Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt
Recept

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • ½ Spaans pepertje
  • 150 gr kippengehakt
  • Citroentijm
  • Parmezaanse kaas
  • ½ kopje couscous
  • 4 stukken inktvis
  • ½ potje zongedroogde tomaatje
  • 16 kerstomaatjes
  • Passata
  • Olijfolie
Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Bak het gesnipperde sjalotje en de knoflook samen met het gesnipperde pepertje glazig in wat olijfolie en haal uit de pan.

2 / 6

Bak het gehakt met de citroentijm en voeg vervolgens het sjalotje, de knoflook en het pepertje toe, net als de Parmezaanse kaas en de couscous die je in kokend water hebt laten zwellen.

3 / 6

Kuis de inktvissen grondig en vul ze met het gehakt en de couscous. Sluit ze af met een prikkertje.

4 / 6

Hak de zongedroogde tomaatjes en meng ze met de passata en de kerstomaatjes.

5 / 6

Leg de gevulde inktvis met de tomatensaus rond in een voorverwarmde oven van 180°C. Bak een dikke 20 minuten.

6 / 6

Roer af en toe wat in de tomatensaus en overgiet er de inktvis mee.

Laat het smaken.

In Spanje, maar ook in het zuiden van Frankrijk vind je altijd heerlijke inktvis op de markt, én in de supermarkt. Maar als je je visboer vraagt dan kun je die hier zeker ook bestellen.

En dit is een zalig gerecht om te maken. Het kippengehakt, de couscous en de Parmezaanse kaas passen heel goed samen bij de inktvis, en met een lekker zonnige wijn erbij kun je je gasten voor weinig geld erg luxueus verwennen.

Bereiding

  1. Bak het gesnipperde sjalotje en de knoflook samen met het gesnipperde pepertje glazig in wat olijfolie en haal uit de pan.
  2. Bak het gehakt met de citroentijm en voeg vervolgens het sjalotje, de knoflook en het pepertje toe, net als de Parmezaanse kaas en de couscous die je in kokend water hebt laten zwellen.
  3. Kuis de inktvissen grondig en vul ze met het gehakt en de couscous. Sluit ze af met een prikkertje.
  4. Hak de zongedroogde tomaatjes en meng ze met de passata en de kerstomaatjes.
  5. Leg de gevulde inktvis met de tomatensaus rond in een voorverwarmde oven van 180°C. Bak een dikke 20 minuten.
  6. Roer af en toe wat in de tomatensaus en overgiet er de inktvis mee.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer