CHICKEN NUGGETS MET DORITO TEX MEX CHIPS
Recept

Chicken nuggets met dorito tex mex chips

Dit heb je nodig 4 personen

  • 2 kippenfilets
  • 80 gram Dorito Tex-Mex chips
  • 3 takjes rozemarijn
  • 4 el bloem
  • 1 kl lookpoeder
  • 1 kl uipoeder
  • 1 kl cayennepeper
  • 1 kl paprikapoeder
  • 2 eitjes
  • 2 el melk
  • 2 el ketchup
  • 2 el mayonaise
  • 2 el mosterd
  • sap van een halve limoen
  • tabasco
CHICKEN NUGGETS MET DORITO TEX MEX CHIPS

Bereiding

8 stappen

1 / 8

Doe de Dorito Tex-Mex chips, samen met verse rozemarijn in de Thermomix (of een andere blender, of je stampt alles fijn met de vijzel). Cutter alles tot een grof poeder.

2 / 8

Snij de kippenfilets in reepjes

3 / 8

Doe drie eetlepels bloem in een plastic zakje, samen met lookpoeder, uipoeder, cayennepeper, en wat paprikapoeder

4 / 8

Doe de kippenreepjes per drie in het zakje bloem en schud dan alles goed op, zodat er lekker gekruid bloem rondom de reepjes zit.

5 / 8

Kluts twee eitjes met een scheut melk

6 / 8

Haal de bebloemde kippenreepjes door het eimengsel

7 / 8

Haal de reepjes vervolgens door de korst van chips

8 / 8

Plaats op wat bakpapier een twintigtal minuutjes in een voorverwarmde oven van 190 graden, tot ze goudbruin zijn…

VOOR DE DIP

2 stappen

1 / 2

Meng de mayonaise, de mosterd en de ketchup door elkaar

2 / 2

Voeg een paar druppels tabasco toe en het sap van een halve limoen, roer alles goed door elkaar

Laat het smaken.

Chicken Nuggets…. het blijft toch gewoon een heerlijke guilty pleasure voor velen onder ons. Ik heb er vanmiddag nog eens zelf gemaakt, met een korstje van Dorito Tex-Mex chips. Daar hadden we namelijk nog een halve zak van over, en ik dacht: als korstje voor malse kippenreepjes zullen die wel werken. Ik heb er een eenvoudige maar zeer doeltreffende dip bij gemaakt, en dan zijn deze nuggets gewoon pure verwennerij.

Bereiding

  1. Doe de Dorito Tex-Mex chips, samen met verse rozemarijn in de Thermomix (of een andere blender, of je stampt alles fijn met de vijzel). Cutter alles tot een grof poeder.
  2. Snij de kippenfilets in reepjes
  3. Doe drie eetlepels bloem in een plastic zakje, samen met lookpoeder, uipoeder, cayennepeper, en wat paprikapoeder
  4. Doe de kippenreepjes per drie in het zakje bloem en schud dan alles goed op, zodat er lekker gekruid bloem rondom de reepjes zit.
  5. Kluts twee eitjes met een scheut melk
  6. Haal de bebloemde kippenreepjes door het eimengsel
  7. Haal de reepjes vervolgens door de korst van chips
  8. Plaats op wat bakpapier een twintigtal minuutjes in een voorverwarmde oven van 190 graden, tot ze goudbruin zijn…

VOOR DE DIP

  1. Meng de mayonaise, de mosterd en de ketchup door elkaar
  2. Voeg een paar druppels tabasco toe en het sap van een halve limoen, roer alles goed door elkaar

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gehaktsalade op z'n Italiaans

Gehaktsalade op z’n Italiaans

Wil je eens iets anders dan een broodje kaas en ham voor de lunch? Deze gebakken gehaktsla is erg gemakkelijk om te maken maar ook heel lekker. Ik had eens een portie gehakt over toen ik gevulde paprika’s aan het maken was, en toen heb ik deze eigengemaakte salade bedacht … Lees meer

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

Sweetest Queen tomaten en Hoogstraten aardbeien, mozzarella en een sorbet van basilicum #advertentie

De Sweetest Queen is een heerlijk aardbeivormig smaakvol tomaatje en ik combineer het graag met die andere smaakbommen van Hoogstraten: de aardbeien zelf … Lees meer

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Comtékoekjes met een romige vulling van Comté, selder en ham #advertentie

Als ambassadeur van Comté vind ik het heerlijk om nieuwe recepten te verzinnen met deze prachtige kaas. Vandaag heb ik kaaskoekjes gemaakt die ik vul met een zachte mousse van Comté, gepekelde groene selder en lekkere ham … Lees meer

ZEEUWSE MOSSELEN OP PERUVIAANSE WIJZE #advertentie

Zeeuwse mosselen op peruviaanse wijze #advertentie

We gaan met dit gerecht twee keer op reis. Eerst gaan we onze lekkere mosselen in Zeeland halen, want de Zeeuwse mosseltjes zijn gewoon de beste. En we gaan ook even helemaal naar Zuid-Amerika, naar Peru … Lees meer

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Toast met roastbeef, parmezaan en truffel #advertentie

Soms moet je het jezelf niet al te moeilijk maken. Dit is een zalig hapje waar niet al teveel werk in kruipt. Vraag gewoon aan je slager om mooie plakjes roze rosbief … Lees meer