De panpizza van Loïc
Recept

De panpizza van Loïc

Dit heb je nodig 2 personen

  • 1 kant-en-klaar pizzadeeg
  • ½ prei
  • 1 sjalot of ajuin
  • 1 teentje look
  • 50 gr diepvrieserwten
  • 1 eetlepel ricotta
  • 1 eetlepel roomkaas
  • 40 gr geraspte paremzaanse kaas
  • 100 gr mozzarella bolletjes of geraspte mozzarella
  • enkele blaadjes basicilum
ONMISBARE Ingrediënten OP KOT
  • olijfolie
  • peper
  • zout
De panpizza van Loïc

Bereiding

6 stappen

1 / 6

Snijd de prei, sjalot en look in fijne sliertjes en bak ze kort aan in hete olijfolie. Kruid met peper en zout.

2 / 6

Maak de spread met 1 eetlepel ricotta, 1 eetlepel roomkaas en een eetlepel parmezaanse kaas. Kruid met peper en zout.

3 / 6

Haal de groentjes uit de pan en bak het pizzadeeg op een middelmatig vuur tot goudbruin gedurende 3 minuten.

4 / 6

Draai de pizza en bak nog 2 minuten langs de andere kant.

5 / 6

Garneer de pizza met spread, groentjes en bolletjes mozzarella.

6 / 6

Dek af met aluminiumfolie en laat de kaas nog 5 minuten smelten.

Laat het smaken.

Dit artikel verscheen in januari. Toen wisten we nog niet dat Loïc Van Impe de opvolger van Sandra Bekkari zou worden…. Maar we deelden wel al dit artikel op de blog…

Would Be Chef staat voor inspiratie in de keuken voor beginners, experts en mensen die gewoon graag genieten aan tafel! We serveren je daarom dagelijks de smakelijkste recepten en lekkerste restaurants. We delen daarom ook graag de culinaire creaties van andere Would Be Chefs. Deze week is het de beurt aan de sympathieke Guest Would Be Chef Loïc Van Impe.

Loïc ken je misschien beter onder zijn Instagramnaam @loicfood. Hij is gebeten door het koken en wou een paar jaar geleden vooral laten zien dat je ook op kot perfect kan koken. In mei 2016 begon hij via Facebook met het delen van z’n gerechten. Loïc nam toen 15 gerechten op die makkelijk, snel en goedkoop klaar te maken waren in een kotkeuken waar de middelen redelijk beperkt zijn tegenover een andere keuken. Denk aan de microgolfoven, vaak geen oven, slechts 1 à 2 potten ter beschikking, …

De panpizza van Loïc
De panpizza van Loïc

Z’n allereerste recepten kregen meteen veel likes via sociale media maar het was vooral zijn panpizza die zorgde voor een echte boost en zijn concept #KOTFOOD lanceerde. De insteek van het gerecht is dat je dit sneller kan klaarmaken dan dat je een pizza online zou bestellen en thuis laat leveren. Sterke challenge die meteen door z’n publiek werd getest en werd bevestigd! Bovendien kan je de pizza maken voor slechts € 5,- in 15 minuten tijd. Je hoeft er zelfs geen oven voor te hebben, enkel een antikleefpan én een vuur.

“Wat de panpizza zo lekker maakt is de bodem, vind ik. Krokant gebakken pizzadeeg met daarop een witte spread gemaakt van ricotta, roomkaas en parmezaanse kaas”, vertelt Loïc. De gekozen toppings worden bij een standaardpizza ook niet snel gebruikt. “Ik gebruik prei, sjalot, look, diepvrieserwten, basilicum en bolletjes mozzarella. Een heerlijke balans tussen het zoete van de felgroene erwten, het hartige van de gebakken prei, sjalot en look, de frisse kruidigheid van de basilicum en de cheesiness van alle kazen!”

Wil je nog meer gerechtjes voor op kot ontdekken? Surf dan naar Loïc zijn Youtubepagina of volg hem via Instagram!

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Bereiding

  1. Snijd de prei, sjalot en look in fijne sliertjes en bak ze kort aan in hete olijfolie. Kruid met peper en zout.
  2. Maak de spread met 1 eetlepel ricotta, 1 eetlepel roomkaas en een eetlepel parmezaanse kaas. Kruid met peper en zout.
  3. Haal de groentjes uit de pan en bak het pizzadeeg op een middelmatig vuur tot goudbruin gedurende 3 minuten.
  4. Draai de pizza en bak nog 2 minuten langs de andere kant.
  5. Garneer de pizza met spread, groentjes en bolletjes mozzarella.
  6. Dek af met aluminiumfolie en laat de kaas nog 5 minuten smelten.

Recepten die je waarschijnlijk ook lekker vindt

Sven-A-259642-foie-gras-praline-

Foie gras praline met popcorn, bieslook, mango en witte chocolade

Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen: ik weet dat veel mensen foie gras serveren absoluut not done vinden. Bij mij thuis staat het ook niet zo vaak meer op het menu … Lees meer

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Rode biet met bulgur, paling en geitenkaas

Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkenner met een liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Tartaar van tonijn met granité van limoen en appel

Van tonijn kun je net als van biefstuk een heerlijke tartaar maken. Belangrijk is wel om die bijna à la minute te maken, want zeker als je hem al lang op voorhand begint te bereiden, gaat hij verkleuren omdat door het zuur de vis begint te garen, en dat is hier echt niet de bedoeling … Lees meer

Noma Bloempotje

Bloempotje geïnspireerd door Noma

Ik had ooit het geluk om te eten in het toenmalige beste restaurant van de wereld, ‘Noma’ van René Redzepi in Kopenhagen. Het was een prachtige avond, met zes goede vrienden, drie koppels die houden van lekker eten en daar wel eens voor willen reizen … Lees meer

Spring rolls van Peking Duck

Spring rolls van Peking Duck

Peking Duck is één van de heerlijke klassiekers uit de Chinese keuken. De crispy eend plooi je dan met wat hoisinsaus, ui en komkommer in gestoomde pannenkoekjes … Lees meer

's-rabarbertaart

De zalige rabarbertaart van mijn mama Anny

Ik weet het al langer… ze scoren altijd heel goed hier op de blog, de taarten en desserts van mijn mama Anny. En deze rabarbertaart is een absolute klassieker uit onze kindertijd en blijft een super succesvol dessert tot op vandaag … Lees meer

Bagel op z'n Italiaans

Heerlijk lunchgerecht: Bagel op z’n Italiaans

Hou je van bagels? In New York zijn ze immens populair. Ze werden in Amerika bedacht door Poolse Joden die rond de jaren dertig/veertig de ovens in The Big Apple niet mochten gebruiken en dan maar hun brooddeeg kookten … Lees meer

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Gratin van kippenballetjes met broccoli en krieltjes

Broccoli is een sowieso een hele lekkere groente, en nog eens zeer gezond ook. In combinatie met de aardappeltjes en de balletjes van kippengehakt, en vooral samen met de yoghurt en de lekkere kruiden krijg je een schotel vol lekkere smaken … Lees meer