Ja beste vrienden, het is zo ver. De zomer is misschien nog niet voorbij, maar de vakantie bijna wel. En dat wil natuurlijk zeggen dat de routine van het gewone leven ook een beetje terugkomen zal.
Ik heb voor jullie drie lichte gerechten voorzien om de laatste drie dagen zomerse vakantie te vieren, een leuk broodbeleg met gehakt voor op de boterham de eerste schooldag, en lekker makkelijke fastfood voor vrijdag. Omdat de kinderen na twee dagen school wel iets plezants verdienen.
Maak er een plezante en vooral lekkere week van, voor je het goed beseft is het alweer weekend.
Mosselen bereid op de klassieke manier zijn heerlijk. Ook met witte wijn, look of een Provençaals sausje lusten we ze graag. Maar vandaag geef ik jullie eens een eigen origineel recept mee uit m’n eerste boek. Je moet het echt eens proberen, want het is heerlijk!
Dit is zo’n gerecht dat je perfect in de steamer kunt klaarmaken … Lees meerRecept
Mosselen met witte martini
Courgettini is de laatste jaren een populair alternatief voor pasta geworden. Je kun ze kort bakken, wokken, of koken, je doet er een lekkere tomaten- of andere saus bij, al dan niet met wat kippengehakt, tonijn uit blik, of stukjes verse vis, en je hebt een soort van pastagerecht.
Maar je kunt de courgettini ook gewoon gebruiken als groente, zoals in dit pure comfort food gerecht … Lees meerRecept
Witte pens met courgettini en krielaardappeltjes
Wat een heerlijke zonnige dagen. Geniet er van voor de zomer echt weer in herfst veranderen gaat. Het is nu ook het moment om een lekker slaatje te maken. En nu de druiven echt op hun best zijn, lekker en spotgoedkoop, wil ik dit slaatje toch nog eens warm aanbevelen. Zelf kies ik in voor groene druiven, maar niks moet jou tegenhouden om voor de blauwe te gaan … Lees meerRecept
SlAATJE MET KIP, GROENE DRUIVEN, GEITENKAASJES EN CASHEWNOTEN
https://wouldbechef.be/recept/zalig-op-boterham-homemade-gehaktsla/
Chicken Nuggets…. het blijft toch gewoon een heerlijke guilty pleasure voor velen onder ons. Ik heb er vanmiddag nog eens zelf gemaakt, met een korstje van Dorito Tex-Mex chips. Daar hadden we namelijk nog een halve zak van over, en ik dacht: als korstje voor malse kippenreepjes zullen die wel werken … Lees meerRecept
Chicken nuggets met dorito tex mex chips
We komen dichter en dichter bij de kerstdagen, het is de allerlaatste week werken. En we weten dat er daarna dagen vol lekker eten en heerlijke dranken komen … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Het is weer maandag. Het begin van een hele herfstige week. Misschien staat de kerstboom al of wacht je tot na zes december, wanneer de Sint is verdwenen … Lees meer
Wat vliegt de tijd zeg. We zijn alweer toe aan onze laatste week van september. Ongelofelijk bijna. De eerste maand van het nieuwe schooljaar hebben we alweer achter de kiezen en we komen weer een weekje dichter bij het vallen van de bladeren … Lees meer
En zo zijn we weer vertrokken voor een nieuwe werkweek. Ik probeer je elke week een beetje te inspireren met lekkere recepten, en dat is in deze tweede week van oktober niks anders … Lees meer
We gaan niet treuren over het slechte weer, want ook al lopen veel mensen chagrijnig van die herfst die nu al 8 maanden duurt, ik ben en blijf een onverbeterlijke optimist en ik geloof dat het wel weer goed komt … Lees meer
Nog vier weken en het is zomervakantie. Ongelofelijk hoe snel de tijd vliegt. Het is voorlopig nog geen hoogzomer, maar we gaan wel lekkere temperaturen krijgen en niet al teveel regen, dus laat ons maar af en toe heerlijk buiten eten, en gebruik maken van de barbecue … Lees meer
Iedereen goed genoten van het mooie zonnige weekend? Ik heb ook vier prachtige dagen in het heerlijke Barcelona doorgebracht waar het ook volop lente was … Lees meer