The World’s 50 Best Restaurants Awards, de internationale ‘Oscars van de gastronomie’, die begin juni in Antwerpen zouden plaatsvinden, worden uitgesteld naar 2021. Een precieze datum zal later bepaald worden. Dat beslisten de Vlaamse overheid, de internationale rechtenhouder William Reed Ltd. en de stad Antwerpen na een gezamenlijk overleg.
Ze volgen daarmee de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad van 27 maart 2020. De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de genomineerde chefs, de meereizende supporters en de vele fans en bezoekers in Vlaanderen is het allerbelangrijkste. Gezien de COVID-19 pandemie kunnen die momenteel niet gegarandeerd worden.
De maatregelen die overheden overal ter wereld nemen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, bemoeilijken momenteel de voorbereiding van ‘The World’s 50 Best Restaurants Awards’ en de verschillende nevenevenementen. Gezien de omstandigheden is het dan ook niet gepast en niet haalbaar om het event te laten plaatsvinden op de vooropgestelde datum.
Het programma van The World’s 50 Best Restaurants zoals dit jaar voorzien was in Antwerpen, wordt uitgesteld naar een nader te bepalen datum in 2021.
Het uitstel was een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing. “Uitstel van The World’s 50 Best Restaurants Awards is de enige verantwoorde keuze om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen”, zegt Vlaams minister-president én minister van cultuur Jan Jambon. “We zijn verheugd dat alle partners zich volmondig achter een uitstel konden scharen, zodat we in 2021 alsnog dit topevenement naar Vlaanderen kunnen halen.”
“Voor toeristisch en gastronomisch Vlaanderen is deze beslissing hard, maar ik ben ervan overtuigd dat we hier sterker uitkomen”, vult Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir aan. “Onze prioriteit ligt nu vooral in het elkaar ondersteunen en solidair zijn, zodat we in 2021 sterker dan ooit de verbindende kracht van onze Vlaamse eet-, drink- en tafelcultuur kunnen laten zegevieren.”
Schepen voor toerisme en middenstand Koen Kennis: “Hoe jammer ook, dit is in deze omstandigheden de enige juiste beslissing. Antwerpen kijkt nu al uit naar de editie in 2021.”
.
Je ziet het vaak op de kaart staan, zeker in Frankrijk: vichyssoise. Klinkt chic, niet? En als je het ooit geproefd hebt, weet je meteen waarom het zo’n klassieker is … Lees meer
Picklesaus, die heerlijke gele saus vol stukjes groenten, lekker zuur en pittig, kun je overal in de winkel kopen, maar die kun je uiteraard ook zelf maken, en het is nog plezant ook … Lees meer
Deze week is een beetje speciaal. Op 11 november vieren we Wapenstilstand, een vrije dag in België, en veel mensen maken de brug. Ook Anke en ik doen dat, en ik geef het eerlijk toe: ik geniet er met volle teugen van, want ik zit een paar dagen in het heerlijke Barcelona … Lees meer
Ik gebruik graag azijn in mijn keuken. Niet alleen in gerechten die per se een zure toets vragen, maar ook in hartige bereidingen durf ik er af en toe een flinke scheut bij te doen … Lees meer
Ik ben een grote liefhebber van paté, zeker van die boerse exemplaren waarin de stukjes vlees nog mooi hapbaar zijn. Het herfstseizoen, met al dat heerlijke wild, is daarvoor echt top … Lees meer
Onze lieve kater Hockney is echt een schatje. Hij krijgt graag en veel aaikes, knuffels, hij racet door de gang en wij gaan er dan achteraan, vindt hij heerlijk, en af en toe mag hij zelfs mee in bed … Lees meer
Op donderdag 30 oktober is het officieel Checklist Day. En misschien vraag je je af: wat heeft dat nu te maken met een foodblog? Wel… alles! Boodschappenlijstjes zijn tenslotte ook checklists, en geloof me: zonder lijstjes zou mijn keuken al lang een chaos zijn … Lees meer
Het is weer herfstvakantie, en dat is goed nieuws. Heel veel kinderen waren er na acht weken school ook echt weer aan toe, en ik moet eerlijk zijn, ik na tien weken ochtendshow ook wel … Lees meer