snipper de Granny Smith, met schil en al, en laat even meestoven
  5. Voeg wanneer de wortelslierten gaar zijn (al dente, je wil wat beet houden) nog even de voorgekookte rivierkreeftjes toe. Die moeten enkel warmte nemen (maar niet verder garen, want dan worden ze taai)
  6. Werk af met wat citroentijm of wat koriander.