Taco's met kalkoenpita en appeldip
Recept

Taco’s met kalkoenpita en appeldip

Dit heb je nodig 4 personen

  • Kalkoenvlees pita 800 gr
  • 1 potje magere yoghurt 125 gram
  • 4 el mayonaise (ik ga ook voor de light versie)
  • 4 lente-uitjes
  • 1 granny Smith
  • Zeste en sap 1 limoen
  • Enkele takjes koriander
  • 2 kl suiker
  • Peper, zout en eventueel wat paprikapoeder
  • 8 tacoshells
  • Een kwart Icebergsla
Taco's met kalkoenpita en appeldip

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Bak het (vooraf gekruide) kalkoenvlees in een beetje boter in de pan. Je kunt er nog een snuifje peper, zout, en gerookte paprika aan toevoegen.

2 / 5

Snipper de lente-ui en de Granny Smith. Meng de yoghurt, de mayonaise, het limoensap en de zeste van de limoen met de geplukte koriander. Voeg rijkelijk peper toe en twee lepeltjes suiker.

3 / 5

Warm de tacoshells op in de oven.

4 / 5

Snij de icebergsla.

5 / 5

Vul de opgewarmde shells met wat icebergsla, vervolgens het gebakken kalkoenvlees, en de yoghurt-mayonaise-dip.

Laat het smaken.

Pita… Als je een avondje goed aan het doorzakken bent, dan krijg je in de vroege uurtjes bijna altijd zin in een vette hap, omdat de honger dan op een zeurende manier toe kan slaan, en je er ook vast van overtuigd bent dat zo’n vette pita of kebab in je maag de kater van een paar uur later wel in de kiem smoren zal.

Niks verkeerd met af en toe eens zo’n vette pitta, in mijn studententijd in Leuven heb ik er me toch ook heel geregeld aan gewaagd op de Oude Markt. Maar de variant die ik vandaag even aan jullie wil voorstellen is wel een stuk gezonder, en minstens even lekker.

Ik gebruik kalkoenvlees (sowieso al wat magerder) en taco-shells (niet duur en best gezond) en de dressing die we makkelijk zelf kunnen maken is voornamelijk op basis van magere yoghurt, lente-uitjes, zure appel, limoen en koriander. Een hele frisse dip die heel lekker past bij het kruidig gebakken vlees.

Een aanrader voor op kot. Of voor na ‘t stappen. Of zelfs voor een avondje door de week of een tussendoortje na het sporten. Niet duur, gewoon erg lekker, en heel snel klaar. De ideale hap voor het eerstvolgende kotfeestje, al dan niet met een fris pintje erbij.

Bereiding

  1. Bak het (vooraf gekruide) kalkoenvlees in een beetje boter in de pan. Je kunt er nog een snuifje peper, zout, en gerookte paprika aan toevoegen.
  2. Snipper de lente-ui en de Granny Smith. Meng de yoghurt, de mayonaise, het limoensap en de zeste van de limoen met de geplukte koriander. Voeg rijkelijk peper toe en twee lepeltjes suiker.
  3. Warm de tacoshells op in de oven.
  4. Snij de icebergsla.
  5. Vul de opgewarmde shells met wat icebergsla, vervolgens het gebakken kalkoenvlees, en de yoghurt-mayonaise-dip.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer