Rigatoni met tapenade
Recept

Rigatoni met tapenade

Dit heb je nodig 2 personen

  • 300 gr rigatoni (grote pasta)
  • 2 teentjes look
  • 4 el zongedroogde tomaat
  • 4 el zwarte olijven (uit blik)
  • 3 el olijfolie
  • 1 el kappertjes
  • 6 ansjovis reepjes
  • Handvol pistachenoten
  • Handvol rucola
  • Peper en zout
  • Cayennepeper (naar smaak)
Rigatoni met tapenade

Bereiding

12 stappen

1 / 12

Zet een grote pot water op het vuur met wat olijfolie en zout. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

2 / 12

Hak de pistachenoten fijn (of klop ze fijn met een vijzel).

3 / 12

Rooster ze vervolgens in een grote pan op middelhoog vuur.

4 / 12

Bak ze zonder olie gedurende een minuut of twee terwijl je regelmatig roert. Zet opzij om af te af te koelen.

5 / 12

Voor de saus: Plaats de zongedroogde tomaten, kappertjes, knoflook, olijven en 2 el olijfolie in een keukenmachine, en hak fijn tot het de consistentie van tapenade heeft bereikt.

6 / 12

Hak daarna de ansjovis fijn en voeg deze toe.

7 / 12

Kruid met peper, zout en cayennepeper.

8 / 12

Terwijl de pasta aan het koken is, verwarm je de tapenade op een middelhoog vuur.

9 / 12

Voeg nog 1 el olijfolie toe en voeg de tapenade met ansjovis toe. Roer regelmatig om.

10 / 12

Eens de pasta klaar is, neem je een klein beetje van het kookvocht. Voeg de pasta en het beetje kookvocht toe aan de saus.

11 / 12

Roer alles nog even om. Voeg indien nodig zout naar smaak toe.

12 / 12

Serveer de pasta met de geroosterde pistachenoten en rucola.

Laat het smaken.

Would Be Chef serveert je de lekkerste gerechten uit eigen keuken. Af en toe een kijkje nemen de culinaire creativiteit van een ander chef kan bijzonder inspirerend werken. Daarom delen we regelmatig de smakelijkste bordjes van andere Would Be Chefs. Deze week laten we je kennismaken met Helen!

Helen is 23 jaar en studeert rechten. Ze woont in Sint-Niklaas, gaat naar school in Brussel en zit op kot in Leuven. Daar kookt ze de pannen van het dak en via haar culiblog Helen Kookt deelt ze al haar kookavonturen. “Daar was het dan, het grote moment dat ik eindelijk op kot mocht en aan het alomgeprezen studentenleven kon beginnen. Ik zag het volledig zitten daar in het ‘verre’ Leuven, een nieuwe stad en vooral een nieuw begin. Toegegeven, ik besefte vooral dat ik alles zelf moest doen vanaf nu. Thuis was ik altijd de enige die zo met eten bezig was. Dus toen ik daar alleen op kot zat, leerde ik mezelf redelijk snel en vlot lekker koken.”

In het begin van haar studentenleven koos Helen vaak voor een koffie on the go en ‘s avonds voor een snelle hap. Maar fast food is niet alleen makkelijk en snel, het is ook duur en ongezond. “Ik moest en zou een manier vinden om gezond én lekker te eten zonder er te veel tijd in te steken. Dus begon ik te experimenteren in de keuken. Smoothiebowls, ontbijtwafels, salades, you name it. Et voilà, Helen Kookt zag het levenslicht.”

In de week is Helen de rechtenstudente die volop aan het thesissen is, en in het weekend is ze Helen Kookt met een pan in de ene hand en een kookboek in de ander. Haar receptjes zijn snel, makkelijk en vooral heel lekker zodat iedereen gaande van de student op kot, de single op appartement of zelfs de mama met kindjes haar gerechtjes kan maken. Met ongelooflijk veel plezier deelt Helen dan ook haar topgerecht voor rigatoni met tapenade. Wedden dat je scoren zal aan tafel?

“Door de jaren heen is mijn passie voor lekker eten enorm gegroeid! Op mijn blog kom je geen moeilijke of gecompliceerde recepten tegen met 100 ingrediënten. Het eten dat ik op mijn blog laat zien, is het eten dat ik elke avond nog maak na een dagje les of ’s ochtends voordat ik vertrek. Ik hou het dus graag simpel, zonder al te veel gedoe”, vertelt Helen.

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Bereiding

  1. Zet een grote pot water op het vuur met wat olijfolie en zout. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Hak de pistachenoten fijn (of klop ze fijn met een vijzel).
  3. Rooster ze vervolgens in een grote pan op middelhoog vuur.
  4. Bak ze zonder olie gedurende een minuut of twee terwijl je regelmatig roert. Zet opzij om af te af te koelen.
  5. Voor de saus: Plaats de zongedroogde tomaten, kappertjes, knoflook, olijven en 2 el olijfolie in een keukenmachine, en hak fijn tot het de consistentie van tapenade heeft bereikt.
  6. Hak daarna de ansjovis fijn en voeg deze toe.
  7. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
  8. Terwijl de pasta aan het koken is, verwarm je de tapenade op een middelhoog vuur.
  9. Voeg nog 1 el olijfolie toe en voeg de tapenade met ansjovis toe. Roer regelmatig om.
  10. Eens de pasta klaar is, neem je een klein beetje van het kookvocht. Voeg de pasta en het beetje kookvocht toe aan de saus.
  11. Roer alles nog even om. Voeg indien nodig zout naar smaak toe.
  12. Serveer de pasta met de geroosterde pistachenoten en rucola.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag Sven Ornelis Would Be Chef12

#advertentie een duurzaam (MSC) zalmgerecht voor wereldoceanendag

Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer