Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met zoete aardappelpuree

Would Be Chef serveert je de lekkerste gerechten uit eigen keuken maar het is met veel water in de mond dat we ook de smakelijkste creaties van andere Would Be Chefs in de spotlights zetten. Deze week een chefkok die de mooiste creaties los laat op Instagram, maak kennis met Davy Caluwaerts.

Balls ✖️brains ➕ barista coffee ➕ slow food ➕ media lover ➕ Marketing Transformation Expert ➕Publicis EMIL✖️@mercedesbenz_belgium ➗ online junkie ♥️™, dat is de samenvatting van Davy Caluwaerts of misschien ken je hem beter als @mediagast via Instagram. Davy zit momenteel volop in een verhuis maar kon toch nog ff de tijd vinden om één van z’n meest heerlijke gerechten te delen met Would Be Chef.

“Koken is pure ontspanning voor me. Ik heb geen probleem om uitgebreid voor mezelf te koken. Mensen doen vaak niet de moeite als ze alleen zijn. Maar dat is mijn moment om nieuwe dingen, ingrediënten, smaakcombinaties, technieken of presentaties te proberen. Want liefst kook ik natuurlijk voor andere mensen. Daarvoor heb ik een eindeloos aantal potjes, kannetjes, vierkant, rond, leisteen en vintage porselein. Ik heb ze nog eens allemaal kunnen tellen, want ik ben volop aan het verhuizen. De keuken is letterlijk het hart van mijn nieuwe stek in Antwerpen. Ik heb die ook zelf getekend met veel bergruimte en plaats voor dresseren maar vooral plaats voor mensen en aperitieven.”

Eén van de meest succesvolle gerechten uit Davy’s keuken zijn de Italiaanse gehaktballetjes in tomatensaus met zoete aardappelpuree. Letterlijk en figuurlijk een bord met ballen en eentje waar hij bij iedereen meenkan scoren. Wij zijn alvast fan!

Ben jij ook een Would Be Chef in de keuken en wil je jouw kookkunsten met de wereld delen? Stuur dan jouw favoriete gerecht in via [email protected] en win een keukenschort én verschijn op de Would Be Chef website! Voor meer informatie lees het artikel Stuur ons jouw favoriete gerecht en win een Would Be Chef keukenschort!

Bereiding Zoete aardappel

 1. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken.
 2. Kook gedurende ± 15 min. gaar in lichtgezouten water.
 3. Giet af, laat even drogen op het vuur en pureer.
 4. Breng op smaak met de boter, nootmuskaat, peper en zout.
 5. Om het nog nét iets sweeter te maken, voeg ik nog 1 grote wortel toe. 

Bereiding ITALIAANSE GEHAKTBALLETJES

 1. Verhit 1 el olijfolie en fruit de ajuin en knoflook glazig.
 2. Meng het gehakt, de ajuin, de kruiden, het geweekt en uitgeknepen brood, de ricotta en de parmezaan.
 3. Draai balletjes van het gehakt.
 4. Verhit de overige olie en de boter en bak hierin de gehaktballetjes mooi bruin.
 5. Baktijd is afhankelijk van de grootte van de balletjes.

Bereiding TOMATENSAUS

 1. Verhit 3 el olijfolie en fruit hierin de ajuin, look en paprika.
 2. Giet het tomatenvlees bij de ajuin, kruid met peper en zout en laat de saus een 20 minuten sudderen.
 3. Voeg 5 minuten voor einde van de suddertijd de kerstomaatjes toe.
 4. Doe de gehaktballetjes en het braadvocht bij de tomatensaus, laat het geheel nog 5 minuten verder sudderen.
 5. Proeven, en dan afwerken af met basilicum.