
Foto: Would Be Chef
Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt
In Spanje, maar ook in het zuiden van Frankrijk vind je altijd heerlijke inktvis op de markt, én in de supermarkt. Maar als je je visboer vraagt dan kun je die hier zeker ook bestellen.
En dit is een zalig gerecht om te maken. Het kippengehakt, de couscous en de Parmezaanse kaas passen heel goed samen bij de inktvis, en met een lekker zonnige wijn erbij kun je je gasten voor weinig geld erg luxueus verwennen.
Bereiding
- Bak het gesnipperde sjalotje en de knoflook samen met het gesnipperde pepertje glazig in wat olijfolie en haal uit de pan.
- Bak het gehakt met de citroentijm en voeg vervolgens het sjalotje, de knoflook en het pepertje toe, net als de Parmezaanse kaas en de couscous die je in kokend water hebt laten zwellen.
- Kuis de inktvissen grondig en vul ze met het gehakt en de couscous. Sluit ze af met een prikkertje.
- Hak de zongedroogde tomaatjes en meng ze met de passata en de kerstomaatjes.
- Leg de gevulde inktvis met de tomatensaus rond in een voorverwarmde oven van 180°C. Bak een dikke 20 minuten.
- Roer af en toe wat in de tomatensaus en overgiet er de inktvis mee.
Reacties