Wow. De kerstperiode is sowieso een erg drukke periode op een foodblog. Mensen gaan dan op zoek naar recepten voor de feesttafel. Een origineel voorgerecht? Een hoofdgerecht waarmee je je gasten gaat kunnen verwennen. Een dessertje waar iedereen gelukkig van wordt… Jullie zijn duidelijk op zoek naar inspiratie.
Dat was exact een jaar geleden al het geval. In deze periode exact een jaar geleden kwamen maar liefst 57 000 mensen langs op Would Be Chef. Maar de blog is het voorbije jaar echt elke maand stelselmatig gegroeid.
En nu is er weer erg tof nieuws. Ik geloofde m’n ogen eigenlijk niet: we zijn namelijk de voorbije 30 dagen over de 200 000 unieke bezoekers gegaan. Er zijn in totaal meer dan 600 000 pagina’s bekeken. Dat zijn cijfers waar ik wel van duizel. Het is een geweldig teken van appreciatie van jullie, lieve volgers. Het motiveert me om ook de komende dagen, weken, maanden en jaren keihard te blijven werken aan deze blog!
Yes, het zijn deze weken solden op Silenro Publishers. Je kunt al mijn boeken tot eind januari kopen met een mooie korting van 20%. Ideaal om jezelf of iemand die je graag ziet te verwennen met leuk leesvoer … Lees meer
16 januari is Quinoa Day. Quinoa is een zaad dat vaak wordt gebruikt als graanalternatief vanwege zijn hoge eiwitgehalte en essentiële aminozuren. Quinoa komt oorspronkelijk uit de Andes-regio in Zuid-Amerika, waar het al duizenden jaren wordt geteeld door inheemse volken, vooral in Peru, Bolivia en Ecuador … Lees meer
Nu ik al een paar maand gezonder leef drink ik ook graag een glas versgeperst sap. Maar telkens ik een fruitsapje post op Instagram krijg ik de opmerking dat dat eigenlijk niet zo gezond is … Lees meer
De meeste van de volgers van Would Be Chef zijn wellicht super voorbereid en al dagen aan het shoppen en koken. Maar er zijn zeker uitzonderingen. Mensen die het de voorbije weken bijzonder druk hebben gehad en nu last minute beslist hebben om toch lekker te koken vanavond … Lees meer
Mijn vakantie is eigenlijk simpel en lijkt op de meeste van mijn vakanties. Ik ga wat rusten, veel sporten, wat lezen, veel schrijven, wat koken, lekker eten … Lees meer
Maple syrup is een zoet, stroperig sap dat afkomstig is van de sap van de suikermaple (Acer saccharum) of andere soorten esdoorns. Het wordt eigenlijk geproduceerd door het sap van de boom in de lente te verzamelen en het in te koken totdat het dikker wordt en de typische, zoete smaak krijgt … Lees meer
December is een feestmaand. Straks mogen we weer voor de kalkoen gaan en de kroketjes, of gaan we weer gourmetten, maar deze week stel ik voor dat we nog eens voor heerlijk comfortfood kiezen … Lees meer
Ik ben sinds jaar en dag een grote fan en ambassadeur van mosselen. Van de start van het mosselseizoen (soms al begin juni) tot aan het einde, in februari, zijn ze superlekker, en staan ze een paar keer per maand op ons menu … Lees meer