
Foto: Michaël Schockaert
Witte pens met courgettini en krielaardappeltjes
Courgettini is de laatste jaren een populair alternatief voor pasta geworden. Je kun ze kort bakken, wokken, of koken, je doet er een lekkere tomaten- of andere saus bij, al dan niet met wat kippengehakt, tonijn uit blik, of stukjes verse vis, en je hebt een soort van pastagerecht.
Maar je kunt de courgettini ook gewoon gebruiken als groente, zoals in dit pure comfort food gerecht. Ik maak ze klaar met wat lichte room en heerlijke witte pens, en ik serveer er gebakken krieltjes bij. En om het helemaal af te maken ook nog eens wat gefrituurde uitjes. Echt een zalig gerecht voor winterse dagen.
Bereiding
- Ke kunt de courgettini in de supermarkt kant en klaar kopen. Maar als je een mandoline hebt zijn ze ook heel snel zelf te maken.
- Spoel de courgettes kort. De uiteinden verwijder je en met de mandoline snij je dan zelf lange dunne “pastaslierten”
- Snipper de lente ui, en stoof die wat aan in wat olie in de wok of een grote pan.
- Snij de pensen in schijfjes van anderhalve centimeter.
- Bak die rustig mee met de lenteui.
- Voeg de graanmosterd toe, en de (soja-) room en roer om en om.
- Laat de saus met de witte pens op een rustig vuur verder stoven.
- Voeg na enkele minuten de courgettini toe, en laat die ook wat garen in de mosterdsaus.
- Je kunt naar smaak nog wat bijkruiden en afwerken met verse peterselie of fijngesnipperde bieslook.
- Serveer er gebakken kireltjes bij, en werk af met wat kant en klare gefrituurde ui voor de crispy bite.
Reacties