Dit artikel verscheen in januari. Toen wisten we nog niet dat Loïc Van Impe de opvolger van Sandra Bekkari zou worden…. Maar we deelden wel al dit artikel op de blog…
Would Be Chef staat voor inspiratie in de keuken voor beginners, experts en mensen die gewoon graag genieten aan tafel! We serveren je daarom dagelijks de smakelijkste recepten en lekkerste restaurants. We delen daarom ook graag de culinaire creaties van andere Would Be Chefs. Deze week is het de beurt aan de sympathieke Guest Would Be Chef Loïc Van Impe.
Loïc ken je misschien beter onder zijn Instagramnaam @loicfood. Hij is gebeten door het koken en wou een paar jaar geleden vooral laten zien dat je ook op kot perfect kan koken. In mei 2016 begon hij via Facebook met het delen van z’n gerechten. Loïc nam toen 15 gerechten op die makkelijk, snel en goedkoop klaar te maken waren in een kotkeuken waar de middelen redelijk beperkt zijn tegenover een andere keuken. Denk aan de microgolfoven, vaak geen oven, slechts 1 à 2 potten ter beschikking, …
Z’n allereerste recepten kregen meteen veel likes via sociale media maar het was vooral zijn panpizza die zorgde voor een echte boost en zijn concept #KOTFOOD lanceerde. De insteek van het gerecht is dat je dit sneller kan klaarmaken dan dat je een pizza online zou bestellen en thuis laat leveren. Sterke challenge die meteen door z’n publiek werd getest en werd bevestigd! Bovendien kan je de pizza maken voor slechts € 5,- in 15 minuten tijd. Je hoeft er zelfs geen oven voor te hebben, enkel een antikleefpan én een vuur.
“Wat de panpizza zo lekker maakt is de bodem, vind ik. Krokant gebakken pizzadeeg met daarop een witte spread gemaakt van ricotta, roomkaas en parmezaanse kaas”, vertelt Loïc. De gekozen toppings worden bij een standaardpizza ook niet snel gebruikt. “Ik gebruik prei, sjalot, look, diepvrieserwten, basilicum en bolletjes mozzarella. Een heerlijke balans tussen het zoete van de felgroene erwten, het hartige van de gebakken prei, sjalot en look, de frisse kruidigheid van de basilicum en de cheesiness van alle kazen!”
Wil je nog meer gerechtjes voor op kot ontdekken? Surf dan naar Loïc zijn Youtubepagina of volg hem via Instagram!
Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!
Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer
De smaak van kardemom is kruidig, fris met een beetje munt en citroen. Het wordt vaak gebruikt in nagerechten. Kardemon wordt verkocht in peulen, zaadjes of in poedervorm … Lees meer
In Mijn Mama’s Kookboek staan de recepten van mijn lieve mama Anny, afgewisseld met mijn varianten. Daar staan ook taarten in en cake, want niemand maakt dat beter dan mijn mama … Lees meer
Een goede croque is altijd lekker, en deze luxe versie is al helemaal top. De combinatie van de lekkere Comté, de Prosciutto, de paddenstoelen èn de truffeltapenade maakt het voor mij één van de lekkerste croques ooit … Lees meer
Dit dessert is en blijft een topper in onze keuken. Ik ben fiere ambassadeur en sinds jaar en dag een groot liefhebber van Comté en dit bladerdeeg gebakje met deze lekkere kaas, uienconfituur, speculoos en verse vijgen is echt een mooie combinatie tussen zoet en hartig … Lees meer
Gezond eten is één ding, maar onze maaltijden moeten toch ook smakelijk zijn, want anders is de kans groot dat je nadien toch weer gaat zondigen, en dat is nu toch ook niet de bedoeling … Lees meer
Iedereen houdt van kreeft en zeker wanneer je iets te vieren hebt. Met kerst of nieuwjaar, of op een verjaardag. Het is ook lekker in de zomer voor een zalige picknick of lunch in de tuin … Lees meer
Enkele maanden geleden had ik belangrijk nieuws. Als trotse mosselambassadeur mocht ik alle Vlaamse hobbykoks uitdagen om het meest originele en lekkere Zeeuwse mosselrecept van 2023 te bedenken … Lees meer