MIJN EI-LEKKERE PAASMENU

Mag ik u allen een zalig paasweekend toewensen. Mijn warme groeten aan de stad en aan de wereld. Ik lijk de paus wel zeg met zijn “Urbi et Orbi”. Morgen komen de klokken samen met de paashaas voor chocolade vreugde zorgen.

Ik heb zelf goede herinneringen aan het feestelijke gevoel van Paaszondag. Ik was als kind jarenlang misdienaar, en Pasen moet toch altijd wel zo’n beetje mijn favoriete hoogdag van het kerkelijke jaar zijn geweest. Meer nog dan Kerstmis. Er is de verrijzenis na het verdriet. Iets waar ikzelf tot op vandaag veel kracht uitput: na een donkere periode kan het licht weer in je leven komen. En tegelijk is er de lente, ook een zalig gevoel.

Geniet van die zalige Pasen dus, en misschien doe je dat wel met enkele van mijn ei-lekkere gerechten. Smakelijk.

HAPJES

Ik heb drie suggesties. Eerst en vooral verrassingseitjes. Die zijn behoorlijk spectaculair, geloof me, terwijl ze makkelijk te maken zijn. Toastjes van pumpernikkelbrood met frisse zelfgemaakte surimi-eier-salade, en gevulde radijsjes (die zien er met een beetje fantasie toch ook uit als kleine eitjes?)

VOORGERECHTEN

Ik heb twee suggesties voor voorgerechtjes. Beide met asperges in de hoofdrol, want ja, die zijn helemaal terug! De witte asperges van bij ons, samen met lekkere zalm, grijze garnalen en zeewier, echt een mooi en smaakvol gerecht, en als je meer voor de groene asperges bent, heb ik ook een suggestie: met parmaham en pesto.

HOOFDGERECHT

Waarom niet eens voor een lekkere filet van lam gaan, maar dan we met een smakelijk korstje? Deze klassieker zorgt ervoor dat je op een makkelijke manier gaat scoren dit weekend! Later vandaag doe ik nog een suggestie voor een plezierig paasdessert.

DESSERT

Eerlijk, ga gewoon naar de bakker. Die slooft zich zo uit om dit weekend de prachtigste patisserie voor je te maken. Vaak heerlijk in de paassfeer met mooie gekleurde eitjes en lente-ingrediënten. Als je toch zelf aan de slag wil stel ik voor om voor deze trifle te gaan, maar dan wel met (stukjes) chocolade paaseitjes in verwerkt als extraatje. Fijn paasweekend! Smakelijk.