CHICKEN NUGGETS MET DORITO TEX MEX CHIPS

Chicken Nuggets…. het blijft toch gewoon een heerlijke guilty pleasure voor velen onder ons. Ik heb er vanmiddag nog eens zelf gemaakt, met een korstje van Dorito Tex-Mex chips. Daar hadden we namelijk nog een halve zak van over, en ik dacht: als korstje voor malse kippenreepjes zullen die wel werken. Ik heb er een eenvoudige maar zeer doeltreffende dip bij gemaakt, en dan zijn deze nuggets gewoon pure verwennerij.

Bereiding

  1. Doe de Dorito Tex-Mex chips, samen met verse rozemarijn in de Thermomix (of een andere blender, of je stampt alles fijn met de vijzel). Cutter alles tot een grof poeder.
  2. Snij de kippenfilets in reepjes
  3. Doe drie eetlepels bloem in een plastic zakje, samen met lookpoeder, uipoeder, cayennepeper, en wat paprikapoeder
  4. Doe de kippenreepjes per drie in het zakje bloem en schud dan alles goed op, zodat er lekker gekruid bloem rondom de reepjes zit.
  5. Kluts twee eitjes met een scheut melk
  6. Haal de bebloemde kippenreepjes door het eimengsel
  7. Haal de reepjes vervolgens door de korst van chips
  8. Plaats op wat bakpapier een twintigtal minuutjes in een voorverwarmde oven van 190 graden, tot ze goudbruin zijn…

VOOR DE DIP

  1. Meng de mayonaise, de mosterd en de ketchup door elkaar
  2. Voeg een paar druppels tabasco toe en het sap van een halve limoen, roer alles goed door elkaar