
Thai Beef Salade van Niels
Jullie weten intussen wel dat we op Would Be Chef ook graag andere (hobby)koks in de kijker plaatsen. Onze Guest Would Be Chefs zijn mensen die net als ik gepassioneerd zijn door lekker eten en zelf graag experimenteren in de keuken. Vandaag is Niels Parmentier onze gast.
Niels die je kunt volgen op Instagram, is 23 en heeft een professionele koksopleiding gevolgd, en hij kookt echt als de beste. “Na mijn opleiding aan de hotelschool ben ik nog steeds een gepassioneerde foodie. Sinds mijn laatste keukenstage bij Benoit & Bernard Dewitte heb ik echt de liefde ontdekt voor pure ingrediënten. Ik hou ervan om mijn vrienden te verassen met een lekker gerecht of gewoon samen met hun te koken met een goed glas wijn erbij, dat is echt genieten!”
Niels haalt z’n inspiratie dichtbij huis, maar zoekt het ook graag eens iets verder: “Steeds ben ik opzoek naar nieuwe smaken uit andere werelddelen om er dan nadien mijn eigen touch te kunnen aan geven. Zo ben ik vorig jaar naar Zuid Afrika getrokken en kookte ik er samen met locals enkele typische gerechten. Dit jaar trek ik een maand naar Thailand. We reizen van Bangkok naar Chiang Mai om zo door te reizen naar onze eindbestemming Phuket. Ik heb er reeds verschillende kookworkshops gepland met locals. De laatste weken experimenteer ik dus ook al volop met de Thaise keuken om toch al enige voorbereiding te hebben voor ik naar de workshops ga.
Ik hoop dat deze Thaise, frisse, lichte salade jullie zal smaken. Geniet ervan!”
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!
Bereiding
- Meng voor de marinade het sap van de limoen, geperste look, kristalsuiker, vissaus, sesamolie, sojasaus, geperste gember en de chilivlokken. Leg hierin de steak en laat enkele uren op voorhand marineren, draai af en toe de steak om.
- Versnij met behulp van de mandoline alle groenten behalve de sojascheuten en de granaatappel in een fijne julienne ter grote van een sojascheut. Meng in een slakom en voeg de granaatappelpitten en de sojascheuten toe.
- Voeg voor de saladevinaigrette alle ingrediënten samen en meng.
- Bak de dunne lende kort maar krachtig aan in een hete grillpan. Laat even rusten en snij in reepjes.
- Giet de saladevinaigrette over de salade en meng.
- Schik de dunne lende over de salade en werk af met fijngehakte cashewnoten en koriander.
mijn wijntip
Wijn Ornelis Grüner Veltliner
Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.
Reacties