SlAATJE MET KIP, GROENE DRUIVEN, GEITENKAASJES EN CASHEWNOTEN
Recept

SlAATJE MET KIP, GROENE DRUIVEN, GEITENKAASJES EN CASHEWNOTEN

Dit heb je nodig 4 personen

  • 600 gram veldsla
  • 300 gram gerookte kip in plakjes
  • 60 gram gezouten cashewnoten
  • 24-tal groene druiven
  • 16 kleine boursin-geitenkaasjes
Voor de vinaigrette
  • 5 el olijfolie extra vergine
  • 2 el balsamico
  • 1 el Dijonmosterd
  • 1 el honing
  • peper
  • zeezout
SlAATJE MET KIP, GROENE DRUIVEN, GEITENKAASJES EN CASHEWNOTEN

Wat een heerlijke zonnige dagen. Geniet er van voor de zomer echt weer in herfst veranderen gaat. Het is nu ook het moment om een lekker slaatje te maken. En nu de druiven echt op hun best zijn, lekker en spotgoedkoop, wil ik dit slaatje toch nog eens warm aanbevelen. Zelf kies ik in voor groene druiven, maar niks moet jou tegenhouden om voor de blauwe te gaan. Wat de kip betreft: je kunt natuurlijk zelf een kippenfiletje bakken en (voor de gevorderde hobbykok’s) zelfs roken, maar in de supermarkt kun je heerlijke voorverpakte gerookte kip vinden, en die doet het prima in dit gerecht. De kleine geitenkaasjes (voor sla en apéritief met look en fijne kruiden) van Boursin vind ik zeer geschikt om te gebruiken in dit slaatje. Maar met andere geitenkaasjes kun je natuurlijk evengoed aan de slag. Een mooie frisse salade voor na het sporten of als voorgerecht. Makkelijk te maken, en vol smaak. Bereiding

4 stappen

1 / 4

Meng de olijfolie, de balsamico, en de mosterd door elkaar

2 / 4

Was de veldsla en droog ze, leg op een bord, met daarop de gerookte kipplakjes, de geitenkaasjes, de gehalveerde groene druiven en de gehakte cashewnoten

3 / 4

Meng de ingrediënten van de vinaigrette en besprenkel de sla

4 / 4

Serveer met een stukje meergranenbrood

Laat het smaken.

Wat een heerlijke zonnige dagen. Geniet er van voor de zomer echt weer in herfst veranderen gaat. Het is nu ook het moment om een lekker slaatje te maken. En nu de druiven echt op hun best zijn, lekker en spotgoedkoop, wil ik dit slaatje toch nog eens warm aanbevelen. Zelf kies ik in voor groene druiven, maar niks moet jou tegenhouden om voor de blauwe te gaan. Wat de kip betreft: je kunt natuurlijk zelf een kippenfiletje bakken en (voor de gevorderde hobbykok’s) zelfs roken, maar in de supermarkt kun je heerlijke voorverpakte gerookte kip vinden, en die doet het prima in dit gerecht. De kleine geitenkaasjes (voor sla en apéritief met look en fijne kruiden) van Boursin vind ik zeer geschikt om te gebruiken in dit slaatje. Maar met andere geitenkaasjes kun je natuurlijk evengoed aan de slag. Een mooie frisse salade voor na het sporten of als voorgerecht. Makkelijk te maken, en vol smaak.

Bereiding

  1. Meng de olijfolie, de balsamico, en de mosterd door elkaar
  2. Was de veldsla en droog ze, leg op een bord, met daarop de gerookte kipplakjes, de geitenkaasjes, de gehalveerde groene druiven en de gehakte cashewnoten
  3. Meng de ingrediënten van de vinaigrette en besprenkel de sla
  4. Serveer met een stukje meergranenbrood

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Watermeloen en rode ui, mousse van feta, sneeuw van Wycam’s muntbollen #advertentie

Dit is een speelse variant op het populairste recept op mijn foodblog Would Be Chef. Mijn salade met feta, rode ui en watermeloen met munt scoort daar sinds jaar en dag gigantisch … Lees meer

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Salade van gegrilde paprika’s van Hoogstraten met couscous en gegrilde zeeduivel #advertentie

Gegrilde paprika’s zijn zo onwaarschijnlijk smaakvol dat je er eigenlijk niet al teveel moet mee doen om ze te laten schitteren in een heerlijk gerecht … Lees meer

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

Kruidenlasagne met Miss Perfect Délice tomaten van Hoogstraten #advertentie

De zalige smaak van de Miss Perfect tomaten van Hoogstraten wordt hier echt de grote ster in deze zalige open lasagne met verse kaas en heel veel verse tuinkruiden … Lees meer

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Heerlijke salade van Kumato Délice tomaten met tonijn #advertentie

Dit recept heb ik eigenlijk stiekem gestolen van zowat elk goede traiteur en  restaurant in Barcelona. De kwaliteit durft eens te verschillen tussen goed en waanzinnig goed … Lees meer