Mijn liefste meme Maria is een paar jaar terug op 93-jarige leeftijd plots overleden. Niet dramatisch. Plots is haar kaarsje uitgegaan, na een lang, mooi, maar ook heftig leven. Ze was nog in goede doen, en altijd erg gelukkig als we haar bezochten, of als ze een feestje mocht meemaken.
De jaarlijkse nieuwjaarsetentjes waren wat dat betreft hoogdagen voor ons allemaal. Dan was de hele familie samen en iedereen kocht dan voor elkaar een cadeautje. Het was elk jaar een zoektocht om voor iedereen een origineel geschenkje te vinden.
Maar de laatste keer dat meme er nog bij was, heeft ze echt wel een topcadeau voor me gekocht, eentje waar ik ontzettend blij mee was: een MilleCroquettes-krokettenmachine. Sindsdien maak ik er vaak kroketjes mee, die me altijd doen terugdenken aan mijn kindertijd, toen ik bij mijn beide meme’s mocht meehelpen met het maken van de kroketjes.
Helemaal feestelijk wordt het wanneer je iets bijzonders gaat doen met je puree. Je kunt er stukjes kaas en ham onder mengen, of overschotjes van kabeljauw, stoofvlees of geplukte kip. Pikante worst ook, stukjes paddenstoel of allerlei kruiden. Ik heb zo echt al heel veel plezierige culinaire experimentjes gedaan, het ene met wat meer succes dan het andere, toegegeven, maar eigenlijk zijn mijn zotte kroketjes zelden mislukt.
Deze viskroketjes zijn trouwens ook zalig lekker
Zoals je misschien gezien hebt om mijn Instagram Stories (je kunt je hier aanmelden om mij te volgen) heb ik dit weekend uitgebreid gekookt voor vrienden. Eén van de gerechten die ik gemaakt heb was een heerlijk tomatentaartje. Als je een blikje krab met een filet van kabeljauw, en een doosje kruidenkaas mengt, dan heb je best nog wel wat vis over, zelfs als heb je 8 tomatentaartjes gemaakt … Lees meerRecept
Zelfgemaakte viskroketten
Soms mag een mens al eens zot doen in de keuken. Dit lijkt misschien een gewaagd hapje, omdat het iets heel eenvoudigs als corned beef (Amerikaanse soldatenkost uit de oorlog) combineert met Sint-Jacobsoester een heel verfijnd product … Lees meer
Mijn allerbeste culinaire reis ooit was naar Japan. Ik heb er zoveel heerlijke restaurants bezocht op één week tijd, en was toch flink afgevallen, wat wil een Would Be Chef en Would Be magere bink nog meer … Lees meer
Mochi heb je misschien zelf al eens geproefd. Het is een traditionele Japanse lekkernij die gemaakt wordt van kleefrijst die wordt gestoomd en daarna tot een plakkerige, elastische pasta wordt gekneed … Lees meer
Je kent de grote hit Piña Colada Song welk van Rupert Holmes, uit 1979. Een prachtig liedje over een koppel dat een beetje uitgeblust is in de relatie en zonder het van elkaar te weten een zoekertje plaatst voor een date … Lees meer
Jan en Filip zijn twee van onze meest gastvrije vrienden. Filip is de grote wijnkelder met een grote liefde voor mooie Franse wijnen, en zijn man Jan is een uitstekende kok … Lees meer
Wereldoceanendag is een belangrijke jaarlijkse internationale dag die op 8 juni wordt gevierd om het belang van de oceanen en de noodzaak van hun bescherming extra onder de aandacht te brengen … Lees meer
Als je op internet de uitgebreide lijsten met “dagen van” een beetje volgt, dan leer je veel bij. Zo is 30 mei Mint Julep Day. Daar wil ik dan het fijne van weten … Lees meer
Ik hou van vis, en ook zeker nog van lekker kwalitatief vlees, maar ik vind het even fijn om af en toe vegetarische alternatieven te gebruiken. Afwisseling is een goede zaak … Lees meer