
Aardappelwafeltjes met entrecote en tomatencoulis
Foodie alert want als er één verslaafd is aan koken dan is het Laurence Bemelmans wel. Je kent haar misschien als culiblogster As Cooked by Ginger! Laurence staat werkelijk elke dag achter haar fornuis en tovert de lekkerste gerechten op tafel. Ze is 27 jaar, uit Hasselt, heeft een zoontje van 7 maanden en maatschappelijk assistente. Met As Cooked by Ginger won ze in 2017 de Food Blog Award Best Overall Foodblog!
Laurence heeft een passie voor gezond eten maar zondigt af en toe ook eens keihard. “Het leven draait om balans voor mij. Genieten van het leven en van lekker eten, maar af en toe ook beter weten en gezonde keuzes maken”, vertelt Laurence.
Ze houdt ervan om te experimenteren in de keuken en probeert daarom verschillende stijlen af te wisselen. Ze kookt bijzonder graag Aziatisch maar kan evengoed genieten van een nieuwe pasta, lasagne of echte Vlaamse kost tot Franse keuken. “Ik bak ook bijzonder graag, waardoor er elke zondag een receptje voor ‘Zondag Bakdag’ online komt.”
“Ik ben heel vaak, maar dan ook echt heel vaak, in de keuken terug te vinden en geniet enorm van de combinatie koken, fotograferen, stylen en schrijven. Een blog oprichten was voor mij gewoon heel logisch omdat het een combinatie is van alle dingen die ik heel graag doe.” Laurence deelt met plezier één van haar meest succesvolle gerechten; aardappelwafeltjes met entrecote en tomatencoulis. Alvast smakelijk!
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!
Bereiding
- Kook voor de wafeltjes de geschilde aardappelen gaar. Giet ze af en spoel ze onder koud water.
- Prak ze met een vork plat in een kom. Wanneer het mengsel wat afgekoeld is, voeg je de cheddar toe. Samen met de rest van de ingrediënten, behalve de bloem.
- Meng alles goed onder elkaar en voeg dan de bloem toe. Het zou nu een stevig geheel moeten vormen.
- Rol in 8 balletjes en zet apart.
- Haal je entrecote uit de koelkast zodat het vlees op kamertemperatuur kan komen. Kruid aan beide kanten met peper en zout.
- Vervolgens beginnen we aan de coulis. Versnipper de sjalot en stoof aan in olijfolie.
- Snijd de tomaten in blokjes en voeg toe aan de sauspan. De blokjes moeten niet te fijn zijn, aangezien we het geheel gaan mixen.
- Blus met de rode wijn. Kruid met peper, zout, oregano, basilicum en tijm.
- Laat een tiental minuten pruttelen op middenlaag vuur en mix vervolgens glad.
- Haal het geheel door een zeef en vang het vocht op. Dit is je coulis. Zet apart.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Doe de tomaatjes in een ovenschotel en doe er peper, zout en tijm bij. Zet ze 20 minuten in de oven.
- Bak de wafeltjes in het wafelijzer. Dit moet telkens zo’n vijf minuutjes. Leg degene die klaar zijn op een rooster in de oven.
- Wanneer de wafeltjes klaar zijn, bak je de entrecotes saignant.
- Gebruik borden die warm zijn! Smeer een eetlepel coulis in een streep uit op de vier borden. Snijd de biefstuk in reepjes en dresseer deze over de coulis.
- Leg er twee wafeltjes bij en daarna een trosje tomaatjes. Werk af met verse peterselie en een streepje olijfolie.
- Serveer de coulis er nog apart bij.
MIJN WIJNTIP
Wijn Ornelis Amarone della Valpolicella DOCG
Diep donkerrood met een weelderige geur van rijpe rode en donkere bessen. De mond is krachtig, met warme en rijke tonen van zwarte kersen en chocolade. Complex maar elegant. Lange fluwelen afdronk met evenwichtige tannines. 80% corvina, 10% corvinone, 5% rondinella, 5% molinara. 15% alc. Serveer bij vlees en harde of blauwe kazen. Nu al heerlijk (decanteren aanbevolen).
Reacties