Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt
Recept

Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Dit heb je nodig 4 personen

  • 1 sjalotje
  • 1 teentje knoflook
  • ½ Spaans pepertje
  • 150 gr kippengehakt
  • Citroentijm
  • Parmezaanse kaas
  • ½ kopje couscous
  • 4 stukken inktvis
  • ½ potje zongedroogde tomaatje
  • 16 kerstomaatjes
  • Passata
  • Olijfolie
Gevulde inktvis met couscous en kippengehakt

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Bak het gesnipperde sjalotje en de knoflook samen met het gesnipperde pepertje glazig in wat olijfolie en haal uit de pan.

2 / 6

Bak het gehakt met de citroentijm en voeg vervolgens het sjalotje, de knoflook en het pepertje toe, net als de Parmezaanse kaas en de couscous die je in kokend water hebt laten zwellen.

3 / 6

Kuis de inktvissen grondig en vul ze met het gehakt en de couscous. Sluit ze af met een prikkertje.

4 / 6

Hak de zongedroogde tomaatjes en meng ze met de passata en de kerstomaatjes.

5 / 6

Leg de gevulde inktvis met de tomatensaus rond in een voorverwarmde oven van 180°C. Bak een dikke 20 minuten.

6 / 6

Roer af en toe wat in de tomatensaus en overgiet er de inktvis mee.

Laat het smaken.

In Spanje, maar ook in het zuiden van Frankrijk vind je altijd heerlijke inktvis op de markt, én in de supermarkt. Maar als je je visboer vraagt dan kun je die hier zeker ook bestellen.

En dit is een zalig gerecht om te maken. Het kippengehakt, de couscous en de Parmezaanse kaas passen heel goed samen bij de inktvis, en met een lekker zonnige wijn erbij kun je je gasten voor weinig geld erg luxueus verwennen.

Bereiding

  1. Bak het gesnipperde sjalotje en de knoflook samen met het gesnipperde pepertje glazig in wat olijfolie en haal uit de pan.
  2. Bak het gehakt met de citroentijm en voeg vervolgens het sjalotje, de knoflook en het pepertje toe, net als de Parmezaanse kaas en de couscous die je in kokend water hebt laten zwellen.
  3. Kuis de inktvissen grondig en vul ze met het gehakt en de couscous. Sluit ze af met een prikkertje.
  4. Hak de zongedroogde tomaatjes en meng ze met de passata en de kerstomaatjes.
  5. Leg de gevulde inktvis met de tomatensaus rond in een voorverwarmde oven van 180°C. Bak een dikke 20 minuten.
  6. Roer af en toe wat in de tomatensaus en overgiet er de inktvis mee.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer