Taco's met kalkoenpita en appeldip
Recept

Taco’s met kalkoenpita en appeldip

Dit heb je nodig 4 personen

  • Kalkoenvlees pita 800 gr
  • 1 potje magere yoghurt 125 gram
  • 4 el mayonaise (ik ga ook voor de light versie)
  • 4 lente-uitjes
  • 1 granny Smith
  • Zeste en sap 1 limoen
  • Enkele takjes koriander
  • 2 kl suiker
  • Peper, zout en eventueel wat paprikapoeder
  • 8 tacoshells
  • Een kwart Icebergsla
Taco's met kalkoenpita en appeldip

Bereiding

5 stappen

1 / 5

Bak het (vooraf gekruide) kalkoenvlees in een beetje boter in de pan. Je kunt er nog een snuifje peper, zout, en gerookte paprika aan toevoegen.

2 / 5

Snipper de lente-ui en de Granny Smith. Meng de yoghurt, de mayonaise, het limoensap en de zeste van de limoen met de geplukte koriander. Voeg rijkelijk peper toe en twee lepeltjes suiker.

3 / 5

Warm de tacoshells op in de oven.

4 / 5

Snij de icebergsla.

5 / 5

Vul de opgewarmde shells met wat icebergsla, vervolgens het gebakken kalkoenvlees, en de yoghurt-mayonaise-dip.

Laat het smaken.

Pita… Als je een avondje goed aan het doorzakken bent, dan krijg je in de vroege uurtjes bijna altijd zin in een vette hap, omdat de honger dan op een zeurende manier toe kan slaan, en je er ook vast van overtuigd bent dat zo’n vette pita of kebab in je maag de kater van een paar uur later wel in de kiem smoren zal.

Niks verkeerd met af en toe eens zo’n vette pitta, in mijn studententijd in Leuven heb ik er me toch ook heel geregeld aan gewaagd op de Oude Markt. Maar de variant die ik vandaag even aan jullie wil voorstellen is wel een stuk gezonder, en minstens even lekker.

Ik gebruik kalkoenvlees (sowieso al wat magerder) en taco-shells (niet duur en best gezond) en de dressing die we makkelijk zelf kunnen maken is voornamelijk op basis van magere yoghurt, lente-uitjes, zure appel, limoen en koriander. Een hele frisse dip die heel lekker past bij het kruidig gebakken vlees.

Een aanrader voor op kot. Of voor na ’t stappen. Of zelfs voor een avondje door de week of een tussendoortje na het sporten. Niet duur, gewoon erg lekker, en heel snel klaar. De ideale hap voor het eerstvolgende kotfeestje, al dan niet met een fris pintje erbij.

Bereiding

  1. Bak het (vooraf gekruide) kalkoenvlees in een beetje boter in de pan. Je kunt er nog een snuifje peper, zout, en gerookte paprika aan toevoegen.
  2. Snipper de lente-ui en de Granny Smith. Meng de yoghurt, de mayonaise, het limoensap en de zeste van de limoen met de geplukte koriander. Voeg rijkelijk peper toe en twee lepeltjes suiker.
  3. Warm de tacoshells op in de oven.
  4. Snij de icebergsla.
  5. Vul de opgewarmde shells met wat icebergsla, vervolgens het gebakken kalkoenvlees, en de yoghurt-mayonaise-dip.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer