MOSSELEN MET WITTE MARTINI
Recept

Mosselen met witte martini

Dit heb je nodig 4 personen

  • 4 kilo mosselen
  • mosselgroentjes (selder, ui…)
  • enkele lepels currypoeder of groene currypasta
  • 2 limoenen, in acht gesneden
  • 1 glas witte Martini
MOSSELEN MET WITTE MARTINI

Mosselen bereid op de klassieke manier zijn heerlijk. Ook met witte wijn, look of een Provençaals sausje lusten we ze graag. Maar vandaag geef ik jullie eens een eigen origineel recept mee uit m’n eerste boek. Je moet het echt eens proberen, want het is heerlijk! Dit is zo’n gerecht dat je perfect in de steamer kunt klaarmaken. Reken op 4 a 5 minuten stomen op 100 graden, maar de ouderwetse mosselpot is hier uiteraard ook nog steeds geschikt voor. Oh, wat hou ik van mosseltjes. Ze zijn gezond en bevatten helemaal niet zo veel calorieën, maar dan moet je ze natuurlijk niet met frietjes en mayonaise gaan eten. De enige zonde in dit gerecht is de witte Martini, maar dat is natuurlijk een smaakmaker, je sopt zo veel mosselsap als je zelf wil.   Bereiding

4 stappen

1 / 4

Bereid de mosseltjes redelijk klassiek, met de gewone mosselgroentjes, maar voeg er enkele lepels currypoeder of currypasta aan toe en doe er enkele goed gekneusde stukken limoen bij  en een stevig glas witte Martini.

2 / 4

Stoom onder deksel tot de mosseltjes goed zijn opengegaan.

3 / 4

Schud af en toe eens goed op.

4 / 4

Kun je best eten met een stukje brood, of puur, als voorgerechtje

Laat het smaken.

Mosselen bereid op de klassieke manier zijn heerlijk. Ook met witte wijn, look of een Provençaals sausje lusten we ze graag. Maar vandaag geef ik jullie eens een eigen origineel recept mee uit m’n eerste boek. Je moet het echt eens proberen, want het is heerlijk!

Dit is zo’n gerecht dat je perfect in de steamer kunt klaarmaken. Reken op 4 a 5 minuten stomen op 100 graden, maar de ouderwetse mosselpot is hier uiteraard ook nog steeds geschikt voor. Oh, wat hou ik van mosseltjes. Ze zijn gezond en bevatten helemaal niet zo veel calorieën, maar dan moet je ze natuurlijk niet met frietjes en mayonaise gaan eten. De enige zonde in dit gerecht is de witte Martini, maar dat is natuurlijk een smaakmaker, je sopt zo veel mosselsap als je zelf wil.

Bereiding

  1. Bereid de mosseltjes redelijk klassiek, met de gewone mosselgroentjes, maar voeg er enkele lepels currypoeder of currypasta aan toe en doe er enkele goed gekneusde stukken limoen bij  en een stevig glas witte Martini.
  2. Stoom onder deksel tot de mosseltjes goed zijn opengegaan.
  3. Schud af en toe eens goed op.
  4. Kun je best eten met een stukje brood, of puur, als voorgerechtje

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Zomerse Comté-quiche met courgette & tijm (zonder room)WBC-74748

Zomerse Comté-quiche met courgette en tijm #advertentie

Wie mijn blog al langer volgt, weet dat ik al jaren een trotse ambassadeur ben van Comté, die sublieme kaas uit de Franse Jura. Comté wordt op traditionele wijze gemaakt, rijpt maandenlang in natuurlijke grotten en ontwikkelt zo een unieke, rijke smaak – nootachtig, hartig en altijd verrassend complex … Lees meer

asperges met vinaigrette

Witte asperges met kruidenvinaigrette

Ik ben een ontzettend grote fan van asperges. Wanneer het seizoen daar is, moet je er echt van profiteren! Asperges à la Flamande zijn heerlijk. Met een beetje gerookte zalm bij zijn kraakverse asperges helemaal te gek … Lees meer

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Clamchowder, een zijdezachte maaltijdsoep met kokkels

Het is meer dan 15 jaar geleden dat we op reis waren in het waanzinnig mooie Nieuw-Zeeland. Terwijl het hier stevig aan het winteren was vlogen we voor drie weken naar de gulle zomerzon van eind december, begin januari aan de andere kant van de wereld … Lees meer