SlAATJE MET KIP, GROENE DRUIVEN, GEITENKAASJES EN CASHEWNOTEN
Recept

SlAATJE MET KIP, GROENE DRUIVEN, GEITENKAASJES EN CASHEWNOTEN

Dit heb je nodig 4 personen

  • 600 gram veldsla
  • 300 gram gerookte kip in plakjes
  • 60 gram gezouten cashewnoten
  • 24-tal groene druiven
  • 16 kleine boursin-geitenkaasjes
Voor de vinaigrette
  • 5 el olijfolie extra vergine
  • 2 el balsamico
  • 1 el Dijonmosterd
  • 1 el honing
  • peper
  • zeezout
SlAATJE MET KIP, GROENE DRUIVEN, GEITENKAASJES EN CASHEWNOTEN

Wat een heerlijke zonnige dagen. Geniet er van voor de zomer echt weer in herfst veranderen gaat. Het is nu ook het moment om een lekker slaatje te maken. En nu de druiven echt op hun best zijn, lekker en spotgoedkoop, wil ik dit slaatje toch nog eens warm aanbevelen. Zelf kies ik in voor groene druiven, maar niks moet jou tegenhouden om voor de blauwe te gaan. Wat de kip betreft: je kunt natuurlijk zelf een kippenfiletje bakken en (voor de gevorderde hobbykok’s) zelfs roken, maar in de supermarkt kun je heerlijke voorverpakte gerookte kip vinden, en die doet het prima in dit gerecht. De kleine geitenkaasjes (voor sla en apéritief met look en fijne kruiden) van Boursin vind ik zeer geschikt om te gebruiken in dit slaatje. Maar met andere geitenkaasjes kun je natuurlijk evengoed aan de slag. Een mooie frisse salade voor na het sporten of als voorgerecht. Makkelijk te maken, en vol smaak. Bereiding

4 stappen

1 / 4

Meng de olijfolie, de balsamico, en de mosterd door elkaar

2 / 4

Was de veldsla en droog ze, leg op een bord, met daarop de gerookte kipplakjes, de geitenkaasjes, de gehalveerde groene druiven en de gehakte cashewnoten

3 / 4

Meng de ingrediënten van de vinaigrette en besprenkel de sla

4 / 4

Serveer met een stukje meergranenbrood

Laat het smaken.

Wat een heerlijke zonnige dagen. Geniet er van voor de zomer echt weer in herfst veranderen gaat. Het is nu ook het moment om een lekker slaatje te maken. En nu de druiven echt op hun best zijn, lekker en spotgoedkoop, wil ik dit slaatje toch nog eens warm aanbevelen. Zelf kies ik in voor groene druiven, maar niks moet jou tegenhouden om voor de blauwe te gaan. Wat de kip betreft: je kunt natuurlijk zelf een kippenfiletje bakken en (voor de gevorderde hobbykok’s) zelfs roken, maar in de supermarkt kun je heerlijke voorverpakte gerookte kip vinden, en die doet het prima in dit gerecht. De kleine geitenkaasjes (voor sla en apéritief met look en fijne kruiden) van Boursin vind ik zeer geschikt om te gebruiken in dit slaatje. Maar met andere geitenkaasjes kun je natuurlijk evengoed aan de slag. Een mooie frisse salade voor na het sporten of als voorgerecht. Makkelijk te maken, en vol smaak.

Bereiding

  1. Meng de olijfolie, de balsamico, en de mosterd door elkaar
  2. Was de veldsla en droog ze, leg op een bord, met daarop de gerookte kipplakjes, de geitenkaasjes, de gehalveerde groene druiven en de gehakte cashewnoten
  3. Meng de ingrediënten van de vinaigrette en besprenkel de sla
  4. Serveer met een stukje meergranenbrood

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer