Witte pens met courgettini en krielaardappeltjes
Recept

Witte pens met courgettini en krielaardappeltjes

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 courgettes
  • 4 witte pensen
  • 2 lenteuitjes
  • 2 a 3 el graanmosterd (naar smaak)
  • 200 ml kookroom (dat mag gewone of lichte sojaroom zijn, maar ga wel voor de culinaire versie, die zal lekker binden)
  • peper en zout
  • verse peterselie of bieslook
  • gefrituurde uitjes (kun je kant- en klaar kopen)
  • gebakken krieltjes
Witte pens met courgettini en krielaardappeltjes

Bereiding

10 stappen

1 / 10

Ke kunt de courgettini in de supermarkt kant en klaar kopen. Maar als je een mandoline hebt zijn ze ook heel snel zelf te maken.

2 / 10

Spoel de courgettes kort. De uiteinden verwijder je en met de mandoline snij je dan zelf lange dunne “pastaslierten”

3 / 10

Snipper de lente ui, en stoof die wat aan in wat olie in de wok of een grote pan.

4 / 10

Snij de pensen in schijfjes van anderhalve centimeter.

5 / 10

Bak die rustig mee met de lenteui.

6 / 10

Voeg de graanmosterd toe, en de (soja-) room en roer om en om.

7 / 10

Laat de saus met de witte pens op een rustig vuur verder stoven.

8 / 10

Voeg na enkele minuten de courgettini toe, en laat die ook wat garen in de mosterdsaus.

9 / 10

Je kunt naar smaak nog wat bijkruiden en afwerken met verse peterselie of fijngesnipperde bieslook.

10 / 10

Serveer er gebakken kireltjes bij, en werk af met wat kant en klare gefrituurde ui voor de crispy bite.

Laat het smaken.

Courgettini is de laatste jaren een populair alternatief voor pasta geworden. Je kun ze kort bakken, wokken, of koken, je doet er een lekkere tomaten- of andere saus bij, al dan niet met wat kippengehakt, tonijn uit blik, of stukjes verse vis, en je hebt een soort van pastagerecht.

Maar je kunt de courgettini ook gewoon gebruiken als groente, zoals in dit pure comfort food gerecht. Ik maak ze klaar met wat lichte room en heerlijke witte pens, en ik serveer er gebakken krieltjes bij. En om het helemaal af te maken ook nog eens wat gefrituurde uitjes. Echt een zalig gerecht voor winterse dagen.

Bereiding

  1. Ke kunt de courgettini in de supermarkt kant en klaar kopen. Maar als je een mandoline hebt zijn ze ook heel snel zelf te maken.
  2. Spoel de courgettes kort. De uiteinden verwijder je en met de mandoline snij je dan zelf lange dunne “pastaslierten”
  3. Snipper de lente ui, en stoof die wat aan in wat olie in de wok of een grote pan.
  4. Snij de pensen in schijfjes van anderhalve centimeter.
  5. Bak die rustig mee met de lenteui.
  6. Voeg de graanmosterd toe, en de (soja-) room en roer om en om.
  7. Laat de saus met de witte pens op een rustig vuur verder stoven.
  8. Voeg na enkele minuten de courgettini toe, en laat die ook wat garen in de mosterdsaus.
  9. Je kunt naar smaak nog wat bijkruiden en afwerken met verse peterselie of fijngesnipperde bieslook.
  10. Serveer er gebakken kireltjes bij, en werk af met wat kant en klare gefrituurde ui voor de crispy bite.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer