Mijn lekkere weekmenu is er weer!
Nieuws

Mijn lekkere weekmenu is er weer!

De paasvakantie zit er op, vanaf vandaag ben ik weer elke ochtend tussen zes en tien op Joe te horen samen met Anke! Dat maakt me gelukkig, want radio is nog altijd het liefste wat ik doe. Voor mij wordt die eerste werkweek na een erg zonnige en deugddoende vakantie in Barcelobna trouwens super spannend.

Mijn nieuwste boek “Waarom Wandelen” waar ik een paar jaar heb aan gewerkt wordt eind deze week namelijk gedrukt! Ik ben nu al super fier op het resultaat. Een boek dat mensen er hopelijk toe aan zal zetten om zelf ook meer te bewegen. Het boek kan nu hier al gesigneerd besteld worden in pre-order. Als je dat doet krijg je het als eerste in de bus!

Nog goed nieuws: nadat ie maandenlang uitgeput was is mijn rosé eindelijk weer binnen. Het is een splinternieuwe jaargang, maar wel een super lekkere! En wat een legendarische timing toch? Net nu het eindelijk lente wordt is deze heerlijk zonnige wijn weer beschikbaar. Om de blijde intrede van het wandelboek, de rosé en vooral de lente te vieren: vijf zonnige gerechten in mijn weekmenu!

MAANDAG

Tortilla pizza met gehakt, courgetti en mozzarella
Recept

Tortilla pizza met gehakt, courgetti en mozzarella

Soms moet je het niet al te moeilijk maken in het leven. En dan ga je toch gewoon eens aan de slag met wat lekkere min of meer kant- en klare ingrediënten uit de supermarkt om toch een super originele maaltijd te bereiden. En dit is zo één van mijn favorietjes. Want wist je dat je met tortilla’s eigenlijk een soort van hele lichte, maar superlekkere pizza’s kunt maken … Lees meer

DINSDAG

https://wouldbechef.be/recept/slahartjes-gevuld-met-roze-garnalen-surimi-eiwit-en-een-lichte-mayonaise-met-magere-yoghurt/

WOENSDAG

GESTOOMDE GROENTEN MET TOMATEN DRESSING
Recept

Gestoomde groenten met tomaten dressing

Wanneer je licht maar wel erg lekker wil eten, dan zijn groenten natuurlijk een schot in de roos. Je kunt bij je groenteboer, maar ook in de supermarkt, van die heerlijke kleine groentjes kopen en met deze dressing erbij krijg je een bordje pure vitamines en smaak. Dit gerecht is niet enkel veggie, het is zelfs vegan … Lees meer

DONDERDAG

Taco's met kalkoenpita en appeldip
Recept

Taco’s met kalkoenpita en appeldip

Pita… Als je een avondje goed aan het doorzakken bent, dan krijg je in de vroege uurtjes bijna altijd zin in een vette hap, omdat de honger dan op een zeurende manier toe kan slaan, en je er ook vast van overtuigd bent dat zo’n vette pita of kebab in je maag de kater van een paar uur later wel in de kiem smoren zal … Lees meer

VRIJDAG

KABELJAUW MET EEN VINAIGRETTE VAN SJALOT, TOMAAT EN KOMKOMMER, OP EEN BEDJE VAN GESMOLTEN SPINAZIE
Recept

Kabeljauw met een vinaigrette van sjalot, tomaat en komkommer op een bedje van gesmolten spinazie

Deze kabeljauw met tomaat, sjalot en komkommer op een bedje van spinazie is een licht gerecht boordevol smaak, dat ook snel en makkelijk te bereiden is.  Bereiding Stoom de kabeljauw 4 minuten op 80°, of in een stoommandje. Maak een superfijne brunoise van de gepelde tomaat, de sjalot en de komkommer, leng aan met 2 el witte wijnazijn en 1 el olijfolie, kruiden met peper en zout … Lees meer

Gerelateerde nieuwsberichten

Spicy kalkoen met basmatirijst

Mijn nieuwe weekmenu!

De herfstvakantie zit er alweer op. We vliegen weer stevig de werkweek in. Maar dat doe ik uiteraard niet zonder een lekker weekmenu met je te delen. Heerlijk veel inspiratie om eens anders te koken … Lees meer

Richting herfstvakantie met dit gezellige weekmenu

Wow, wat vliegt de tijd zeg. Net was het nog zomer, net was het nog half augustus. Vandaag is het alweer bij herfstvakantie. Erger nog: volgende zaterdag schakelen we over naar het winteruur, en dan gaan de avonden echt heel kort worden … Lees meer

Een nieuw en gezond weekmenu!

Lekkere inspiratie met mijn nieuwe weekmenu

Het is een mooie traditie sinds een paar jaar. Op maandag schotel ik je met veel plezier enkele lekkere schotels voor die je deze week kunt maken. In de aanloop naar Halloween zit er sowieso een lekker pompoengerecht bij, en voor de trest voel je de herfst ook weer in mijn gerechten … Lees meer

Een zalig weekmenu voor de eerste herfstdagen

Beste vrienden van Would Be Chef, het is zover, het is oktober. Nog drie maanden en 2025 zit erop. Dan hebben we zelfs de kerstdagen alweer achter de rug … Lees meer

Cannelloni met blauwe kaas & spinazie

Mijn weekmenu, met lekkere recepten voor die eerste schoolweek

Wow, 1 september is er alweer! Je denkt bij het begin van de zomer dat hij eindeloos zal duren, maar voor je het weet is de vakantie voorbij. De kinderen trekken weer naar school — misschien met veel goesting, misschien met wat tegenzin en een boekentas die zwaarder lijkt dan ooit … Lees meer

Het laatste weekmenu van het schooljaar én van het radioseizoen Sven & Anke!

Wat is het toch heerlijk om de zomer echt te voelen binnenkomen. Terwijl we aftellen naar de grote vakantie en een welverdiende pauze op de radio, schakelen we ook in de keuken over op de zomerse toer … Lees meer

Laat de zon in je hart met dit weekmenu

Deze week wordt een bijzondere, door Pinksteren krijgen we een korte werkweek. Vanaf woensdag krijgen we volop zon en hoge temperaturen, een echt voorproefje van de zomer … Lees meer

Zuiderse gevulde kipfilet

Mijn nieuwe weekmenu voor deze bijzondere week

Het is best wel een bijzondere week. De eerste van juni is imemrs aangebroken, de examens staan weer voor de deur (voor wie kinderen heeft of er zelf middenin zit: succes … Lees meer