De panpizza van Loïc
Recept

De panpizza van Loïc

Dit heb je nodig 2 personen

  • 1 kant-en-klaar pizzadeeg
  • ½ prei
  • 1 sjalot of ajuin
  • 1 teentje look
  • 50 gr diepvrieserwten
  • 1 eetlepel ricotta
  • 1 eetlepel roomkaas
  • 40 gr geraspte paremzaanse kaas
  • 100 gr mozzarella bolletjes of geraspte mozzarella
  • enkele blaadjes basicilum
ONMISBARE Ingrediënten OP KOT
  • olijfolie
  • peper
  • zout
De panpizza van Loïc

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Snijd de prei, sjalot en look in fijne sliertjes en bak ze kort aan in hete olijfolie. Kruid met peper en zout.

2 / 6

Maak de spread met 1 eetlepel ricotta, 1 eetlepel roomkaas en een eetlepel parmezaanse kaas. Kruid met peper en zout.

3 / 6

Haal de groentjes uit de pan en bak het pizzadeeg op een middelmatig vuur tot goudbruin gedurende 3 minuten.

4 / 6

Draai de pizza en bak nog 2 minuten langs de andere kant.

5 / 6

Garneer de pizza met spread, groentjes en bolletjes mozzarella.

6 / 6

Dek af met aluminiumfolie en laat de kaas nog 5 minuten smelten.

Laat het smaken.

Dit artikel verscheen in januari. Toen wisten we nog niet dat Loïc Van Impe de opvolger van Sandra Bekkari zou worden…. Maar we deelden wel al dit artikel op de blog…

Would Be Chef staat voor inspiratie in de keuken voor beginners, experts en mensen die gewoon graag genieten aan tafel! We serveren je daarom dagelijks de smakelijkste recepten en lekkerste restaurants. We delen daarom ook graag de culinaire creaties van andere Would Be Chefs. Deze week is het de beurt aan de sympathieke Guest Would Be Chef Loïc Van Impe.

Loïc ken je misschien beter onder zijn Instagramnaam @loicfood. Hij is gebeten door het koken en wou een paar jaar geleden vooral laten zien dat je ook op kot perfect kan koken. In mei 2016 begon hij via Facebook met het delen van z’n gerechten. Loïc nam toen 15 gerechten op die makkelijk, snel en goedkoop klaar te maken waren in een kotkeuken waar de middelen redelijk beperkt zijn tegenover een andere keuken. Denk aan de microgolfoven, vaak geen oven, slechts 1 à 2 potten ter beschikking, …

De panpizza van Loïc
De panpizza van Loïc

Z’n allereerste recepten kregen meteen veel likes via sociale media maar het was vooral zijn panpizza die zorgde voor een echte boost en zijn concept #KOTFOOD lanceerde. De insteek van het gerecht is dat je dit sneller kan klaarmaken dan dat je een pizza online zou bestellen en thuis laat leveren. Sterke challenge die meteen door z’n publiek werd getest en werd bevestigd! Bovendien kan je de pizza maken voor slechts € 5,- in 15 minuten tijd. Je hoeft er zelfs geen oven voor te hebben, enkel een antikleefpan én een vuur.

“Wat de panpizza zo lekker maakt is de bodem, vind ik. Krokant gebakken pizzadeeg met daarop een witte spread gemaakt van ricotta, roomkaas en parmezaanse kaas”, vertelt Loïc. De gekozen toppings worden bij een standaardpizza ook niet snel gebruikt. “Ik gebruik prei, sjalot, look, diepvrieserwten, basilicum en bolletjes mozzarella. Een heerlijke balans tussen het zoete van de felgroene erwten, het hartige van de gebakken prei, sjalot en look, de frisse kruidigheid van de basilicum en de cheesiness van alle kazen!”

Wil je nog meer gerechtjes voor op kot ontdekken? Surf dan naar Loïc zijn Youtubepagina of volg hem via Instagram!

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Bereiding

  1. Snijd de prei, sjalot en look in fijne sliertjes en bak ze kort aan in hete olijfolie. Kruid met peper en zout.
  2. Maak de spread met 1 eetlepel ricotta, 1 eetlepel roomkaas en een eetlepel parmezaanse kaas. Kruid met peper en zout.
  3. Haal de groentjes uit de pan en bak het pizzadeeg op een middelmatig vuur tot goudbruin gedurende 3 minuten.
  4. Draai de pizza en bak nog 2 minuten langs de andere kant.
  5. Garneer de pizza met spread, groentjes en bolletjes mozzarella.
  6. Dek af met aluminiumfolie en laat de kaas nog 5 minuten smelten.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

stanislav-ivanitskiy-2qnyu0DP2JI-unsplash

Wat is een mint julep?

Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer

Appie On Tour: Vegetarische Burger

Vegetarische Burger

Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer

Verfrissende cocktail: Mimosa

Een Mimosa is een behoorlijk eenvoudige maar zeer elegante cocktail die bestaat uit champagne (of mousserende wijn) gemengd met vers sinaasappelsap ook al kun je het ook met ander fruit maken … Lees meer

Hoe maak je de populaire cosmopolitan?

De Cosmopolitan is een bijzonder populaire cocktail die bekend staat om zijn verfrissende en fruitige smaak, met een vleugje citrus en wat  subtiele zoetheid … Lees meer

Verfrissende aardbeien limonade

Wanneer het lente is of zomer, is een glas lekkere limonade met ijsblokjes heerlijk verfrissend. Je kunt hele goede en zelfs gezonde limonades kopen in de winkel, maar als er fruit genoeg in huis is, dan is het ook altijd leuk om die limonades eens zelf te maken … Lees meer

Hummus van rode biet om de nieuwe kleur van KitchenAid te vieren #advertentie

Hummus van rode biet

Er bestaan veel heerlijke recepten voor hummus, maar dit is een van mijn favoriete. Ik voeg er behalve de prachtige rode bieten die de hoofdrol spelen in deze heerlijke dip, ook kikkererwten, Griekse yoghurt, look en kruiden aan toe, maar ook zachte geitenkaas … Lees meer

WITTE ASPERGES MET EEN VINAIGRETTE VAN WITTE WIJNAZIJN, GROENE ASPERGES, BIESLOOK EN GRAANMOSTERD

Asperges met vinaigrette van witte wijnazijn en groene asperges

Het is het seizoen van de verse inlandse asperges. Dat seizoen duurt maar tot v21 juni, dus je moet er echt van profiteren. Ikzelf eet in deze periode echt heel vaak asperges … Lees meer

Hoogstraten Confituur van San Marzano Tomaten van Hoogstraten met gember en komijn 1

#advertentie Confituur van San Marzano Tomaten met gember en komijn

Een pittige en hartige confituur van San Marzano Tomaten, zalige tomaten van Hoogstraten. Heerlijk bij een stukje kaas, op een toastje of boterham, bij kip of vlees … Lees meer