Ik word de fiere ambassadeur van Handicap International

Met veel trots mag ik vandaag aankondigen dat ik Blauwe Veters in mijn wandelschoenen heb gestrikt, want Handicap International heeft me gevraagd om de komende maanden de ambassadeur en het gezicht te worden van 14 wandelroutes voor het goede doel. Het is met groot enthousiasme dat ik deze taak op mij wil nemen, want ik heb al meer dan tien jaar een warme band met deze prachtige organisatie.

In 2009 wandelde ik samen met Kürt Rogiers een Sponsortocht op Qmusic. We stapten toen van Oostende naar Hasselt en lieten ons per gewandelde kilometer sponsoren. De opbrengst (bijna 100000 euro) schonken we toen volledig aan Handicap International. Het was tijdens deze tocht dat ik de liefde voor het wandelen helemaal heb ontdekt. Dat Handicap International mij nu gevraagd heeft om de ambassadeur te worden van de ‘We Move Together’-campagne die loopt van 19 mei tot en met eind juni maakt me zeer blij.

Handicap International, de ngo die in 1997 de Nobelprijs ontving als medeoprichter van de Internationale Campagne tegen landmijnen, lanceert de lentecampagne ‘We Move Together’ om meer bewustwording te genereren rond het belang van revalidatiezorg voor mensen met een fysieke beperking. Samen met lokale partners worden 14 supermooie wandelroutes doorheen België opengesteld voor het brede publiek.

Met dit initiatief willen we meer aandacht schenken aan de lokale partners waar Handicap International mee samenwerkt en mensen samen in beweging zetten voor het goede doel. De wandelingen brengen je van het hoge noorden naar de hoogste toppen van ons land, van Antwerpse street art naar één van onze beroemdste abdijen, van een Vlaamse kaasmakerij naar Hagelandse wijnranken.

Daarnaast kan je via de website de ‘Blauwe Veters’ gratis bestellen die Handicap International voor deze gelegenheid herlanceert. 20 jaar geleden stonden de Blauwe Veters symbool voor de organisatie tegen de strijd voor slachtoffers van mijnen. Dit jaar wil de organisatie de Blauwe Veters reintroduceren als symbool voor meer mobiliteit voor personen met een beperking.

“Bewegingsvrijheid is voor iedereen een fundamenteel recht. Helaas is dit voor 15% van de bevolking die leeft met een beperking niet altijd vanzelfsprekend, omdat in vele landen onvoldoende aangepaste gezondheidszorg bestaat voor mensen met een fysieke beperking. 250 miljoen mensen hebben nood aan revalidatiehulpmiddel maar hebben hier geen toegang tot. Het is nochtans de sleutel tot autonomie en daar wil Handicap International hen in ondersteunen door levensnoodzakelijke projecten op te stellen in verschillende landen. Met deze actie willen we maatschappelijke aandacht en collectieve samenwerking vragen voor het probleem. Samen solidariteit tonen, is een eerste stap in de goede richting”, aldus Erwin Telemans, directeur van Handicap International België.

Toen de vraag kwam of ik zin had om ambassadeur te worden voor de #wemovetogether-campagne van Handicap International twijfelde ik geen seconde. Ik ben ontzettend fier dat ik als kersverse ambassadeur kan helpen om de problemen van mensen met een fysieke beperking en de nood aan revalidatiezorg bespreekbaar kan maken. Door mijn steentje bij te dragen en te bewegen voor het goede doel kan ik bovendien the best of both worlds combineren. Werken aan een betere en bewustere maatschappij & een fitte levensstijl door te wandelen, een activiteit die ik maar al te graag uitoefen.

Download de 14 wandelroutes en vraag gratis de Blauwe Veters aan op www.handicapinternational.be