Thai Beef Salade van Niels
Recept

Thai Beef Salade van Niels

Dit heb je nodig 2 personen

SALADE:
  • ½ mango
  • 1 rode paprika
  • 200g sojascheuten
  • ½ komkommer
  • 1 grote wortel
  • ½ granaatappel
SALADEVINAIGRETTE:
  • ½ sap van een limoen
  • 100ml witte wijn azijn
  • 25ml vissaus
  • 25ml suikersiroop
  • 25ml sesamolie
  • 25ml olijfolie
  • 1 koffielepel fijngehakte rode chili
VLEES EN MARINADE:
  • 1 dunne lende van 500g
  • 1 limoen
  • 2 teentjes geperste look
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel geperste gember
  • 1 koffielepel fijngehakte rode chili
AFWERKING:
  • Een klein hand vol cashewnoten
  • Enkele korianderpluksels
Thai Beef Salade van Niels

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Meng voor de marinade het sap van de limoen, geperste look, kristalsuiker, vissaus, sesamolie, sojasaus, geperste gember en de chilivlokken. Leg hierin de steak en laat enkele uren op voorhand marineren, draai af en toe de steak om.

2 / 6

Versnij met behulp van de mandoline alle groenten behalve de sojascheuten en de granaatappel in een fijne julienne ter grote van een sojascheut. Meng in een slakom en voeg de granaatappelpitten en de sojascheuten toe.

3 / 6

Voeg voor de saladevinaigrette alle ingrediënten samen en meng.

4 / 6

Bak de dunne lende kort maar krachtig aan in een hete grillpan. Laat even rusten en snij in reepjes.

5 / 6

Giet de saladevinaigrette over de salade en meng.

6 / 6

Schik de dunne lende over de salade en werk af met fijngehakte cashewnoten en koriander.

Laat het smaken.

Jullie weten intussen wel dat we op Would Be Chef ook graag andere (hobby)koks in de kijker plaatsen. Onze Guest Would Be Chefs zijn mensen die net als ik gepassioneerd zijn door lekker eten en zelf graag experimenteren in de keuken. Vandaag is Niels Parmentier onze gast.

Niels die je kunt volgen op Instagram, is 23 en heeft een professionele koksopleiding gevolgd, en hij kookt echt als de beste. “Na mijn opleiding aan de hotelschool ben ik nog steeds een gepassioneerde foodie. Sinds mijn laatste keukenstage bij Benoit & Bernard Dewitte heb ik echt de liefde ontdekt voor pure ingrediënten. Ik hou ervan om mijn vrienden te verassen met een lekker gerecht of gewoon samen met hun te koken met een goed glas wijn erbij, dat is echt genieten!” 

Thai Beef Salade van Niels

Niels haalt z’n inspiratie dichtbij huis, maar zoekt het ook graag eens iets verder: “Steeds ben ik opzoek naar nieuwe smaken uit andere werelddelen om er dan nadien mijn eigen touch te kunnen aan geven. Zo ben ik vorig jaar naar Zuid Afrika getrokken en kookte ik er samen met locals enkele typische gerechten. Dit jaar trek ik een maand naar Thailand. We reizen van Bangkok naar Chiang Mai om zo door te reizen naar onze eindbestemming Phuket. Ik heb er reeds verschillende kookworkshops gepland met locals. De laatste weken experimenteer ik dus ook al volop met de Thaise keuken om toch al enige voorbereiding te hebben voor ik naar de workshops ga.
Ik hoop dat deze Thaise, frisse, lichte salade jullie zal smaken. Geniet ervan!”

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Bereiding

  1. Meng voor de marinade het sap van de limoen, geperste look, kristalsuiker, vissaus, sesamolie, sojasaus, geperste gember en de chilivlokken. Leg hierin de steak en laat enkele uren op voorhand marineren, draai af en toe de steak om.
  2. Versnij met behulp van de mandoline alle groenten behalve de sojascheuten en de granaatappel in een fijne julienne ter grote van een sojascheut. Meng in een slakom en voeg de granaatappelpitten en de sojascheuten toe.
  3. Voeg voor de saladevinaigrette alle ingrediënten samen en meng.
  4. Bak de dunne lende kort maar krachtig aan in een hete grillpan. Laat even rusten en snij in reepjes.
  5. Giet de saladevinaigrette over de salade en meng.
  6. Schik de dunne lende over de salade en werk af met fijngehakte cashewnoten en koriander.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer

Mama's-zalmfilet

Mama’s zalmfilet met mosterdsaus en tuinkruidenpuree

Deze zalmfilet leerde mama tientallen jaren geleden maken in de kooklessen. De kans bestaat dat dit gerecht ergens in een oud kookboek staat, maar mama heeft er zelf in de loop van de jaren wel wat lichte wijzigingen aan toegevoegd … Lees meer

Varkenshaasje gevuld met Duxelles van Parijse paddenstoelen met stoemp van zoete aardappel

Varkenshaasje gevuld met paddenstoelen en stoemp van zoete aardappel

Wanneer het herfst of winter is ga je automatisch voor wat hartiger eten. Het is kouder buiten en de dagen zijn veel korter, en dan wil je gewoon gezellig eten … Lees meer

Opgevulde pompoen

Opgevulde pompoen

Het is halloween en de pompoenen zijn weer massaal verkrijgbaar. Ze zin nu niet duur en zeer voedzaam. Sierpompoenen zijn uiteraard ook leuk voor in het interieur, maar pompoenen zijn vooral lekker om op te eten … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer