Tortilla pizza met gehakt, courgetti en mozzarella
Recept

Tortilla pizza met gehakt, courgetti en mozzarella

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 tortillawraps
  • Courgetti
  • 4 gekruide worstjes
  • 250 gr Elvea Polpa Di Pomodore
  • 2 bollen buffelmozzarella
  • Peper, zout, basilicum
Tortilla pizza met gehakt, courgetti en mozzarella

Bereiding

7 stappen

1 / 7

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2 / 7

Bestrijk de tortilla’s met de Elvea Polpa Di Pomodore

3 / 7

Bak twee minuten in de oven.

4 / 7

Knijp het gehakt uit de worstjes en bak kort even aan.

5 / 7

Beleg de tortilla-bodem met mozzarella, de courgetti en het kort aangebakken vlees van de worstjes.

6 / 7

Zet nog een zestal minuutjes in de oven.

7 / 7

Werk af met peper en zout, en wat verse blaadjes basilicum.

Laat het smaken.

Soms moet je het niet al te moeilijk maken in het leven. En dan ga je toch gewoon eens aan de slag met wat lekkere min of meer kant- en klare ingrediënten uit de supermarkt om toch een super originele maaltijd te bereiden. En dit is zo één van mijn favorietjes.

Want wist je dat je met tortilla’s eigenlijk een soort van hele lichte, maar superlekkere pizza’s kunt maken? En die met de lekkere tomatensaus, de mozzarella, de courgetti en het vlees van de worstjes is dit volgens mij echt één van de smakelijkste variaties op het thema. Proberen maar!

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. Bestrijk de tortilla’s met de Elvea Polpa Di Pomodore
  3. Bak twee minuten in de oven.
  4. Knijp het gehakt uit de worstjes en bak kort even aan.
  5. Beleg de tortilla-bodem met mozzarella, de courgetti en het kort aangebakken vlees van de worstjes.
  6. Zet nog een zestal minuutjes in de oven.
  7. Werk af met peper en zout, en wat verse blaadjes basilicum.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Het is meer dan 15 jaar geleden dat we op reis waren in het waanzinnig mooie Nieuw-Zeeland. Terwijl het hier stevig aan het winteren was vlogen we voor drie weken naar de gulle zomerzon van eind december, begin januari aan de andere kant van de wereld … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer