Rogvleugel met zeekraal, limoen en kappertjes
Nieuws

Goed menu voor de goede week!

Of het nu prachtig weer wordt of blijft kwakkelen, deze week is de goede week, en dan wil je toch goed eten? Ik ben zo klassiek geweest om op goede vrijdag een visgerecht te plaatsen, want in onze jeugd mocht je die dag geen vlees eten. Eigenlijk was het samen met aswoensdag de dag dat je echt vasten moest.

Anyway, eet maar lekker en gezond, en geniet van elke dag. En hopelijk gaat de lente nu ook eens echt losbarsten, want iedereen heeft er ontzettend nood aan!

maandag

Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander
Recept

Hete Thaise curry met kip, garnalen, maïs, boontjes en koriander

Soms kun je met enkele kleine hulpmiddeltjes heerlijke gerechten maken. In de supermarkt kun je zeer lekkere kant-en-klare Thaise curry kopen, en eerlijk gezegd: daar is niks verkeerd mee. Ik durf zo’n saus weleens te gebruiken om dit snelle gerecht te maken. En waarom niet? Soms zijn de dagen zo druk dat het gewoon eens fijn is om het mezelf makkelijk te maken … Lees meer

dinsdag

Rigatoni met tapenade
Recept

Rigatoni met tapenade

Would Be Chef serveert je de lekkerste gerechten uit eigen keuken. Af en toe een kijkje nemen de culinaire creativiteit van een ander chef kan bijzonder inspirerend werken. Daarom delen we regelmatig de smakelijkste bordjes van andere Would Be Chefs. Deze week laten we je kennismaken met Helen! Helen is 23 jaar en studeert rechten … Lees meer

woensdag

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt
Recept

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

In Spanje, maar ook in het zuiden van Frankrijk vind je altijd heerlijke inktvis op de markt, én in de supermarkt. Maar als je je visboer vraagt dan kun je die hier zeker ook bestellen. En dit is een zalig gerecht om te maken. Het kippengehakt, de couscous en de Parmezaanse kaas passen heel goed samen bij de inktvis, en met een lekker zonnige wijn erbij kun je je gasten voor weinig geld erg luxueus verwennen … Lees meer

donderdag

Thai Beef Salade van Niels
Recept

Thai Beef Salade van Niels

Jullie weten intussen wel dat we op Would Be Chef ook graag andere (hobby)koks in de kijker plaatsen. Onze Guest Would Be Chefs zijn mensen die net als ik gepassioneerd zijn door lekker eten en zelf graag experimenteren in de keuken. Vandaag is Niels Parmentier onze gast. Niels die je kunt volgen op Instagram, is 23 en heeft een professionele koksopleiding gevolgd, en hij kookt echt als de beste … Lees meer

goede vrijdag

Rogvleugel met zeekraal, limoen en kappertjes
Recept

Rogvleugel met zeekraal, limoen en kappertjes

Dat vis kraakvers is, is altijd een goede zaak, maar voor rogvleugel is dat al helemaal noodzakelijk. Als je die ook maar eventjes te lang bewaart, gaat de rogvleugel namelijk naar ammoniak ruiken. En als er iets is wat eten voor mij verpest, is het die geur wel. Als ik bijvoorbeeld in hele rijpe kazen het kleinste vleugje ammoniak ruik, kan ik ze al niet meer eten … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Laat de zon in je hart met dit weekmenu

Deze week wordt een bijzondere, door Pinksteren krijgen we een korte werkweek. Vanaf woensdag krijgen we volop zon en hoge temperaturen, een echt voorproefje van de zomer … Lees meer

Zuiderse gevulde kipfilet

Mijn nieuwe weekmenu voor deze bijzondere week

Het is best wel een bijzondere week. De eerste van juni is imemrs aangebroken, de examens staan weer voor de deur (voor wie kinderen heeft of er zelf middenin zit: succes … Lees meer

Weekmenu: korte werkweek, groot smaakplezier

De laatste week van mei had er wat zonniger mogen uitzien … Helaas blijft het kwakkelweer aanhouden, met veel wolken en buien op de radar. Maar laten we positief blijven: de natuur snakt naar water na een droog voorjaar, en onze tuinen en landbouwers doen hun voordeel met de regen … Lees meer

GEVULDE PAPRIKA MET COUSCOUS KIPPENGEHAKT EN PARMESAAN

Geen stress in de keuken met mijn weekmenu

Zin in een week zonder stress over het avondeten? Met dit nieuwe weekmenu voor maandag tot vrijdag zet je elke dag een makkelijk en overheerlijk gerecht op tafel … Lees meer

Lentekriebels in de Keuken: 5 Frisse Gerechten voor Zonnige Dagen

De zon is volop in het land – en hoe! De komende dagen beloven warm en stralend te worden, en dat vraagt om gerechten die licht, fris en vrolijk zijn … Lees meer

SALADE MET VERSE TONIJN EN KETJAP

Een weekmenu met een vleugje Thailand

De krokusvakantie is weer voorbij, en ik heb voor jullie een nieuw weekmenu klaar. Omdat ikzelf nog een beetje aan het nagenieten ben van onze vakantie in Thailand, en omdat er toch ook in België wat lente in de lucht hangt, heb ik een paar tropische toetsen in het weekmenu gestoken … Lees meer

OOSTERSE VISBALLETJES

Daar is mijn heerlijke nieuwe weekmenu

Op Would Be Chef probeer ik altijd te inspireren, en dat is ook deze week het geval. Als je eens iets anders wilt koken, dan wil ik je graag vijf tips geven … Lees meer

Kalfslapje met volkoren penne met courgette en paddenstoelen

Mijn nieuwe weekmenu voor een gezonde week

Het is alweer de laatste week van januari, en misschien zijn er al wat goede voornemens gesneuveld. Helemaal niet erg, de boog kan niet altijd gespannen staan … Lees meer