Rogvleugel met zeekraal, limoen en kappertjes
Recept

Rogvleugel met zeekraal, limoen en kappertjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 rogvleugels
  • peper en zout
  • arachideolie
  • 1 pakje zeekraal
  • zeste van limoen
  • 2 el kappertjes
Rogvleugel met zeekraal, limoen en kappertjes

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2 / 8

Dep de rogvleugels goed droog en knip met een schaar de dunne randjes van de vleugels af, omdat die toch alleen maar opkrullen en verbranden. Kruid ze met peper en een snuifje zout.

3 / 8

Zet een braadpan op een hoog vuur en verhit er een scheutje arachideolie in.

4 / 8

Bak de rogvleugels in de pan, één tot twee minuten aan elke zijde, tot ze licht goudgeel zijn.

5 / 8

Neem een ovenschotel, doe er wat olie in en leg er de rogvleugels in. Giet het braadvocht uit de pan bovenop de vis.

6 / 8

Plaats de schotel in de voorverwarmde oven en gaar de vis gedurende 12 tot 15 minuten (de exacte gaartijd is afhankelijk van de dikte van de rogvleugels).

7 / 8

Plaats je braadpan opnieuw op het vuur, smelt er een klontje boter in. Voeg dan de zeekraal toe en fruit ze enkele minuten aan tot ze zacht worden. Voeg geen zout toe, enkel peper, want zeekraal heeft al een specifieke zilte smaak.

8 / 8

Werk af met de limoenzeste en de kappertjes.

Dresseren

2 stappen

1 / 2

Haal de rogvleugels uit de oven, schik ze op warme borden en schep er de zeekraal overheen.

2 / 2

Serveer dit gerecht met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Laat het smaken.

Dat vis kraakvers is, is altijd een goede zaak, maar voor rogvleugel is dat al helemaal noodzakelijk. Als je die ook maar eventjes te lang bewaart, gaat de rogvleugel namelijk naar ammoniak ruiken. En als er iets is wat eten voor mij verpest, is het die geur wel. Als ik bijvoorbeeld in hele rijpe kazen het kleinste vleugje ammoniak ruik, kan ik ze al niet meer eten.

Maar verse rogvleugel is natuurlijk een absolute lekkernij. Dit recept heb ik een beetje afgekeken van Patrick, een goede vriend van me. De afwerking met de zeekraal, de kappertjes en wat limoenzeste smaakt gewoon perfect. Een (h)eerlijke bereiding voor een heel mooie vis.

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Dep de rogvleugels goed droog en knip met een schaar de dunne randjes van de vleugels af, omdat die toch alleen maar opkrullen en verbranden. Kruid ze met peper en een snuifje zout.
  3. Zet een braadpan op een hoog vuur en verhit er een scheutje arachideolie in.
  4. Bak de rogvleugels in de pan, één tot twee minuten aan elke zijde, tot ze licht goudgeel zijn.
  5. Neem een ovenschotel, doe er wat olie in en leg er de rogvleugels in. Giet het braadvocht uit de pan bovenop de vis.
  6. Plaats de schotel in de voorverwarmde oven en gaar de vis gedurende 12 tot 15 minuten (de exacte gaartijd is afhankelijk van de dikte van de rogvleugels).
  7. Plaats je braadpan opnieuw op het vuur, smelt er een klontje boter in. Voeg dan de zeekraal toe en fruit ze enkele minuten aan tot ze zacht worden. Voeg geen zout toe, enkel peper, want zeekraal heeft al een specifieke zilte smaak.
  8. Werk af met de limoenzeste en de kappertjes.

Dresseren

  1. Haal de rogvleugels uit de oven, schik ze op warme borden en schep er de zeekraal overheen.
  2. Serveer dit gerecht met aardappelpuree of gekookte aardappelen.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer