Het worden rare tijden. Reizen wordt de komende maanden moeilijk. Mensen thuis ontvangen wordt ook niet evident, want je weet nooit wie per ongeluk het virus als cadeautje mee zal brengen. En toch komt er een tijd dat we weer rustig mensen zullen mogen ontvangen, voorzichtig, en het liefst van al buiten, want dat is natuurlijk een stuk veiliger dan binnen. Nu, we zitten al stevig in de herfst en we duiken straks de winter in. Buiten mensen ontvangen is niet evident dan, en toch… Ik ben niet echt een hele kouwelijke mens, dus er is veel mogelijk.
Ik overweeg daarom echt heel hard om een terrasverwarmer aan te schaffen. Nu is dat ook niet zo vanzelfsprekend meer, vandaag de dag. In Frankrijk willen ze bijvoorbeeld alle terrasverwarmers verbieden omdat die slecht zouden zijn voor het klimaat en kunnen bijdragen aan de opwarming van de aarde. Is een gasverwarmer dan nog wel een goed idee? Of zijn de elektrische terrasverwarmers een beter alternatief?
Als iemand een goede, betrouwbare en betaalbare suggestie heeft, is die van harte welkom. Want we willen deze winter absoluut genieten van de buitenlucht, en op die manier, zodra het weer mag, op veilige afstand toch weer vrienden en familie gaan ontvangen.
Zoals jullie misschien al hebben gezien op mijn blog of socials, ben ik sinds dit voorjaar ambassadeur van Big Green Egg voor Vlaanderen. En daar ben ik oprecht fier op … Lees meer
Ik hou van lekker eten. Dat weten jullie. Er zijn weinig dingen waar ik zoveel plezier aan beleef als een verrassend diner in een goed restaurant. Ik ben ook de laatste om een creatieve chef tegen te spreken … Lees meer
Juli is voor veel mensen vakantietijd. En of je nu toch nog naar het buitenland op reis gaat, of gezellig in eigen land blijft, je leeft toch een beetje op een ander ritme, en het is niet altijd evident om dan ook nog eens op de lijn te letten … Lees meer
Wist je dat het op 3 juli Eat Your Beans Day is? Een dag die in de Verenigde Staten in het leven is geroepen om bonen eens ecxtra in de schijnwerpers te zetten … Lees meer
Het is zover. 7 juni. Vandaag ben ik jarig. Yes, 52 lentes jong. En wat een zaligheid: het is zaterdag, het zonnetje schijnt vol geestdrift, en ik zit – hoe heerlijk is dat – in mijn lievelingsstad Barcelona … Lees meer
Afgelopen dinsdag was het weer zover. Elk jaar opnieuw kijk ik er reikhalzend naar uit: het moment waarop ik als ambassadeur van de Zeeuwse mosselen de allereerste exemplaren van het nieuwe seizoen mag proeven — rauw, recht uit de zee, zoals het hoort … Lees meer
Mensen die me volgen op sociale media weten het al even: ik ben officieel ambassadeur geworden voor Big Green Egg in Vlaanderen! Wie mij een beetje kent, weet dat ik al heel mijn leven een grote liefde heb voor barbecueën … Lees meer
Aardappelen hebben de voorbije jaren jammer genoeg een wat negatieve bijklank gekregen binnen de wereld van gezonde voeding. Ze worden al te vaak afgedaan als dikmakers of lege koolhydraten, maar dat is eerlijk gezegd een onterechte beoordeling … Lees meer