SlAATJE MET KIP, GROENE DRUIVEN, GEITENKAASJES EN CASHEWNOTEN

Wat een heerlijke zonnige dagen. Geniet er van voor de zomer echt weer in herfst veranderen gaat. Het is nu ook het moment om een lekker slaatje te maken. En nu de druiven echt op hun best zijn, lekker en spotgoedkoop, wil ik dit slaatje toch nog eens warm aanbevelen. Zelf kies ik in voor groene druiven, maar niks moet jou tegenhouden om voor de blauwe te gaan. Wat de kip betreft: je kunt natuurlijk zelf een kippenfiletje bakken en (voor de gevorderde hobbykok’s) zelfs roken, maar in de supermarkt kun je heerlijke voorverpakte gerookte kip vinden, en die doet het prima in dit gerecht. De kleine geitenkaasjes (voor sla en apéritief met look en fijne kruiden) van Boursin vind ik zeer geschikt om te gebruiken in dit slaatje. Maar met andere geitenkaasjes kun je natuurlijk evengoed aan de slag. Een mooie frisse salade voor na het sporten of als voorgerecht. Makkelijk te maken, en vol smaak.

Bereiding

  1. Meng de olijfolie, de balsamico, en de mosterd door elkaar
  2. Was de veldsla en droog ze, leg op een bord, met daarop de gerookte kipplakjes, de geitenkaasjes, de gehalveerde groene druiven en de gehakte cashewnoten
  3. Meng de ingrediënten van de vinaigrette en besprenkel de sla
  4. Serveer met een stukje meergranenbrood