Rigatoni met tapenade

Would Be Chef serveert je de lekkerste gerechten uit eigen keuken. Af en toe een kijkje nemen de culinaire creativiteit van een ander chef kan bijzonder inspirerend werken. Daarom delen we regelmatig de smakelijkste bordjes van andere Would Be Chefs. Deze week laten we je kennismaken met Helen!

Helen is 23 jaar en studeert rechten. Ze woont in Sint-Niklaas, gaat naar school in Brussel en zit op kot in Leuven. Daar kookt ze de pannen van het dak en via haar culiblog Helen Kookt deelt ze al haar kookavonturen. “Daar was het dan, het grote moment dat ik eindelijk op kot mocht en aan het alomgeprezen studentenleven kon beginnen. Ik zag het volledig zitten daar in het ‘verre’ Leuven, een nieuwe stad en vooral een nieuw begin. Toegegeven, ik besefte vooral dat ik alles zelf moest doen vanaf nu. Thuis was ik altijd de enige die zo met eten bezig was. Dus toen ik daar alleen op kot zat, leerde ik mezelf redelijk snel en vlot lekker koken.”

In het begin van haar studentenleven koos Helen vaak voor een koffie on the go en ’s avonds voor een snelle hap. Maar fast food is niet alleen makkelijk en snel, het is ook duur en ongezond. “Ik moest en zou een manier vinden om gezond én lekker te eten zonder er te veel tijd in te steken. Dus begon ik te experimenteren in de keuken. Smoothiebowls, ontbijtwafels, salades, you name it. Et voilà, Helen Kookt zag het levenslicht.”

In de week is Helen de rechtenstudente die volop aan het thesissen is, en in het weekend is ze Helen Kookt met een pan in de ene hand en een kookboek in de ander. Haar receptjes zijn snel, makkelijk en vooral heel lekker zodat iedereen gaande van de student op kot, de single op appartement of zelfs de mama met kindjes haar gerechtjes kan maken. Met ongelooflijk veel plezier deelt Helen dan ook haar topgerecht voor rigatoni met tapenade. Wedden dat je scoren zal aan tafel?

“Door de jaren heen is mijn passie voor lekker eten enorm gegroeid! Op mijn blog kom je geen moeilijke of gecompliceerde recepten tegen met 100 ingrediënten. Het eten dat ik op mijn blog laat zien, is het eten dat ik elke avond nog maak na een dagje les of ’s ochtends voordat ik vertrek. Ik hou het dus graag simpel, zonder al te veel gedoe”, vertelt Helen.

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Bereiding

  1. Zet een grote pot water op het vuur met wat olijfolie en zout. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Hak de pistachenoten fijn (of klop ze fijn met een vijzel).
  3. Rooster ze vervolgens in een grote pan op middelhoog vuur.
  4. Bak ze zonder olie gedurende een minuut of twee terwijl je regelmatig roert. Zet opzij om af te af te koelen.
  5. Voor de saus: Plaats de zongedroogde tomaten, kappertjes, knoflook, olijven en 2 el olijfolie in een keukenmachine, en hak fijn tot het de consistentie van tapenade heeft bereikt.
  6. Hak daarna de ansjovis fijn en voeg deze toe.
  7. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
  8. Terwijl de pasta aan het koken is, verwarm je de tapenade op een middelhoog vuur.
  9. Voeg nog 1 el olijfolie toe en voeg de tapenade met ansjovis toe. Roer regelmatig om.
  10. Eens de pasta klaar is, neem je een klein beetje van het kookvocht. Voeg de pasta en het beetje kookvocht toe aan de saus.
  11. Roer alles nog even om. Voeg indien nodig zout naar smaak toe.
  12. Serveer de pasta met de geroosterde pistachenoten en rucola.