Taco’s met kalkoenpita en appeldip

Pita… Als je een avondje goed aan het doorzakken bent, dan krijg je in de vroege uurtjes bijna altijd zin in een vette hap, omdat de honger dan op een zeurende manier toe kan slaan, en je er ook vast van overtuigd bent dat zo’n vette pita of kebab in je maag de kater van een paar uur later wel in de kiem smoren zal.

Niks verkeerd met af en toe eens zo’n vette pitta, in mijn studententijd in Leuven heb ik er me toch ook heel geregeld aan gewaagd op de Oude Markt. Maar de variant die ik vandaag even aan jullie wil voorstellen is wel een stuk gezonder, en minstens even lekker.

Ik gebruik kalkoenvlees (sowieso al wat magerder) en taco-shells (niet duur en best gezond) en de dressing die we makkelijk zelf kunnen maken is voornamelijk op basis van magere yoghurt, lente-uitjes, zure appel, limoen en koriander. Een hele frisse dip die heel lekker past bij het kruidig gebakken vlees.

Een aanrader voor op kot. Of voor na ’t stappen. Of zelfs voor een avondje door de week of een tussendoortje na het sporten. Niet duur, gewoon erg lekker, en heel snel klaar. De ideale hap voor het eerstvolgende kotfeestje, al dan niet met een fris pintje erbij.

Bereiding

  1. Bak het (vooraf gekruide) kalkoenvlees in een beetje boter in de pan. Je kunt er nog een snuifje peper, zout, en gerookte paprika aan toevoegen.
  2. Snipper de lente-ui en de Granny Smith. Meng de yoghurt, de mayonaise, het limoensap en de zeste van de limoen met de geplukte koriander. Voeg rijkelijk peper toe en twee lepeltjes suiker.
  3. Warm de tacoshells op in de oven.
  4. Snij de icebergsla.
  5. Vul de opgewarmde shells met wat icebergsla, vervolgens het gebakken kalkoenvlees, en de yoghurt-mayonaise-dip.