MOSSELEN MET WITTE MARTINI

Mosselen bereid op de klassieke manier zijn heerlijk. Ook met witte wijn, look of een Provençaals sausje lusten we ze graag. Maar vandaag geef ik jullie eens een eigen origineel recept mee uit m’n eerste boek. Je moet het echt eens proberen, want het is heerlijk!

Dit is zo’n gerecht dat je perfect in de steamer kunt klaarmaken. Reken op 4 a 5 minuten stomen op 100 graden, maar de ouderwetse mosselpot is hier uiteraard ook nog steeds geschikt voor. Oh, wat hou ik van mosseltjes. Ze zijn gezond en bevatten helemaal niet zo veel calorieën, maar dan moet je ze natuurlijk niet met frietjes en mayonaise gaan eten. De enige zonde in dit gerecht is de witte Martini, maar dat is natuurlijk een smaakmaker, je sopt zo veel mosselsap als je zelf wil.

 

Bereiding

  1. Bereid de mosseltjes redelijk klassiek, met de gewone mosselgroentjes, maar voeg er enkele lepels currypoeder of currypasta aan toe en doe er enkele goed gekneusde stukken limoen bij  en een stevig glas witte Martini.
  2. Stoom onder deksel tot de mosseltjes goed zijn opengegaan.
  3. Schud af en toe eens goed op.
  4. Kun je best eten met een stukje brood, of puur, als voorgerechtje