GESTOOMDE GROENTEN MET TOMATEN DRESSING

Wanneer je licht maar wel erg lekker wil eten, dan zijn groenten natuurlijk een schot in de roos. Je kunt bij je groenteboer, maar ook in de supermarkt, van die heerlijke kleine groentjes kopen en met deze dressing erbij krijg je een bordje pure vitamines en smaak. Dit gerecht is niet enkel veggie, het is zelfs vegan. En het is zozo lekker. Gewoon eens proberen!

 

Bereiding

  1. Stoom alle minigroenten. Natuurlijk hebben worteltjes wat meer tijd nodig om al dente gestoomd te worden. Neem dus eerst de hardere groentjes en dan de zachtere.
  2. Maak nu de dressing: doe de zongedroogde tomaatjes in de blender tot je een tapenade krijgt (niet erg als er een beetje van de gekruide olijfolie waarin die tomaatjes meestal bewaard worden, mee gemixt wordt) en voeg er wat lichte sojaroom, lente-ui, tabasco en verse tuinkruiden aan toe.

mijn wijntip

Wijn Ornelis Grüner Veltliner

Prachtige en levendige groengele wijn met fonkelende reflecties. Zuiver en fris, waar de Grüner Veltliner zo geliefd om is, met een zacht trekje en een typische kruidige toets. Met smaken van gele appel, ananas, mango en een pittig pepertje. 100% Grüner Veltliner. 13% alc. De wijn is breed inzetbaar, zowel als aperitief als ook bij vele gerechten.

Bestel hier mijn grüner veltliner