Would Be Chef serveert je de lekkerste gerechten uit eigen keuken. Af en toe een kijkje nemen de culinaire creativiteit van een ander chef kan bijzonder inspirerend werken. Daarom delen we regelmatig de smakelijkste bordjes van andere Would Be Chefs. Deze week laten we je kennismaken met Helen!
Helen is 23 jaar en studeert rechten. Ze woont in Sint-Niklaas, gaat naar school in Brussel en zit op kot in Leuven. Daar kookt ze de pannen van het dak en via haar culiblog Helen Kookt deelt ze al haar kookavonturen. “Daar was het dan, het grote moment dat ik eindelijk op kot mocht en aan het alomgeprezen studentenleven kon beginnen. Ik zag het volledig zitten daar in het ‘verre’ Leuven, een nieuwe stad en vooral een nieuw begin. Toegegeven, ik besefte vooral dat ik alles zelf moest doen vanaf nu. Thuis was ik altijd de enige die zo met eten bezig was. Dus toen ik daar alleen op kot zat, leerde ik mezelf redelijk snel en vlot lekker koken.”
In het begin van haar studentenleven koos Helen vaak voor een koffie on the go en ‘s avonds voor een snelle hap. Maar fast food is niet alleen makkelijk en snel, het is ook duur en ongezond. “Ik moest en zou een manier vinden om gezond én lekker te eten zonder er te veel tijd in te steken. Dus begon ik te experimenteren in de keuken. Smoothiebowls, ontbijtwafels, salades, you name it. Et voilà, Helen Kookt zag het levenslicht.”
In de week is Helen de rechtenstudente die volop aan het thesissen is, en in het weekend is ze Helen Kookt met een pan in de ene hand en een kookboek in de ander. Haar receptjes zijn snel, makkelijk en vooral heel lekker zodat iedereen gaande van de student op kot, de single op appartement of zelfs de mama met kindjes haar gerechtjes kan maken. Met ongelooflijk veel plezier deelt Helen dan ook haar topgerecht voor rigatoni met tapenade. Wedden dat je scoren zal aan tafel?
“Door de jaren heen is mijn passie voor lekker eten enorm gegroeid! Op mijn blog kom je geen moeilijke of gecompliceerde recepten tegen met 100 ingrediënten. Het eten dat ik op mijn blog laat zien, is het eten dat ik elke avond nog maak na een dagje les of ’s ochtends voordat ik vertrek. Ik hou het dus graag simpel, zonder al te veel gedoe”, vertelt Helen.
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer
Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer
Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer
Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer
Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer
De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer
Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer