The World’s 50 Best Restaurants Awards, de internationale ‘Oscars van de gastronomie’, die begin juni in Antwerpen zouden plaatsvinden, worden uitgesteld naar 2021. Een precieze datum zal later bepaald worden. Dat beslisten de Vlaamse overheid, de internationale rechtenhouder William Reed Ltd. en de stad Antwerpen na een gezamenlijk overleg.
Ze volgen daarmee de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad van 27 maart 2020. De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de genomineerde chefs, de meereizende supporters en de vele fans en bezoekers in Vlaanderen is het allerbelangrijkste. Gezien de COVID-19 pandemie kunnen die momenteel niet gegarandeerd worden.
De maatregelen die overheden overal ter wereld nemen om de verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, bemoeilijken momenteel de voorbereiding van ‘The World’s 50 Best Restaurants Awards’ en de verschillende nevenevenementen. Gezien de omstandigheden is het dan ook niet gepast en niet haalbaar om het event te laten plaatsvinden op de vooropgestelde datum.
Het programma van The World’s 50 Best Restaurants zoals dit jaar voorzien was in Antwerpen, wordt uitgesteld naar een nader te bepalen datum in 2021.
Het uitstel was een moeilijke, maar noodzakelijke beslissing. “Uitstel van The World’s 50 Best Restaurants Awards is de enige verantwoorde keuze om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen”, zegt Vlaams minister-president én minister van cultuur Jan Jambon. “We zijn verheugd dat alle partners zich volmondig achter een uitstel konden scharen, zodat we in 2021 alsnog dit topevenement naar Vlaanderen kunnen halen.”
“Voor toeristisch en gastronomisch Vlaanderen is deze beslissing hard, maar ik ben ervan overtuigd dat we hier sterker uitkomen”, vult Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir aan. “Onze prioriteit ligt nu vooral in het elkaar ondersteunen en solidair zijn, zodat we in 2021 sterker dan ooit de verbindende kracht van onze Vlaamse eet-, drink- en tafelcultuur kunnen laten zegevieren.”
Schepen voor toerisme en middenstand Koen Kennis: “Hoe jammer ook, dit is in deze omstandigheden de enige juiste beslissing. Antwerpen kijkt nu al uit naar de editie in 2021.”
.
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer
Ben jij een trouwe bezoeker van Would Be Chef? Dan weet je dat er hier elke week heerlijke recepten, smakelijke tips en inspirerende verhalen verschijnen … Lees meer
Vandaag is het Brotherday, en dus zet ik met plezier mijn lieve broer Arn eens in de bloemetjes. Net als ik is hij een levensgenieter pur sang. Hij schrijft dan wel geen kookboeken (dat laat hij aan mij over), maar koken kan hij ook wel als de beste – samen met zijn lieve vrouw Nathalie … Lees meer
Elk jaar op 15 mei vieren chocoladeliefhebbers in de Verenigde Staten – en steeds vaker ook daarbuiten – National Chocolate Chip Day. Deze dag staat volledig in het teken van misschien wel de populairste toevoeging aan koekjes, muffins, ijs en talloze andere desserts: de chocoladechip … Lees meer
Ik probeer veel te sporten en gezond te leven, maar ik wil ook absoluut niet met honger rondlopen, dus ben ik zoals veel mensen een snacker. Niet per se uit pure goesting, maar als het zoals bij mij druk is en ik snel iets nodig heb dat me energie geeft én me goed laat voelen, dan ben ik zoals jullie weten een echte fan van nākd … Lees meer
Ik zal maar bekennen: garnalen zijn voor mij echte toppers in de keuken. Ze zijn elegant, snel klaar en ze geven meteen een verfijnde toets aan elk gerecht … Lees meer
Eerlijk? Ik kan wel eens genieten van een glaasje Moscato, maar criticasters noemen het de limonade onder de wijnen. Moscato is dan ook een zoete, licht mousserende wijn die wordt gemaakt van de Muscat-druif, een van de oudste druivensoorten ter wereld … Lees meer
Ik was vorig jaar bij vrienden in het Zuiden van Frankrijk en ik zou bij hen koken met de ingrediënten die ze in huis hadden. De frigo zat vol met lekkers: onder andere een prachtige lamsbout … Lees meer