Thai Beef Salade van Niels
Recept

Thai Beef Salade van Niels

Dit heb je nodig 2 personen

SALADE:
  • ½ mango
  • 1 rode paprika
  • 200g sojascheuten
  • ½ komkommer
  • 1 grote wortel
  • ½ granaatappel
SALADEVINAIGRETTE:
  • ½ sap van een limoen
  • 100ml witte wijn azijn
  • 25ml vissaus
  • 25ml suikersiroop
  • 25ml sesamolie
  • 25ml olijfolie
  • 1 koffielepel fijngehakte rode chili
VLEES EN MARINADE:
  • 1 dunne lende van 500g
  • 1 limoen
  • 2 teentjes geperste look
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel geperste gember
  • 1 koffielepel fijngehakte rode chili
AFWERKING:
  • Een klein hand vol cashewnoten
  • Enkele korianderpluksels
Thai Beef Salade van Niels

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Meng voor de marinade het sap van de limoen, geperste look, kristalsuiker, vissaus, sesamolie, sojasaus, geperste gember en de chilivlokken. Leg hierin de steak en laat enkele uren op voorhand marineren, draai af en toe de steak om.

2 / 6

Versnij met behulp van de mandoline alle groenten behalve de sojascheuten en de granaatappel in een fijne julienne ter grote van een sojascheut. Meng in een slakom en voeg de granaatappelpitten en de sojascheuten toe.

3 / 6

Voeg voor de saladevinaigrette alle ingrediënten samen en meng.

4 / 6

Bak de dunne lende kort maar krachtig aan in een hete grillpan. Laat even rusten en snij in reepjes.

5 / 6

Giet de saladevinaigrette over de salade en meng.

6 / 6

Schik de dunne lende over de salade en werk af met fijngehakte cashewnoten en koriander.

Laat het smaken.

Jullie weten intussen wel dat we op Would Be Chef ook graag andere (hobby)koks in de kijker plaatsen. Onze Guest Would Be Chefs zijn mensen die net als ik gepassioneerd zijn door lekker eten en zelf graag experimenteren in de keuken. Vandaag is Niels Parmentier onze gast.

Niels die je kunt volgen op Instagram, is 23 en heeft een professionele koksopleiding gevolgd, en hij kookt echt als de beste. “Na mijn opleiding aan de hotelschool ben ik nog steeds een gepassioneerde foodie. Sinds mijn laatste keukenstage bij Benoit & Bernard Dewitte heb ik echt de liefde ontdekt voor pure ingrediënten. Ik hou ervan om mijn vrienden te verassen met een lekker gerecht of gewoon samen met hun te koken met een goed glas wijn erbij, dat is echt genieten!” 

Thai Beef Salade van Niels

Niels haalt z’n inspiratie dichtbij huis, maar zoekt het ook graag eens iets verder: “Steeds ben ik opzoek naar nieuwe smaken uit andere werelddelen om er dan nadien mijn eigen touch te kunnen aan geven. Zo ben ik vorig jaar naar Zuid Afrika getrokken en kookte ik er samen met locals enkele typische gerechten. Dit jaar trek ik een maand naar Thailand. We reizen van Bangkok naar Chiang Mai om zo door te reizen naar onze eindbestemming Phuket. Ik heb er reeds verschillende kookworkshops gepland met locals. De laatste weken experimenteer ik dus ook al volop met de Thaise keuken om toch al enige voorbereiding te hebben voor ik naar de workshops ga.
Ik hoop dat deze Thaise, frisse, lichte salade jullie zal smaken. Geniet ervan!”

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Bereiding

  1. Meng voor de marinade het sap van de limoen, geperste look, kristalsuiker, vissaus, sesamolie, sojasaus, geperste gember en de chilivlokken. Leg hierin de steak en laat enkele uren op voorhand marineren, draai af en toe de steak om.
  2. Versnij met behulp van de mandoline alle groenten behalve de sojascheuten en de granaatappel in een fijne julienne ter grote van een sojascheut. Meng in een slakom en voeg de granaatappelpitten en de sojascheuten toe.
  3. Voeg voor de saladevinaigrette alle ingrediënten samen en meng.
  4. Bak de dunne lende kort maar krachtig aan in een hete grillpan. Laat even rusten en snij in reepjes.
  5. Giet de saladevinaigrette over de salade en meng.
  6. Schik de dunne lende over de salade en werk af met fijngehakte cashewnoten en koriander.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Dit is het winnende mosselrecept 2023 #advertentie

Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry

Licht, lekker, en een beetje exotisch, deze pikante kippenballetjes met maïs en boontjes in een lichte kokoscurry. Een absolute smaakbom, geïnspireerd op de Aziatische keuken … Lees meer

Hoe maak je fried rice?

Hoe maak je fried rice?

Het is vandaag Fried Rice day. Een zalig gerecht waarmee je restjes rijst, groenten en andere ingrediënten makkelijk kunt verwerken. En nog eens een heel lekker gerecht ook … Lees meer

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Zeeuwse mosselen met chorizo #advertentie

Bij de voorstelling van de Zeeuwse hangcultuur mosselen een paar weken geleden, mocht ik koken voor de aanwezige gasten en de pers. Ik droomde al van Spanje, en maakte een wokgerecht met lekkere tomaten, veel verse kruiden, Noilly Prat en chorizo … Lees meer