Grootste culinaire event ter wereld komt dit jaar niet naar ons land!
Nieuws

Grootste culinaire event ter wereld komt dit jaar niet naar ons land!

The World’s 50 Best Restaurants Awards, de internationale ‘Oscars van de gastronomie’, die begin juni in Antwerpen zouden plaatsvinden, worden uitgesteld naar 2021. Een precieze datum zal later bepaald worden. Dat beslisten de Vlaamse overheid,  de internationale rechtenhouder William Reed Ltd. en de stad Antwerpen na een gezamenlijk overleg.

Ze volgen daarmee de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad van 27 maart 2020. De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de genomineerde chefs, de meereizende supporters en de vele fans en bezoekers in Vlaanderen is het allerbelangrijkste. Gezien de COVID-19 pandemie kunnen die momenteel niet gegarandeerd worden.

De maatregelen die overheden overal ter wereld nemen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, bemoeilijken momenteel de voorbereiding van ‘The World’s 50 Best Restaurants Awards’ en de verschillende nevenevenementen. Gezien de omstandigheden is het dan ook niet gepast en niet haalbaar om het event te laten plaatsvinden op de vooropgestelde datum.

Het programma van The World’s 50 Best Restaurants zoals dit jaar  voorzien was in Antwerpen, wordt uitgesteld naar een nader te bepalen datum  in 2021.

Het uitstel was een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing. “Uitstel van The World’s 50 Best Restaurants Awards is de enige verantwoorde keuze om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen”, zegt Vlaams minister-president én minister van cultuur Jan Jambon. “We zijn verheugd dat alle partners zich volmondig achter een uitstel konden scharen, zodat we in 2021 alsnog dit topevenement naar Vlaanderen kunnen halen.”

“Voor toeristisch en gastronomisch Vlaanderen is deze beslissing hard, maar ik ben ervan overtuigd dat we hier sterker uitkomen”, vult Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir aan. “Onze prioriteit ligt nu vooral in het elkaar ondersteunen en solidair zijn, zodat we in 2021 sterker dan ooit de verbindende kracht van onze Vlaamse eet-, drink- en tafelcultuur kunnen laten zegevieren.”

Schepen voor toerisme en middenstand Koen Kennis: “Hoe jammer ook, dit is in deze omstandigheden de enige juiste beslissing. Antwerpen kijkt nu al uit naar de editie in 2021.”

.

Gerelateerde nieuwsberichten

De lekkerste gerechten met asperges

Het zijn de mooiste maanden van het jaar: er liggen volle bak asperges bij de groenteboer. Ik ben echt zot van asperges. Ik kan ze wel drie keer per week eten, zo lekker vind ik ze … Lees meer

Oktober starten we met een heerlijk weekmenu

Nieuw weekmenu na de paasvakantie

De paasvakantie is voorbij. Sven en Anke zijn weer elke ochtend op de radio. En we hopen dat de lente nu echt snel doorbreekt. Ik was een weekje of twee in Barcelona waar het prachtig weer was, en ook hier in België waren er wel een paar mooie dagen … Lees meer

Chema

Ik bezorg 3 kopers van “Mijn Barcelona” zelfgemaakte tortilla #advertentie

Tortilla de patatas. Ik had het al vaak gegeten. Kan ook niet anders. In Spanje staat het op de menu van bijna elk tapas restaurant. Het ziet er ook simpel uit om te maken … Lees meer

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Weg met die look-adem, dankzij deze simpele tips!

Look is niet enkel lekker, maar ook erg gezond. Het is goed voor je bloeddruk en je cholesterol en het boost je immuunsysteem. Maar OK, je kunt er dus wel een flinke look-adem van hebben … Lees meer

IMG_1374

MIJN BARCELONA is vanaf NU te koop!!!

Na meer dan tien jaar van zomers, schoolvakanties en weekendjes doorbrengen in ons flatje in het centrum van Barcelona, besloot ik vorig jaar om mijn liefde voor de stad te vereeuwigen in boekvorm: “Mijn Barcelona” … Lees meer

IMG_1029 4

Slecht en goed nieuws over “Waarom Wandelen”

Het is gebeurd: druk twee van “Waarom Wandelen” is volledig uitverkocht. Precies een jaar geleden is uitgeverij “Silenro Publishers” opgericht en werd de voorverkoop van mijn ultieme wandelgids aangekondigd … Lees meer

Goed nieuws voor wie het boek wil: bestel Waarom Wandelen in tweede druk!

Allerlaatste Waarom Wandelen nu te koop

Het mooie weer is op komst, dat kan niet anders. Ook al moeten we nog even door de maartse buien heen kijken, na regen komt zonneschijn, dat staat vast … Lees meer

Is spinazie opnieuw opwarmen gevaarlijk?

Er wordt wel eens beweerd dat het opnieuw opwarmen van spinazie gevaarlijk is, omdat die dan giftig zou worden. Maar dat is niet echt zo. Het opwarmen van spinazie op zichzelf is niet gevaarlijk, maar er zijn bepaalde voorzorgsmaatregelen die je moet nemen om de voedselveiligheid te waarborgen … Lees meer