MOSSELEN MET WITTE MARTINI
Recept

Mosselen met witte martini

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 kilo mosselen
  • mosselgroentjes (selder, ui…)
  • enkele lepels currypoeder of groene currypasta
  • 2 limoenen, in acht gesneden
  • 1 glas witte Martini
MOSSELEN MET WITTE MARTINI

Mosselen bereid op de klassieke manier zijn heerlijk. Ook met witte wijn, look of een Provençaals sausje lusten we ze graag. Maar vandaag geef ik jullie eens een eigen origineel recept mee uit m’n eerste boek. Je moet het echt eens proberen, want het is heerlijk! Dit is zo’n gerecht dat je perfect in de steamer kunt klaarmaken. Reken op 4 a 5 minuten stomen op 100 graden, maar de ouderwetse mosselpot is hier uiteraard ook nog steeds geschikt voor. Oh, wat hou ik van mosseltjes. Ze zijn gezond en bevatten helemaal niet zo veel calorieën, maar dan moet je ze natuurlijk niet met frietjes en mayonaise gaan eten. De enige zonde in dit gerecht is de witte Martini, maar dat is natuurlijk een smaakmaker, je sopt zo veel mosselsap als je zelf wil.   Bereiding

4 stappen

1 / 4

Bereid de mosseltjes redelijk klassiek, met de gewone mosselgroentjes, maar voeg er enkele lepels currypoeder of currypasta aan toe en doe er enkele goed gekneusde stukken limoen bij  en een stevig glas witte Martini.

2 / 4

Stoom onder deksel tot de mosseltjes goed zijn opengegaan.

3 / 4

Schud af en toe eens goed op.

4 / 4

Kun je best eten met een stukje brood, of puur, als voorgerechtje

Laat het smaken.

Mosselen bereid op de klassieke manier zijn heerlijk. Ook met witte wijn, look of een Provençaals sausje lusten we ze graag. Maar vandaag geef ik jullie eens een eigen origineel recept mee uit m’n eerste boek. Je moet het echt eens proberen, want het is heerlijk!

Dit is zo’n gerecht dat je perfect in de steamer kunt klaarmaken. Reken op 4 a 5 minuten stomen op 100 graden, maar de ouderwetse mosselpot is hier uiteraard ook nog steeds geschikt voor. Oh, wat hou ik van mosseltjes. Ze zijn gezond en bevatten helemaal niet zo veel calorieën, maar dan moet je ze natuurlijk niet met frietjes en mayonaise gaan eten. De enige zonde in dit gerecht is de witte Martini, maar dat is natuurlijk een smaakmaker, je sopt zo veel mosselsap als je zelf wil.

Bereiding

  1. Bereid de mosseltjes redelijk klassiek, met de gewone mosselgroentjes, maar voeg er enkele lepels currypoeder of currypasta aan toe en doe er enkele goed gekneusde stukken limoen bij  en een stevig glas witte Martini.
  2. Stoom onder deksel tot de mosseltjes goed zijn opengegaan.
  3. Schud af en toe eens goed op.
  4. Kun je best eten met een stukje brood, of puur, als voorgerechtje

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Corned Beef met kruidenkaas en Sint-Jacobsoester

Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Sint-Jakobsoester met aardbei en gelei van kippenbouillon

Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer

Sven-C-261185-rode-biet-bulgur-paling-geitekaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

‪‬‬‬‬Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Croque met Comté, prosciutto en paddenstoelenmix met truffeltapenade #advertentie

Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Pita met kreeft MSC en mango #advertentie

Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer

KONINGINNEHAPJE VAN SLAKJES

Koninginnehapje van slakjes

Slakjes? Die vind je bijzonder lekker of wansmakelijk. Ongeveer iedereen heeft er een uitgesproken mening over, maar ik hou er wel van. Ik ben bijvoorbeeld een grote fan van de Petits Gris de Namur, de kleine slakjes uit Namen die je in de speciaalzaak kunt kopen … Lees meer

Gazpacho met kersen en krab

Gazpacho met kersen en krab

Eerlijk is eerlijk: je kunt prima gazpacho in brik kopen tegenwoordig in de speciaalzaak of in de supermarkt. De truc is dan om die kant- en klare soep een beetje te pimpen, met wat brunoise van verse tomaten, komkommer en paprika’s, verse basilicum, een goede draai van de pepermolen en een flinke scheut olijfolie … Lees meer