Pita… Als je een avondje goed aan het doorzakken bent, dan krijg je in de vroege uurtjes bijna altijd zin in een vette hap, omdat de honger dan op een zeurende manier toe kan slaan, en je er ook vast van overtuigd bent dat zo’n vette pita of kebab in je maag de kater van een paar uur later wel in de kiem smoren zal.
Niks verkeerd met af en toe eens zo’n vette pitta, in mijn studententijd in Leuven heb ik er me toch ook heel geregeld aan gewaagd op de Oude Markt. Maar de variant die ik vandaag even aan jullie wil voorstellen is wel een stuk gezonder, en minstens even lekker.
Ik gebruik kalkoenvlees (sowieso al wat magerder) en taco-shells (niet duur en best gezond) en de dressing die we makkelijk zelf kunnen maken is voornamelijk op basis van magere yoghurt, lente-uitjes, zure appel, limoen en koriander. Een hele frisse dip die heel lekker past bij het kruidig gebakken vlees.
Een aanrader voor op kot. Of voor na ’t stappen. Of zelfs voor een avondje door de week of een tussendoortje na het sporten. Niet duur, gewoon erg lekker, en heel snel klaar. De ideale hap voor het eerstvolgende kotfeestje, al dan niet met een fris pintje erbij.
Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer
Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer
Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer
Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer